Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες, συμπλήρωση καταλόγου σήμερα…

Την προηγούμενη Παρασκευή 24 Απριλίου φέραμε στη μνήμη μας πως ακριβώς 100 χρόνια πριν το τελευταίο στην ιστορία μουσουλμανικό χαλιφάτο, το Οθωμανικό, επιχείρησε εθνοκάθαρση της αυτοκρατορίας του από τις χριστιανικές μειονότητες, τους Αρμένιους, τους Ασσύριους και τους Έλληνες. Τώρα βλέπουμε το νέο χαλιφάτο, το Ισλαμικό Κράτος, να συνεχίζει τη γενοκτονία. Και στις δύο περιπτώσεις οι γενοκτονίες διεπράχθησαν στο όνομα του Ισλάμ.
Του Raymond Ibrahim
ΠΗΓΗ: PJ Media
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
Τον Νοέμβριο του 1914 το οθωμανικό χαλιφάτο εξέδωσε διάταγμα με το οποίο καλούσε κάθε μουσουλμάνο να εκτελέσει το «ιερό του καθήκον» και να σφάξει τους απίστους, τους οποίος προσδιόριζε ως τους χριστιανούς της ΑΝΤΑΝΤ (Βρετανούς, Γάλλους και Ρώσους). Όσοι εκτελούσαν το «ιερό καθήκον» θα ανταμείβονταν στον παράδεισο.
Τα ίδια εδάφια του κορανίου που το ΙΚ και οι άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις αξιοποιούν σήμερα θυμίζουν το παλαιό οθωμανικό διάταγμα. «Σφάξτε τους ειδωλολάτρες όπου και αν τους βρείτε. Ω εσείς οι πιστοί. Μην θεωρήσετε τους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς ως φίλους. Είναι μόνο φίλοι μεταξύ τους και όποιος είναι φίλος με αυτούς είναι ένας από αυτούς», αναφέρει το κοράνι. Για πολλούς μουσουλμάνους το εδάφιο αυτό ισχύει κατά γράμμα.
Όπως συμβαίνει και σήμερα, οι μουσουλμάνοι του οθωμανικού χαλιφάτου, αδυνατώντας να νικήσουν τους ισχυρούς «απίστους» Βρετανούς, Γάλλους και Ρώσους, ικανοποίησαν τη δίψα τους για αίμα πάνω στους χριστιανούς τους υπηκόους και δικαιολόγησαν τη γενοκτονία βάσει του κορανίου. Αφού οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι και οι Έλληνες ήταν χριστιανοί ήταν εξ ορισμού φίλοι των χριστιανών εχθρών των Οθωμανών και έπρεπε να εξοντωθούν.
Όπως συμβαίνει και σήμερα, υπό το νέο χαλιφάτο, το οθωμανικό χαλιφάτο σταύρωσε, αποκεφάλισε, βασάνισε, κατακερμάτισε, βίασε, εξανδραπόδισε και σφαγίασε αμέτρητους «απίστους» χριστιανούς. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 1,5 εκατ. Αρμένιους νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ασσύριους, που συστηματικά, εξοντώθηκαν.
Αν και συνήθως μιλούμε για Αρμενική γενοκτονία, συχνά ξεχνάμε πως οι Ασσύριοι και οι Έλληνες υπήρξαν επίσης στόχος της πολιτικής εθνοκάθαρσης του οθωμανικού χαλιφάτου. Το μόνο που διαχώριζε τους Αρμένιους, τους Ασσύριους και τους Έλληνες από τους Τούρκους ήταν η χριστιανική τους πίστη. «Αν η αρμενική γενοκτονία ήταν ένα ζήτημα μεταξύ Αρμενίων και Τούρκων τότε πως δικαιολογείται και η σφαγή των Ασσυρίων;», αναρωτιέται Αρμένιος ιστορικός.
Ο Χένρι Μοργκενθάου, πρέσβης των ΗΠΑ στην Οθωμανική αυτοκρατορία, εκείνη την εποχή και αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, είχε αναφέρει πως «σε όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχει υπάρξει ένα επεισόδιο τόσο τρομερό όσο αυτό». Οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει τόσο καλά την σφαγή καθώς είχαν σκοπό την εξαφάνιση της αρμενικής φυλής, έλεγε.
