Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2013

Ποιός προωθεί τον Οικουμενισμό, Σεβασμιώτατοι;






 Γιατί βάζετε στην …ατιμωτική εξαίρεση τον Βαρθολομαίο και δεν τον ελέγχετε; Τόσο πολύ τον μισείτε; Ή, μήπως, τον φοβάστε; Αν κρατάτε το στόμα σας κλειστό γιατί φοβάστε ότι θα πάρει μέτρα εναντίον σας ο Βαρθολομαίος, τον Θεό δεν τον φοβάστε; Ή, μήπως, δεν γνωρίζετε ότι ο Βαρθολομαίος προωθεί τον Οικουμενισμό και συνδράμει την προσπάθεια της πανστρατιάς του Σκότους, που αποσκοπεί στην επιβολή ...της μιας παγκόσμιας θρησκείας, παράλληλα με την μία παγκόσμια ηλεκτρονική;

Σεβόμενοι το φθέγμα του ομολογητή της αγίας πίστης μας, Ιωσήφ του Βρυεννίου: «Ουκ αρνησόμεθα σε, φίλη Ορθοδοξία, ου ψευδόμεθά σου το πατροπαράδοτον σέβας, εν σοι εγεννήθημεν και σοι ζώμεν και εν σοι κοιμηθησόμεθα, ει δε καλέσει καιρός και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα», σας παρακαλώ, πέστε μας, τι άλλο μένει να κάνει ο Βαρθολομαίος, για να του θυμίσετε ότι το σύστημα της Εκκλησίας είναι Συνοδικό, το πολίτευμά της είναι Συνοδικό και εφόσον σας αγνοεί ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ;

Παρ’ ότι ανάμεσά σας υπάρχει η τιμητική εξαίρεση, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ακόμη και αυτός ...ενώ περισπούδαστα και με τη δεινότητα που τον διακρίνει, ξεσκεπάζει και κατακεραυνώνει τα σχέδια του Οικουμενισμού και των πρωταγωνιστών του, αποφεύγει να αναφερθεί ονομαστικά στον Βαρθολομαίο! Αυτός ο δισταγμός, όταν αποτελεί γνώρισμα δικό σας, μας απελπίζει στον αφάνταστο βαθμό. Τι φοβάστε ότι μπορεί να πάθετε;



 Κάποια στιγμή ο Βαρθολομαίος θα κοιτάξει πίσω του και θα διαπιστώσει ότι είναι μόνος του! Θα διαπιστώσει επίσης ότι έχει καταστεί από οικουμενικός πατριάρχης, …τιτουλάριος «οικουμενικός πατριάρχης»! Εκείνη την ώρα θα υποχρεωθούν να συνεκτιμήσουν το ίδιο γεγονός και οι αρχιαιρεσιάρχες παπικοί, οι οποίοι αγκαλιάζονται μαζί του, πιστεύοντας αφελώς ότι ο Βαρθολομαίος είναι η …Ορθοδοξία!
  Υπάρχουν δικτάτορες και δικτάτορες, αλλά τη συμπεριφορά του Βαρθολομαίου δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί κανείς! Αντίθετα με το δημοκρατικό πνεύμα του Ευαγγελίου, κόντρα στην Αγία Παράδοση, που είναι ο λαϊκός θησαυρός της Ορθοδοξίας και χωρίς να ρωτήσει έστω και ένα …διάκο συμπάσης της Ορθοδοξίας, πόσο μάλλον τον λαό του Θεού, που είναι ο φύλακας της Αγίας Πίστης μας, παριστάνει τον …πάπα 
επί χίλια και δίνει δικαίωμα στα αθεολόγητα μαζικά μέσα συσκότισης να κάνουν λόγο ακόμα και για …άρση του σχίσματος μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού!
Ο Βαρθολομαίος εκμεταλλεύεται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εξασφαλισμένος ο ίδιος από χίλιες μεριές, αντί να θυσιάζεται για το ποίμνιο που υποφέρει στα χέρια των αδίστακτων τοκογλύφων και των υποτακτικών τους κυβερνητών, προωθεί τον Οικουμενισμό, χωρίς μάσκα πλέον, φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει, μαζί με τον παρανοϊκό πάπα, τη μία παρδαλή θρησκεία, την ώρα που θα εγκαθιδρύεται η μία θεοπάλαβη «παγκόσμια διακυβέρνηση»!
