Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2012

Οι Τούρκοι αφορίζουν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο


Οι Τούρκοι αφορίζουν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο




''Αφόρισε τουρκικό τηλεοπτικό σήριαλ η Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος'', γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες. Οι εφημερίδες αναφέρονται σε δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου σύμφωνα με τις οποίες «κανένας να μην βλέπει την τηλεοπτική σειρά ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨, διότι παρακολουθώντας αυτές τις σειρές παραδινόμαστε στους Τούρκους».

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος - γράφουν - αφόρισε τον «Μεγαλοπρεπή Αιώνα» και στο κήρυγμά του μετά την Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη , ζήτησε να μην βλέπει κανείς το σήριαλ αυτό.

Ο Ανθιμος αναφέρθηκε- κατα τιςεφημερίδες- και στα γεγονότα που ξέσπασαν στην Μέση Ανατολή εξαιτίας της υβριστικής ταινίας εναντίον του Μωάμεθ.

Η Χουριέτ γράφει ότι ο Άνθιμος αναφερόμενος στα γεγονότα που έγιναν λόγω της ταινίας που προσβάλει τον Μωάμεθ είπε πως ¨Οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο για μια ταινία. Όχι δεν είναι αυτή η θρησκεία που θέλω. Η θρησκεία αυτή προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα στην Δυτική Θράκη. Και πιστεύω πως στις προσπάθειες για διάσπαση της ενότητας στην Θράκη μετέχει και η Γερμανία¨.

Η Star έχει τίτλο « Αφορισμός στην Χιουρρέμ» και γράφει ότι Ανθιμος αυξάνοντας την δόση των επικρίσεών του προέβη σε εχθρότητα εναντίον του Ισλάμ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Turkiye τον τίτλο «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας αναστάτωσε τους γείτονες» και γράφει ότι ενώ η εν λόγω σειρά σπάει ρεκόρ στην Ρωσία , στην Ελλάδα την αφόρισε η Εκκλησία. Η Posta έχει τον τίτλο «Ο Ανθιμος αφόρισε τον ¨Μεγαλοπρεπή Αιώνᨻ . H Bugun αναφέρεται στο θέμα με τον τίτλο «Αντίδραση της Εκκλησίας στον ¨Μεγαλοπρεπή Αιώνᨻ .

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και σε κήρυγμά του τον Αύγουστο είχε καλέσει τους πιστούς να μη βλέπουν τουρκικά σίριαλ και να κλείνουν τις τηλεοράσεις, όταν αυτά προβάλλονται.

«Εκθέτουν και προκαλούν την εθνική μας συνείδηση. Αν οι Τούρκοι κάνουν τα ελάχιστα που ζητάμε προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, θα αλλάξουμε και εμείς την τακτική μας. Όμως δεν μπορούμε να υποτασσόμεθα, επειδή οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν να προβάλλουν τα προγράμματα αυτά. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Εγώ όπου βλέπω τέτοια σίριαλ κλείνω την τηλεόραση», είχε πει τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...