Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Γιατί το Game of thrones “δαιμονίζει” το Βατικανό-Η απίστευτη ταυτοπροσωπία (ΦΩΤΟ)

Γιατί το Game of thrones “δαιμονίζει” το Βατικανό-Η απίστευτη ταυτοπροσωπία (ΦΩΤΟ)
Κι ενώ ολόκληρος ο τηλεοπτικός πλανήτης στροβιλίζεται γύρω από την τεράστια επιτυχία που έχει το επικό και πολυδάπανο σήριαλ της HBO, Game of thrones, υπάρχει μια γωνιά της υφηλίου, όπου η εν λόγω σειρά προκαλεί έντονη αναστάτωση.
Στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline, επικρατεί έντονη αναστάτωσηγια μια ιδιότυπη ταυτοπροσωπία. Ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών του πέμπτου κύκλου του σήριαλ εμφανίζει μια απίστευτη ομοιότητα με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Κι ίσως αν ήταν ένας οποιδήποτε χαρακτήρας της σειράς να ερμηνευόταν ως σύμπτωση, όταν όμως πρόκειται για τον τηλεοπτικό Αρχιερέα του βασιλείου τότε τα πράγματα μπερδεύονται.
Από την αρχή λοιπόν του πέμπτου κύκλου της σειράς φέτος, έχει εμφανιστεί ο “Υψηλός σπουργίτης”, επικεφαλής μιας ομάδας σκληροπυρηνικών της θρησκευτικής πίστης, η οποία ομάδα στο διάβα της δεν λογαριάζει ούτε βασιλιάδες ούτε άρχοντες και επιβάλει τη “δικαιοσύνη του θεού”. Η καταπληκτική ομοιότητα του ηθοποιού Jonathan Pryce με τον ποντίφικα, ενώ αρχικά φάνηκε συγκυριακή, όσο περνάει ο καιρός εκτιμάται πως μόνο τέτοια δεν είναι.
Η φιλολαϊκή στάση που έχει δείξει ο Φραγκίσκος καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα, η επίθεση στους τραπεζίτες και γενικά στους ισχυρούς, ώθησε πολλούς να κάνουν την...ταυτοπροσωπία με τον “Υψηλό σπουργίτη” του Game of thrones.
Αυτή η ομοιότητα όμως έδωσε την ευκαιρία στους εχθρούς του καθολικισμού να ξιφουλκήσουν κατά του Βατικανού, να μιλήσουν για νέους Ιεροεξεταστές-μιας και η θρησκευτικη ομάδα του σήριαλ εμφανίζεται ως φανατική. Αλλά δεν είναι μονάχα οι αντίπαλοι του Βατικανού που αντιδρούν. Σκληροί υποστηρικτές του αυστηρού καθολικισμού “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” γιατί ένας “κλώνος” του πάπα Φραγκίσκου εμφανίζεται σε ένα σήριαλ με αιμομιξίες, ομοφυλοφιλία, φόνους κλπ κλπ. Υποστηρίζουν δε πως αυτό γίνεται για να πληγεί η ισχύς του Βατικανού και συγκεκριμένα το πρόσωπο του Ποντίφικα.
Σε κάθε περίπτωση το...σήριαλ με το σήριαλ του Game of thrones και τον “σπουργίτι-πάπα” θα συνεχιστεί τουλάχιστον για κάποιες εβδομάδες ακόμη αφού για να ολοκληρωθεί ο πέμπτος κύκλος μένουν ακόμη δύο επεισόδια στα οποία ο “Αρχιερέας” αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...