Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ-ΚΕΦ η'-Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.


ΣΧΟΛΙΟ:Ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο του Αγαθάγγελου για τον πόλεμο στην Χερσόνησο Κριμαία[χερσονήσω]που θα συμβεί περίπου [προς...]740 έτη μετά την γραφή του Αγαθάγγελου[1216 ή 1219=2016 ή 2019]όπου αγαρηνών οι Τούρκοι και όπου Έλω η Ελλάδα,Λεχία η Πολωνία.Η ανάμιξη Γαλλίας και Γερμανίας.όπου Αουστρία η πρώην Γιουγκοσλαβία[Σλοβενία-Κροατία,Κόσοβο-Σερβία-Σκόπια κλπ.]




Λεχία=παλιά ονομασία της Πολωνίας.Με το όνομα Σκύθες αναφέρονται από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς ένα σύνολο νομαδικών φυλών που έρχονταν σε επαφή μαζί τους και ζούσαν στην Κεντρική Ασία και στα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας.Οι Σαρμάτες όπως και οι Σκύθες, με τους οποίους συγγένευαν, ήταν άριστοι ιππείς και πολεμιστές. Κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. υπέταξαν τους Σκύθες καταλαμβάνοντας όλη την περιοχή τους. Επί βασιλείας του Νέρωνα οι Σαρμάτες εισέβαλαν στη περιοχή της Μοισίας και συμμαχώντας με διάφορα γερμανικά φύλλα αποτέλεσαν μέχρι τον 1ο αιώνα μ.Χ. σημαντική απειλή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τον 2ο αιώνα είχαν ήδη εγκατασταθεί στη Δακία και στη περιοχή του Κάτω Δούναβη αποτελώντας την Σαρματία, μέχρι που τον επόμενο αιώνα συνετρίβησαν από τους Γότθους.
Τελικά η Σαρματία, που εκτεινόταν από τα ΒΑ. Βαλκάνια, δυτικά, μέχρι και την Γεωργία ανατολικά, έπεψε να υφίσταται μετά την εισβολή των Ούννων το 370 μ.Χ. Όσοι Σαρμάτες επέζησαν του αφανισμού άλλοι κατέφυγαν στη Δύση, άλλοι αναγκαστικά ενώθηκαν με τους Ούννους για να πολεμήσουν τους τελευταίους Γότθους[15] και κάποιοι άλλοι κατέφυγαν στα παράλια της Βαλτικής[16]. Κατά τον 6ο αιώνα οι Σαρμάτες και οι απόγονοι αυτών είχαν πλέον εκλείψει.Στην αγγλική γλώσσα, Ρουθηνίας είναι μια γεωγραφική έκταση σε μια διασυνοριακή περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Μπορεί να αναφέρεται  πολύ διαφορετικά και να είναι αμοιβαία αποκλειστικές ζώνες, ανάλογα με την ιστορική περίοδο και το θέμα. 
Η λέξη "Ρουθηνία" ξεκίνησε ως μια λατινική απόδοση της περιοχής και των ανθρώπων που είναι γνωστοί αρχικά ως «Ρως» - η ίδια ρίζα με τη Ρωσία. Στα ευρωπαϊκές χειρόγραφα που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα CE,η "Ρουθηνία" χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τους Ρως: η ευρύτερη περιοχή που καταλαμβάνεται από την Αρχαία Ρως (που συνήθως αναφέρονται ως Ρως του Κιέβου »). Αυτή η ιστορική περιοχή αντιστοιχεί στη σύγχρονη Ουκρανία και τη Λευκορωσία, καθώς και δυτική Ρωσία, την ανατολική Σλοβακία και Νότια Πολωνία. Ωστόσο, οι επιπτώσεις στο γεωγραφικό χώρο της «Ρουθηνία» και «Ρωσία» άρχισαν να αποκλίνουν στο νόημα ήδη από το 14ο αιώνα 
Red Ruthenia
Ruś Czerwona  (Polish)
Червона Русь (Ukrainian)
Historic Region
Areas of Western Ukraine, Eastern Poland
Areas of Western UkraineEastern Poland
RegionCentral EuropePoland/Ukraine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...