Στη λογική ότι όλα, από εδώ και στο εξής, μπορεί  να αποφασίζονται στην κορυφή, εν αγνοία των λαών, αγνοεί και ο ίδιος τους πιστούς και διαχειρίζεται τα θέματα της πίστεως με ελαφρότητα που εκπλήσσει. Διότι, μπορεί να είναι αλήθεια ότι η διάβρωση, σε επίπεδο κορυφής, πήρε μεγάλη έκταση, αλλά δεν πρέπει να διαφεύγει του Βαρθολομαίου ότι αλλιώς αντιδρά ο λαός ως σύνολο πολιτών και αλλιώς ως σύνολο πιστών. Και ότι όσα παθαίνουμε και τα ακόμη χειρότερα που είναι μπροστά, τα προκαλεί η δική του αποστασία, το μέγεθος της οποίας εξάντλησε την υπομονή του Θεού!
Πάντως, προκαλεί εντύπωση η …οικειότητα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του Βαρθολομαίου και με τον νέο πάπα, με τον οποίο –πότε πρόλαβε!– ανακάλυψε ότι έχει κοινά σημεία! Βέβαια, τα κατάπικρα για τους Ορθόδοξους νέα, τα παρουσιάζουν πασπαλισμένα με ζάχαρη τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης, με ειδίκευση στην παραποίηση και αλλοίωση των αυθεντικών θέσεων της μιας Αγίας Καθολικής Εκκλησίας, που είναι η Ορθοδοξία, η κάτοχος της εξ αποκαλύψεως αλήθειας.
Ο Βαρθολομαίος συνηθίζει, για λόγους τακτικής και δημιουργίας εντυπώσεων, από  τη μια να παρουσιάζεται ως …αιχμάλωτος των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στην έδρα του Οικονομικού Πατριαρχείου και από την άλλη να συμπεριφέρεται ως ανεξέλεγκτος, όπως στην περίπτωση των σχέσεων που έχει αναπτύξει με τους πάπες, ενώ γνωρίζει ότι το σύνολο των Ελλήνων τρέφει απέραντο σεβασμό στον μεγαλύτερο Έλληνα μετά την άλωση, τον εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό, που μας άφησε ιερή παρακαταθήκη …τον πάπα να καταριόμαστε, γιατί αυτός είναι η πηγή όλων των κακών. 
Ως κατά δύναμη Χριστιανός δημοσιογράφος, δεν επεξεργάζομαι τα θέματά μου. Γράφω όπως σκέφτομαι και σκέφτομαι προσευχόμενος να μην αδικώ κανένα και να μην προδίδω την αλήθεια. Αν στο κείμενο υπάρχουν αναλήθειες ή υπερβολές, όπως επίσης αν έγραψα συγκρατημένα, ενώ θα έπρεπε να είμαι ασύγκριτα πιο αποδοκιμαστικός, λόγω των βαρύτατων ολισθημάτων του Βαρθολομαίου, θα δεχθώ με ευχαρίστηση τυχόν παρατηρήσεις σας και θα επανέλθω στο ίδιο ζήτημα με σωστότερη αναφορά.
Όπως διαπιστώνετε, έχω την υπομονή να κάνω ακόμη και αυτή τη διευκρίνιση, ενώ άλλο είναι το ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα και αφορά τον καθένα σας προσωπικά. Διότι εσείς, εθελοντικά και, όπως συμβαίνει στις ιδανικές περιπτώσεις, με θεία παρακίνηση προσήλθατε στην ιεροσύνη και δεσμευτήκατε να τηρείτε, πρώτα και κύρια, τους Ιερούς Κανόνες. Επίσης δεχτήκατε να χρεωθείτε τις ψυχές μας και να έχετε την αγωνία και την έγνοια για κάθε βήμα μας στη ζωή αυτή. Έχετε σπουδάσει τα θεολογικά γράμματα και γνωρίζετε,  καλύτερα κάθε άλλου, την αξία της μιας ψυχής όπως την αξιολογούν οι Ουρανοί.
