Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Είτε ψηφίσουμε «ΝΑΙ», είτε «ΟΧΙ», τα δάκρυά σας είναι ψεύτικα κ. Γιούνκερ


Είτε ψηφίσουμε «ΝΑΙ», είτε «ΟΧΙ», τα δάκρυά σας είναι ψεύτικα κ. Γιούνκερ  Του Ν.Π. Νασόπουλου


Πόσο …συγκινητικός ήταν ο κ. Γιούνκερ! Παραλίγο να …δακρύσουμε όταν τον ακούγαμε να μας λέει πόσο κουράστηκε για να βρει λύση στο Ελληνικό πρόβλημα. Και αποκοντά, έβαλε στο κάδρο των …ευεργετών της Ελλάδας και τον κ. Ντάισελμπλουμ. Κουράστηκε κι αυτός. Λες και δεν τον ακούγαμε τόσο καιρό και δεν βλέπαμε το ύφος του όταν μιλούσε για την Ελλάδα.
Είπε πολλά ο κ. Γιούνκερ, αλλά η κατάληξη ήταν ότι το βάρβαρο  σχέδιο που πρότειναν στην Ελλάδα και που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, το θεωρεί δίκαιο.
Ήταν προφανές τι επιδίωξε ο κ. Γιούνκερ με τη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα το μεσημέρι.  Επιδίωξε να αποτελειώσει τον ήδη πληγωμένο και πανταχόθεν βαλλόμενο, Αλέξη Τσίπρα. Επιδίωξε αυτό που είναι το σχέδιο των Ευρωπαίων τις τελευταίες ώρες: να φύγει ο Τσίπρας. Το είπε και ο Σόιμπλε προχθές: αν ψηφίσει «ΝΑΙ» ο Ελληνικός λαός και βρεθεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση, τότε συνεχίζουμε τις συζητήσεις.
Το τελευταίο που μας νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική τύχη και το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συγκινηθούμε από την υποκριτική στάση κάθε Γιούνκερ, ότι θα δεχθούμε ως εθνοσωτήρες τους ανθρώπους που σχεδίασαν τον οικονομικό θάνατο της χώρας που παρακολουθούμε εδώ και πέντε χρόνια.
Να τον διώξουμε χίλιες φορές τον Τσίπρα, αλλά όχι επειδή μας το ζητάει ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ.
Γιατί αν πράγματι ενδιαφερόταν για την Ελλάδα και το λαό της ο Γιούνκερ, δεν θα έριχνε λάδι στη φωτιά αυτή τη στιγμή, αλλά θα κοίταγε πως θα συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, πώς θα ξαναφέρει στο τραπέζι τα δύο μέρη.
Ένα τον ενδιαφέρει τον Γιούνκερ: να δώσει εξετάσεις στον Σόιμπλε και να αποτελειώσει τον Τσίπρα.
Δεν σκέφτεται όμως, ότι αυτού του είδους οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις, κάποιες φορές φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί, με τις συνεχείς απαράδεκτες παρεμβάσεις τους, διατρέχουν τον κίνδυνο οι Έλληνες να φτάσουν στην κάλπη και να πουν άι σιχτίρ. Όχι άι σιχτίρ Τσίπρα, αλλά άι σιχτίρ Γιούνκερ, Σόιμπλε και οι συνοδοιπόροι σας.
Γιατί, τα δάκρυά σας είναι ψεύτικα. Και αυτό δεν φάνηκε μόνον το τελευταίο πεντάμηνο. Φάνηκε εδώ και πέντε χρόνια, με τα μέτρα που επιβάλλατε καταστρέφοντας την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία.
Και κάτι τελευταίο προς εμάς, τους Έλληνες πολίτες: ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά ποτέ μην αναγορεύσετε σε εθνοσωτήρες τους κάθε λογής Γιούνκερ. Στην μεγάλη Ελληνική ιστορία, πολλές φορές εμφανίστηκαν ξένοι ως εθνοσωτήρες. Πάντα, στην κρίσιμη στιγμή μας εγκατέλειψαν. Κρίνετε όσα αυστηρά θέλετε τους Έλληνες πολιτικούς, ένθεν και ένθεν. Αλλά με τα δικά σας επιχειρήματα και όχι με αυτά που μας προσφέρει ο κάθε Γιούνκερ.
ΥΓ. Μας υπέδειξε ο Γιούνκερ, όποιο κι αν είναι το ερώτημα να ψηφίσουμε «ΝΑΙ». Δηλαδή να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» κι αν το ερώτημα είναι «στείλτε στο διάολο τους διεθνείς εθνοσωτήρες»;

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ....
      Δείγμα πολιτισμού και επιπέδου το σχόλιο σας...
      Η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων είναι κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε,Σας ευχαριστώ και πάλι ...
      εκ της διαχείρισης του ιστολογίου

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ,ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ...
    .ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...