Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2015

ΧΘΕΣ: Πλήθος ευλαβών πιστών συνέρρευσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Βουλής και στον παρακείμενο χώρο της Πλατείας Συντάγματος για να υποδεχτούν την έλευση της αγίας ευρωζώνης και τεμάχιον λειψάνου της οσίας Ευρώπης, ενώ ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
(13 ώρες, πριν)
Gregory Stournaras
Πλήθος ευλαβών πιστών συνέρρευσε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Βουλής και στον παρακείμενο χώρο της Πλατείας Συντάγματος για να υποδεχτούν την έλευση της αγίας ευρωζώνης και τεμάχιον λειψάνου της οσίας Ευρώπης, ενώ ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση. 

Η ερανική επιτροπή δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των πιστών στην αγορά σφυρίχτρων με σκοπό την ανέγερση νέου ιερού ναού του Success Story, ο οποίος θα φιλοξενήσει μελλοντικώς το λείψανο που θα τοποθετηθεί σε ειδική λειψανοθήκη δωρεά ανωνύμων.
Κλίμα κατάνυξης στην ιερά παράκληση που τελέσθηκε εν συνεχεία, ενώ ο ύμνος
"Αχ Ευρώπη, αχ Ευρώπη
εσύ μας μάρανες, εσύ μας μάρανες
Μας τη φέραν οι βάρβαροι
Μας θαμπώσαν με δώρα
Με χαντρούλες πολύχρωμες
και κουτιά κόκα κόλα"

σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και δέους στους παρευρεθέντες ευρωλαϊκιστές.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206942165893938&set=a.1315391566169.48421.1272118921&type=1&theater

ΣΧΟΛΙΑ:
Mariana Tsantali
Επειδή έχασα επεισόδιο σήμερα δηλαδή τώρα γιατί γίνεται διαδήλωση? ??
(16 ώρες πριν)
Panagiotis Michalopoulos
Χθες, διαδήλωσαν για συμπαράσταση στην κυβέρνηση στον εθνικό αγώνα υπέρ του λαού. Σήμερα, μαζευτήκαν κάτι γιάπηδες, κάτι δοσίλογοι -υπέρμαχοι των μνημονίων, κάτι λαμόγια που αρέσκονται να ζουν σε αυτόν τον βούρκο με τις μίζες, με το να πουλάνε αέρα, να ξεσπιτώνονται άνθρωποι και αυτοί να τους πίνουν το αίμα, διάφορα κομματόσκυλα του κερατά, όσοι δεν έχουν το θεό τους, χωρίς ιερό και όσιο, κλπ, κλπ.
ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ: 
" Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη έδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. "
Της Ντίνας Δασκαλοπούλου
Για τους περισσότερους ήταν η πρώτη τους φορά. Πρώτη φορά σε διαδήλωση, πρώτη φορά να φωνάζουν συνθήματα, πρώτη φορά να κρατάνε πικέτες. Και, φυσικά, ήταν η πρώτη φορά που διαδηλωτές ανέβηκαν κατά δεκάδες και ανενόχλητοι στη Βουλή. Ηταν μια εμπειρία δυσεξήγητη για τους φιλελεύθερους που αγωνίζονται κατά της «τελευταίας Σοβιετίας».
Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη έδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Το ελληνικό κασαρολάσο δεν είχε κατσαρόλες, αλλά είχε όλα τα άλλα αξεσουάρ: πολύχρωμες σφυρίχτρες που μοίραζαν κατά δεκάδες οι διοργανωτές και τυποποιημένες πικέτες στα ελληνικά και τα αγγλικά: «υψηλές συντάξεις = υφεσιακό μέτρο», «σταθερό φορολογικό σύστημα», «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια».
Η πρώτη φορά είναι πάντα αμήχανη: χρειάστηκε μία ολόκληρη ώρα για να ακουστεί το πρώτο σύνθημα -κι αυτό ήταν μονολεκτικό. «Ευ-ρώ-πη, Ευ-ρώ-πη». Ωστόσο, κι ενώ είχαν μόλις αρχίσει τα δελτία των 8, το πλήθος ζωντάνεψε και φώναξε το δεύτερο σύνθημά του: «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».
Λίγα λεπτά αργότερα οι κ. Βορίδης, Δένδιας, Γεωργιάδης, Κεδίκογλου, Βρούτσης, Κικίλιας, Κουμουτσάκος, Κρανιδιώτης, Πλεύρης τζούνιορ παρακολουθούσαν τον πρώτο διαδηλωτή να ανεβαίνει χαλαρά τα σκαλιά της Βουλής και να ανεμίζει τη γαλανόλευκη στο περιστύλιο.
Σε χρόνο dt ακολούθησαν δεκάδες άλλοι, ενώ το πλήθος τούς αποθέωνε. Τα κινητά πήραν φωτιά: οι διαδηλωτές έβγαζαν σέλφι ασταμάτητα, ενώ τηλεφωνούσαν στους φίλους τους «να κατέβουν γρήγορα, μπαίνουμε στη Βουλή, πότε θα βρούμε ξανά την ευκαιρία;». Αν ήταν αναρχικοί ή απεργοί, για τα κανάλια θα ήταν «εισβολή στο Κοινοβούλιο» και «κατάλυση πολιτεύματος».
«Τόσα χρόνια δεν βγήκαμε ποτέ να διαδηλώσουμε και οι κομμουνισταί φέρονταν σαν να μην υπάρχουμε», μας λέει ο Κώστας με το άψογο τρίκουμπο σακάκι. «Δεν θα αφήσουμε ένα μειράκιον να παίζει με τις τύχες της πατρίδας και των οικογενειών μας. Ηταν να μην κάνουμε την αρχή, τώρα θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».
«Αλβανία του Χότζα»
«Φαντάζεστε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Αλβανία του Χότζα θα γίνουμε και χειρότερα», σχολιάζουν έντρομες καλοβαλμένες κυρίες πιο δίπλα. «Για τη γενιά που καταστρέφεται και φεύγει στο εξωτερικό κατέβηκα σήμερα εδώ» μας λέει ο Ιάσονας. «Δεν φταίει η άγρια λιτότητα για τη διαρροή εγκεφάλων;» τον ρωτάμε. «Επί Τσίπρα φεύγουν, δραπετεύουν από τη Σοβιετία», μας αποστομώνει.
«Αυτοί οι ανεύθυνοι, ψεκασμένοι και απολιθωμένοι σταλινικοί αποφασίζουν για εμάς», φρίττει η Μαρίζα. «Μας λένε ότι είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αυτοί που τη νύχτα των εκλογών γιόρταζαν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Λες και δεν τους βλέπουμε τους άπλυτους μαλλιάδες που έγιναν και υπουργοί». «Σήκωσε το πλακάτ πιο ψηλά να το δει η Ζωίτσα», της λέει η φίλη της.
«Εμάς θα κάνουν ότι δεν μας βλέπουν. Και θέλει η χαρχάλω να κάνει κι έλεγχο για το χρέος. Ου να χαθεί». Το «χαρχάλω» ήταν η πιο ευγενική λέξη που ακούστηκε χθες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορίας άξιο για την αγωγή των διαμαρτυρομένων.
«Please Jesus help us stay in Europe». Με αυτό το απεγνωσμένο σύνθημα ένας κύριος περιφέρει το πλακάτ του στολισμένο με κορδέλες. Δεν είναι ο μόνος φοβισμένος στην πλατεία. Για τους περισσότερους ο «εσμός» του Τσίπρα είναι η μετενσάρκωση της κυβέρνησης του βουνού. Τους στοιχειώνει ο Μελιγαλάς και η πηγάδα.
Με περισσή ευκολία μιλάνε για «κόκκινη χούντα». Στον δρόμο δεν υπάρχει ίχνος από δυνάμεις καταστολής. Δεν εκτοξεύονται χημικά, δεν κλείνει το μετρό, δεν εμφανίζονται κουκουλοφόροι ασφαλίτες κι οι τηλεδημοσιογράφοι δεν υψώνουν ούτε μια φορά το φρύδι «γιατί πλήττεται διεθνώς η εικόνα της χώρας».
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