Τρεις φορές, με επιμονή που «έσφιξε»την καρδιά του Αποστόλου Πέτρου, ο ίδιος ο Χριστός ζήτησε, αν τον αγαπάει, να ποιμαίνει τα πρόβατά του. Η θεϊκή παρακίνηση ισχύει για τον καθένα σας και ισχύει ιδίως για τα απολωλότα πρόβατα και είναι, ακριβώς, αυτό που δεν κάνετε! Καλύτερα από τον καθένα γνωρίζετε ότι ούτε εσείς, ούτε οι υποτακτικοί σας, δεν πηγαίνετε να συναντήσετε τα χιλιάδες – εκατομμύρια απολωλότα πρόβατα, το 88% του πληθυσμού που δεν εκκλησιάζεται. Αλλά και η δράση των αιρετικών ( περισσότερες από 350 είναι οι καταγεγραμμένες γνωστές οργανώσεις των αλλόπιστων που δρουν στην ελληνική επικράτεια), αντιπροσωπεύει τη δική σας αδράνεια και αποτυχία. Αλλά και όποια σκοτεινή οργάνωση δρα και υπονομεύει το Ελληνικό Έθνος, της παραχωρεί έδαφος η δική σας αδράνεια. Όταν το σκοτάδι κερδίζει έδαφος, είναι το έδαφος που χάνει το φως.
Η σχέση σας, η συνάφεια και η συνεργασία σας με τον ένοχο και τυραννικό καταπιεστή Καίσαρα, η μετατροπή της Εκκλησίας που ίδρυσε ο ίδιος ο Θεός, σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, η αδυναμία σας και εξαιτίας της νομικής υποστάσεώς σας, να προλάβετε την κατρακύλα που πήραν τα πράγματα από τη μεταπολίτευση και μετά, η διάβρωση του θεσμού της οικογένειας, η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, η καθιέρωση του πολιτικού γάμου, η κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, με θρασύτατη απαίτηση του λόμπι των Εβραίων της Αμερικής, η καθιέρωση προσβλητικής αναλογίας στη χειροτονία ιερέων και τόσα άλλα, είναι δικές σας ευθύνες, για τις οποίες θα έπρεπε να είχατε περιέλθει σε μόνιμη κατάθλιψη, αν σας διέκρινε η ευαισθησία του ποιμένα και είχατε φόβο Θεού.
Είναι σημαδιακό ότι  μέχρι και αυτής της ώρας, ούτε ένας από σας δεν είχε την ευαισθησία να κάνει λόγο για τις 3.500 ψυχές, από το σύνολο των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που βασανίζονται ψυχικά έως θανάτου από το Καισαρικό καθεστώς, οι οποίοι όταν έφθασαν στην οικονομική και κοινωνική εκμηδένιση έβαλαν τέρμα στη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός ανεπίσημα ανέρχεται στις 6.500! Γι’ αυτές τις ψυχές η ευθύνη σας είναι διπλή, γιατί τις εγκαταλείψατε ως περιττές και η απουσία σας λειτούργησε ως περίπου δικαιολογία, ώστε να πάρουν την απόφαση να γίνουν αυτόχειρες, ενώ θα έπρεπε να είχατε διαφωτίσει και πείσει τους πάντες ότι η αυτοκτονία είναι ασυγχώρητο αμάρτημα.
Κι’ ενώ συμβαίνουν τέρατα και σημεία στο χώρο της Πολιτικής, τον κατηφορικό δρόμο της οποίας ακολουθούν και οι υψηλόβαθμοι ιερωμένοι, βάλατε τα χρυσοκέντητα άμφιά σας και τις αστραφτερές μίτρες σας και γιορτάσατε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μαζί με μας τους λαϊκούς, που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς γίνεται να υπερηφανευόμαστε για την Ορθοδοξία μας και  την ίδια ώρα ο οικουμενικός –παρακαλώ!– πατριάρχης Βαρθολομαίος να αγκαλιάζεται με τον αρχιαιρεσιάρχη πάπα, στο πλαίσιο της προώθησης του διαβολικού Οικουμενισμού; Και ενώ οι πάντες γνωρίζουν τι συμβαίνει και φρικιούν  διότι ο Βαρθολομαίος έχει ξεσαλώσει, εσείς, οι συμβιβασμένοι, οι υποτακτικοί έως εδάφους στον Βαρθολομαίο, αλλά αθεόφοβοι, παίρνετε ύφος και διαβάζετε όσο πιο υπογραμμισμένα και χρωματισμένα γίνεται το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, θαρρείς, για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι όλα είναι ένα θέατρο και όλα αποφασίζονται εν αγνοία του πιστού λαού από τους υψηλόβαθμους προβατόσχημους λύκους. Πρόκειται για την  αποθέωση της υποκρισίας,
Αν μπορούσε να γίνει, με απόφαση κλήρου και λαού, την ημέρα αυτή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την ημέρα που γιορτάζουμε τον θρίαμβο της αμώμητης πίστης μας, μετά την ανάγνωση μιας σειράς από το Συνοδικό, να ακολουθούσε η αναφορά  μίας προδοσίας του σημαιοφόρου του Διαβολικού Οικουμενισμού, πάπα της Ανατολής, Βαρθολομαίου, μόνο τότε  θα αντιλαμβανόμασταν πόσο έχουμε απομακρυνθεί από την Παράδοση και σε ποια αποστασία παραδέρνουμε όλοι μας εξαιτίας σας.
