Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Δηλαδή τόσο που θα το έλεγες θαύμα

Βέβαια όλα τα παρακάτω δεν είναι ταιριαστά με τις εξισώσεις των ημερών ή με τους σχεδιασμούς των Ευρωπαίων για μας, με τους μη.. σχεδιασμούς των Ελλήνων αξιωματούχων για την πατρίδα και γενικώς με την ένδειξη calculator(αριθμομηχανή, που λέμε στο Ελλάντα).
Περισσότερο παραπέμπουν σε λουλούδια ανθισμένα στη μέση ενός χειμώνα ή ενός χάους, σε γέλια που διακόπτουν απελπισίες και γενικώς σε κάτι που δεν συμβαίνει συνήθως…
Η αναφορά μας είναι στο απόγευμα της ημέρας του Αη Γιώργη, όπου εμείς είμαστε στο Νοσοκομείο. «Εμείς» είπα, όχι «εγώ», άρα αν πρόκειται για τρέλα….δεν είμαι η μόνη τρελή!
Εκείνο που συνέβη είναι ότι περιμέναμε έξω από το χειρουργείο έναν φίλο….σχεδόν αναζητώντας γραφείο κηδειών!
Οι γιατροί είχαν πει το γνωστό «ό,τι πει ο Θεός», που όταν το ακούς αγοράζεις μαύρα. Επίσης είχαν προσθέσει πως ακόμη και αν αντέξει την επέμβαση (πράγμα απίθανο) θα μείνει διασωληνωμένος στην Εντατική αρκετό καιρό και αν το αντέξει και αυτό (τελείως εξωπραγματικό), θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με υποστήριξη και …ως φυτό!
Μετά από αυτά δεν είχαμε και ιδιαίτερη αγωνία…απλά κάναμε ασκήσεις θάρρους ή πρόβες οδύνης.
Όταν άνοιξε η πόρτα του χειρουργείου και ο φίλος δεν ήταν σκεπασμένος ως το κεφάλι, όπως οι… νεκροί, αποσβολωθήκαμε!
Ύστερα είδαμε πως δεν ήταν διασωληνωμένος, μετά μας χαμογέλασε και ύστερα παρατηρήσαμε ότι το φορείο δεν το έσπρωχναν προς την Εντατική αλλά προς το δωμάτιο του!!!
«Να περάσουν οι επόμενες ώρες» είπαν οι γιατροί συγκρατημένοι και ξαφνιασμένοι.
Πέρασαν 24 ώρες και είναι καλά….αναρρώνει δηλαδή φυσιολογικά ο άνθρωπος.
ah giorghs
Μετά θυμηθήκαμε ότι είχαμε προσευχηθεί, πως είχαμε καλέσει την Κυρά μας την Παναγιά για συντροφιά έξω από το χειρουργείο, είχαμε πει και του εορταζομένου Αη Γιώργη….
Και πιο ύστερα θυμηθήκαμε τις παράξενες ιστορίες του του Αγίου που σκότωσε τον δράκο, για να σώσει την βασιλοπούλα.
Και έγινε αυτό –κατά πως λένε- σε μια πηγή στη σημερινή Λιβύη και όλοι οι Άραβες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, τον αποκαλούν «Χερντ» – ο Πράσινος- και αποτελεί έναν θρύλο στην ανατολική Μεσόγειο.
Και έχουμε διαβάσει και για το μοναστήρι του στη Βηθλεέμ της Παλαιστίνης, που είναι χτισμένο πάνω στις γαίες όπου ήταν η προίκα της μητέρας του Αγίου. Στην αυλή σώζεται και η βυζαντινή κολόνα που δένονταν δαιμονισμένοι και ψυχοπαθείς για να γιατρευτούν, καθώς το μοναστήρι έχει συνδεθεί με την ίαση της τρέλας.
Ο Άγιος πήγαινε και τους θεράπευε και σήμερα ένα κομμάτι από την αλυσίδα του αλόγου του επιδεικνύεται περήφανα στους επισκέπτες.
Αλυσίδα Αγίου Γεωργίου
Δεν ξέρουμε αν σε μας ήρθε με.. άλογο, σημάδια του δεν έχουμε αλλά αυτός ο άνθρωπος ο οποίος -κουρελιάζοντας λογικές και φτύνοντας τα επιστημονικά δεδομένα- «επιμένει» να ζει, είναι η μια επιπλέον φορά που το δόρυ του Αη Γιώργη καρφώθηκε στο στόμα του…δράκου (που πάει να πει ξέσκισε απιστίες, ολιγοπιστίες, ορθολογισμούς κ.τ.λ.)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...