το είδαμε εδώ

11 σχόλια:

  1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΡΘΡΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΕΣΕ ΑΠΕΤΥΧΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ Γ.Α.Π. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΨΥΧΙΚΟ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΑΓΓΛΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ .... ΜΠΡΑΒΟ ΑΣ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΑΣ ΜΗ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Π.Χ. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΟΣ ... ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΥΦΛΟΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ διατυπώστε ήρεμα και κόσμια τα επιχειρήματα σας.Στο άρθρο αυτό ακούγονται κάποιες απόψεις.Απο το ύφος κατάλαβα ποιος κύριος είστε...
      Εγώ θα συνεχίσω να δημοσιεύω τα σχόλια σας...Άλλωστε εσείς εκτίθεστε όχι εγώ....
      Κρίμα πάντως άνθρωπος του Θεού να συμπεριφέρεστε έτσι...
      Πάντως αυτά δεν είναι επιχειρήματα για έκφραση άποψης...
      Επίσης εάν μπορείτε εξηγήστε μου τί θέλετε να πείτε ,το σχόλιο σας είναι αρκετά ασαφές,δυσνόητο ,χωρίς ορθή σύνταξη και νόημα,,,

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ; ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΠΟΡΤΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρισρούμε για την ενημέρωση ....
      Και φυσικά Σωτηρόπουλε(εσύ του HELLAS ORTHODOXY)χάρηκες,Το παπαδαρίο που γλυφεις θα πάει και τα περίπου 40 εκατ,ευρώ απο το ΕΣΠΑ (κάτι θα τσιμπήσεις και εσύ φαίνεται για τον λόγο αυτό γλύφεις τους παπάδες).

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ τα σχόλια να είναι σε κόσμιο επίπεδο και να μην αναφέρετε ονόματα.Θα αναγκαστώ να μην αναρτήσω άλλα σχόλια τέτοιου επιπέδου και να διαγράψω τα παρόντα.Διάλογος θέλω να γίνεται όχι αυτό το χάλι...Οι πολιτικοί σπέρνουν έριδες και διχόνοιες στον Ελληνικό λαό ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...