«Αυτή η πίστη των Αποστόλων, αυτή η πίστη των Πατέρων, αυτή η πίστη των Ορθοδόξων, αυτή η πίστη την Οικουμένη στήριξε…».  Την Κυριακή της Ορθοδοξίας αυτά μας είπατε στις εκκλησίες. Θέατρο παίζετε; Άλλα λέτε, άλλα μας διδάσκετε και άλλα πιστεύετε; Εξηγείστε μας, τι συμβαίνει; Ελάτε να διαβάσουμε μαζί, λέξη προς λέξη, τι λέει το Συνοδικό της Ορθοδοξίας και να αυτοκριθούμε. Ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν… Έχει και την ελάχιστη σχέση με το Συνοδικό, η εν γένει πολιτεία του Βαρθολομαίου και η δική σας; Η ένοχη σιωπή σας και η ανοχή που επιδεικνύετε στον αποστάτη, συμβιβάζονται με το Συνοδικό; Τι συμβαίνει; Γιατί σχεδόν όλοι σας ΔΕΝ φρονείτε, ΔΕΝ λαλείτε, ΔΕΝ κηρύττετε αυτά που είδαν οι Προφήτες, αυτά που δίδαξαν οι Απόστολοι, αυτά που η Εκκλησία παρέλαβε, αυτά που οι Διδάσκαλοι δογμάτισαν και η Οικουμένη συμφώνησε και αποδέχτηκε;

«Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον, οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν, ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν, οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν, ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν, ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν, ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται, τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται, ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο, ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν, οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν, καὶ τοὺς Αὐτοῦ Ἁγίους ἐν λόγοις τιμῶντες, ἐν συγγραφαῖς, ἐν νοήμασιν, ἐν θυσίαις, ἐν Ναοῖς, ἐν Εἰκονίσμασι, τὸν μὲν ὡς Θεὸν καὶ Δεσπότην προσκυνοῦντες καὶ σέβοντες, τοὺς δὲ διὸ τὸν κοινὸν Δεσπότην ὡς Αὐτοῦ γνησίους θεράποντας τιμῶντες καὶ τὴν κατὰ σχέσιν προσκύνησιν ἀπονέμονες. Αὕτη ἡ πίστις τῶν Ἀποστόλων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Πατέρων, αὕτη ἡ πίστις τῶν Ὀρθοδόξων, αὕτη ἡ πίστις τὴν Οἰκουμένην ἐστήριξεν. Ἐπὶ τούτοις τοὺς τῆς εὐσεβείας Κήρυκας ἀδελφικῶς τε καὶ πατροποθήτως εἰς δόξαν καὶ τιμὴν τῆς εὐσεβείας, ὑπὲρ ἧς ἀγωνίσαντο, ἀνευφημοῦμεν καὶ λέγομεν· Τῶν τῆς Ὀρθοδοξίας προμάχων εὐσεβῶν Βασιλέων, ἁγιωτάτων Πατριαρχῶν, Ἀρχιερέων, Διδασκάλων, Μαρτύρων, Ὁμολογητῶν, Αἰωνία ἡ μνήμη. Τούτων τοῖς ὑπὲρ εὐσεβείας μέχρι θανάτου ἄθλοις τε καὶ ἀγωνίσμασι καΙ διδασκαλίαις παιδαγωγεῖσθαί τε καὶ κρατύνεσθαι Θεὸν ἐκλιπαροῦντες, καὶ μιμητός τῆς ἐνθέου αὐτῶν πολιτείας μέχρι τέλους ἀναδεικνύσθαι ἐκδυσωποῦντες, ἀξιωθείημεν τῶν ἐξαιτουμένων, οἰκτιρμοῖς καὶ χάριτι τοῦ Μεγάλου καὶ Πρώτου Ἀρχιερέως Χριστοῦ τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ ἡμῶν, πρεσβείαις τῆς ὑπερενδόξου Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας, τῶν θεοειδῶν Ἀγγέλων καὶ πάντων τῶν Ἁγίων».