Είχε γράψει τότε ο Μοργκενθάου στο περιοδικό του Ερυθρού Σταυρού : «Πρόκειται για την απίστευτη τρομοκράτηση, τα σκληρότερα βασανιστήρια. Οι γυναίκες οδηγούνται στα χαρέμια, τα αθώα κορίτσια μπαίνουν σε πλειστηριασμό και πωλούνται για 80 σεντς έκαστο (το ΙΚ πωλεί τα κορίτσια προς 43 δολάρια το καθένα). Η δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων και οι εκτοπίσεις, ο εσκεμμένος λιμός στην έρημο εκατοντάδων χιλιάδων άλλων, η καταστροφή εκατοντάδων χωριών και πόλεων. Η εκτέλεση αυτού του διαβολικού σχεδίου εξόντωσης Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων χριστιανών της Τουρκίας θα μείνει ατιμώρητη;».
Σήμερα στη Δύση οι όροι χριστιανός και μουσουλμάνος έχουν αντικατασταθεί με τους όρους Αρμένιος και Τούρκος. Ο πόλεμος είναι επίσης ένας ακόμα παράγοντας που συσκότισε τα γεγονότα. Αποτέλεσε δε, εν μέρει, και δικαιολογία. Ο πόλεμος είναι χάος και καταστροφή. Τι άλλο. Αυτή είναι η θέση των τουρκικών κυβερνήσεων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν που αρνείται πως οι πρόγονοί του διέπραξαν γενοκτονία εις βάρος χριστιανών, συνεχίζει να υποστηρίζει φταίει ο πόλεμος, την ίδια ώρα που κατηγορεί για διάπραξη γενοκτονίας την Κίνα για τον θάνατο λιγότερων από 100 Ουιγούρων.
Ο πόλεμος ήταν και θα είναι η δικαιολογία για την τζιχαντιστική βαρβαρότητα. Ο Τσόρτσιλ χαρακτήρισε την γενοκτονία αυτή ως «κυβερνητικό ολοκαύτωμα» που έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να εκκαθαρίσει το τουρκικό έδαφος από τους χριστιανούς. «Ο Ταλάτ πασάς, ένας εκ της διοικούσας τριανδρίας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε πει πως η Τουρκία αξιοποιεί τον πόλεμο για να εξοντώσει τον εσωτερικό της εχθρό, τους διάφορους χριστιανούς, χωρίς να την απασχολεί το ενδεχόμενο ξένης επέμβασης», έγραφε ο Βρετανός πολιτικός.
Έναν αιώνα αργότερα πόσες χριστιανικές μειονότητες σήμερα δεν εξοντώνονται συστηματικά; Πόσοι χριστιανοί δεν σταυρώνονται, βασανίζονται, βιάζονται, εξανδραποδίζονται, υπό την πρόφαση του πολέμου; Στο Ιράκ, την Συρία, τη Λιβύη, οι χριστιανικές μειονότητες σφαγιάζονται από τους ίδιους τζιχαντιστές που κάποτε ήταν οπαδοί του Σαντάμ Χουσεΐν, ή του Μουαμάρ Καντάφι. Το ΙΚ σκότωσε, πρόσφατα, 30 Αιθίοπες χριστιανούς στη Λιβύη και δύο μήνες νωρίτερα είχε σκοτώσει 21 Αιγύπτιους χριστιανούς.
Τα ίδια συμβαίνουν και στη μουσουλμανική βόρεια Νιγηρία από τη Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει ξεκαθαρίσει πως σκοπός της είναι η εκκαθάριση όλων των χριστιανών από τη Νιγηρία.Ακόμα όμως και σε χώρες όπου δεν γίνεται πόλεμος, όπως η Ινδονησία ή το Μαρόκο αλλά και σε άλλες χώρες όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία, οι χριστιανοί, εξοντώνονται. Στην Τουρκία ακόμα και Τούρκοι που ασπάστηκαν τον χριστιανισμό διώκονται και ενίοτε δολοφονούνται, στο όνομα του Ισλάμ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το θρησκευτικό στοιχείο ήταν ζωτικής σημασίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Η σιωπή είναι σύμμαχος αυτών που διαπράττουν γενοκτονίες. Το 1939, τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ, σχεδιάζοντας τη γενοκτονία των Εβραίων, είχε πει: «Ποιος άλλωστε, μιλά σήμερα για τη γενοκτονία των Αρμενίων;». Και σήμερα ποιος μιλά για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των χριστιανών από τους μουσουλμάνους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...