Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013

Οι δεσποταδες των ατελειωτων πανηγυριων


IMG 4722

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο Λευκωσίας.
Η ατμόσφαιρα ηταν πανηγυρική αφού σήμερα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συμπλήρωσε 50 χρόνια ιερωσύνης. (Αποτειχισι: ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; Εφερε εστω και εναν στο Χριστο;).
Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος, Πατρών Χρυσόστομος, Μόρφου Νεόφυτος, Κιτίου Χρυσόστομος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Νικαίας Αλέξιος, Ζακύνθου Διονύσιος,Κύκκου Νικηφόρος, Λεμεσού Αθανάσιος, Κηρυνείας Χρυσόστομος, Ταμασού Ησαϊας, και οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου.
Στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότατη πορεία και δράση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ σε πνευματικό, εκκλησιαστικό και εθνικό επίπεδο στα 50 χρόνια της διακονίας και προσφοράς του, καθώς και για τις τομές τις οποίες έχει επιφέρει στην Εκκλησία Κύπρου.

Επίσης, μίλησαν σε συντομία ο μητροπολίτης Κιτίου, Χρυσόστομος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου και ο επίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος, εκ μέρους του κλήρου της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Αμφότεροι πρόσφεραν δώρα στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
Λίγο πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου και τόνισε ιδιαίτερα τη μαχητική στάση, την οποία τηρεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε την ομιλία του προσφέροντας αναμνηστικό δώρο στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...