Γιατί βάζετε στην …ατιμωτική εξαίρεση τον Βαρθολομαίο και δεν τον ελέγχετε; Τόσο πολύ τον μισείτε; Ή, μήπως, τον φοβάστε; Αν κρατάτε το στόμα σας κλειστό γιατί φοβάστε ότι θα πάρει μέτρα εναντίον σας ο Βαρθολομαίος, τον Θεό δεν τον φοβάστε; Θυμηθείτε, παρακαλώ, την τιμωρία του Ανανία και της γυναίκας του Σαπφείρης, για ένα ψέμα, γιατί (Πράξεις ε, 1-11) άφησαν τον σατανά να γεμίσει τις καρδιές τους με πονηρές σκέψεις και έφθασαν στο σημείο να εξαπατήσουν με το ψέμα τους το Άγιο Πνεύμα! Ή, μήπως, δεν γνωρίζετε ότι ο Βαρθολομαίος προωθεί τον Οικουμενισμό και συνδράμει την προσπάθεια της πανστρατιάς του Σκότους, που αποσκοπεί στην επιβολή (με αποφάσεις που λαμβάνοντα αποκλειστικά στα υψηλά κλιμάκια, εν αγνοία του πιστού λαού) της μιας παγκόσμιας θρησκείας, παράλληλα με την μία παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την οποία έχουν εξαγγείλει και προωθούν οι μαφιόζοι της Πολιτικής και του Χρήματος, με μηχανοδηγό τον μιαρό Εβραιοσιωνισμό;
Παρ’ ότι ανάμεσά σας υπάρχει η τιμητική εξαίρεση, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος αγωνίζεται όσο όλοι σας και απείρως στο πολλαπλάσιο, ακόμη και αυτός στην πιο πρόσφατη, θα έγραφα, διατριβή του, για το «Διαβολικό σχέδιο του Οικουμενισμού», που δημοσιεύτηκε σε αυτή την εφημερίδα (20 Μαρτίου 2013), ενώ περισπούδαστα και με τη δεινότητα που τον διακρίνει, ξεσκεπάζει και κατακεραυνώνει τα σχέδια του Οικουμενισμού και των πρωταγωνιστών του, αποφεύγει να αναφερθεί ονομαστικά στον Βαρθολομαίο! Αυτός ο δισταγμός, όταν αποτελεί γνώρισμα δικό σας, μας απελπίζει στον αφάνταστο βαθμό. Τι φοβάστε ότι μπορεί να πάθετε; Και υπάρχει πλάσμα επί γης που να μπορεί να βλάψει τον πιστό, που να μπορεί να τον ζημιώσει πραγματικά όταν εκείνος, με συνείδηση της επιλογής του, αρπάζει, κυριολεκτικά, τη θεόσταλτη ευκαιρία να γίνει ομολογητής της αλήθειας και μάρτυρας, κυρίως, μπροστά στους δήθεν δυνατούς του κόσμου αυτού.
Γράφει ο Πειραιώς Σεραφείμ, πειστικά και με άριστη θεμελίωση, ότι «όπως η παγκοσμιοποίηση σε πολιτικό επίπεδο θέλει να ενώσει τον κόσμο και να κάνει ένα παγκόσμιο κράτος, μία παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ένα παγκόσμιο νόμισμα, μία παγκόσμια οικονομία, έτσι και ο Οικουμενισμός σε θρησκευτικό επίπεδο θέλει να ενώσει όλες τις θρησκείες (διαθρησκειακός οικουμενισμός) και όλες τις αιρέσεις (διαχριστιανικός οικουμενισμός) σε μια παγκόσμια θρησκεία, αψηφώντας και περιθωριοποιώντας τις τεράστιες, γιγαντιαίες και χαώδεις δογματικές διαφορές και ξεθεμελιώνοντας εκ βάθρων τα δόγματα και την πίστη της Ορθοδόξου Εκκλησίας».
Η διατύπωση που χρησιμοποιεί ο Πειραιώς Σεραφείμ, συμπερασματικά, στην βάση της ανωτέρω παραγράφου του κειμένου του, ότι «ο Οικουμενισμός είναι η μεγαλύτερη εκκλησιολογική αίρεση όλων των εποχών, επειδή εξισώνει όλες τις θρησκείες», προσδιορίζει με ακρίβεια το μέγεθος της εκτροπής που έχουν ήδη προκαλέσει οι αυθαίρετες πρωτοβουλίες του Βαρθολομαίου, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιμετωπιστεί, με την αυστηρότητα και την απολυτότητα που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως οι Ιεροί Κανόνες και οι παρακαταθήκες των Αγίων θεοφόρων Πατέρων υποχρεώνουν σε συμμόρφωση. 
Ο Οικουμενισμός είναι το όχημα, με το οποίο, αποκλειστικά και μόνον, οι υψηλόβαθμοι των ψευδοθρησκειών, των αιρέσεων και των φιλοσοφικών ρευμάτων, πίσω από τις πλάτες των αφελών που τους εμπιστεύονται, κατευθύνονται προς την επιβολή, τυχοδιωκτικά και δικτατορικά, της μιας παρδαλής παγκόσμιας θρησκείας. Πάπας και Βαρθολομαίος είναι οι …ξύπνιοι, που ηγούνται, ενώ είναι γνωστόν ότι και από τους δύο έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, ακριβώς γιατί έχουν ήδη κριθεί ανάξιοι της θείας ευεργεσίας και ο κλήρος τους είναι η απώλεια. Στο Άγιο Ευαγγέλιο αναφέρονται ανάλογες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο ίδιος ο Κύριος αφαιρούσε τη δυνατότητα αντιλήψεως των πραγμάτων από τους κακοπροαίρετους Ιουδαίους συνομιλητές του, ώστε να μην κατανοήσουν το ορθόν και να επιμένουν στις πλάνες τους. Σε μια τέτοια κατάσταση έχει περιέλθει ο Βαρθολομαίος αν εξετάσει κανείς και ζυγιάσει τις φρικώδεις ενέργειές τους, συν την επιβάρυνση εκ του γεγονότος ότι τις διαπράττει ενώ βρίσκεται στην πιο κορυφαία θέση της Ορθοδοξίας.   
Ο Βαρθολομαίος ονομάζει τις αιρέσεις «αδελφές εκκλησίες» και τους αιρετικούς  «αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς», θεωρεί  έγκυρα τα ανύπαρκτα και άκυρα μυστήρια των αιρετικών, συμπροσεύχεται με τους αιρετικούς, ανταλλάσσει δώρα και ευλογεί  τους πιστούς μαζί τους!
Ο Βαρθολομαίος …εφεύρε την θεωρία των κλάδων, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία είναι ένα δέντρο με «κλαδιά» όλες τις «χριστιανικές ομολογίες»! Προβάλλει την αντίληψη της «Διευρυμένης Εκκλησίας» και  υποστηρίζει ότι όλες οι «χριστιανικές ομολογίες» είναι μεταξύ τους «αδελφές εκκλησίες»! Τόλμησε να σκεφθεί, αλλά και να κάνει λόγο για την …υπέρβαση, το ξεπέρασμα, την περιθωριοποίηση του συνόλου των Πατέρων της Εκκλησίας! Σαν να λέμε, εξαφάνισε ο νάνος τους γίγαντες και το μόνο που δεν είπε είναι ότι «δεν υπάρχει Θεός»!
Σεβόμενοι το φθέγμα του ομολογητή της αγίας πίστης μας, Ιωσήφ του Βρυεννίου: «Ουκ αρνησόμεθα σε, φίλη Ορθοδοξία, ου ψευδόμεθά σου το πατροπαράδοτον σέβας, εν σοι εγεννήθημεν και σοι ζώμεν και εν σοι κοιμηθησόμεθα, ει δε καλέσει καιρός και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα», σας παρακαλώ, πέστε μας, τι άλλο μένει να κάνει ο Βαρθολομαίος, για να του θυμίσετε ότι το σύστημα της Εκκλησίας είναι Συνοδικό, το πολίτευμά της είναι Συνοδικό και εφόσον σας αγνοεί ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ;


Γαβριήλ Θ. Λαμψίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...