Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015

«μακάριοι οι δεδιωγμένοι…»


απόστολοι2
Όταν κάποιοι διώκονται από κάπου και από κάποιους, ο Θεός τους στέλνει κάπου αλλού και σε κάποιους άλλους, που με ιδιαίτερη ευχαρίστηση θα δεχτούν αυτούς και την πνευματική τους προσφορά.
Τα «απαγορευμένα» απ’ το Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρύγματα θα έμεναν αδημοσίευτα ίσως για πάντα. Η απαγόρευσή τους όμως είχε σαν αποτέλεσμα την μετατροπή τους σε βίντεο. Με αποτέλεσμα, ενώ το κήρυγμα σε κάποιο ναό θα γινόταν ενώπιον ενός περιορισμένου ακροατηρίου, να γίνονται, δια μέσου των βίντεο και μέσα στην προοπτική του χρόνου, ακροατές του εκατοντάδες και πιθανόν χιλιάδες….
Η ευαγγελική περικοπή) της 4ης Κυριακής Ματθαίου (η, 5-13) αναφέρεται στη θεραπεία απ’ το Χριστό του παράλυτου δούλου ενός Ρωμαίου εκατοντάρχου.
Ο Χριστός, θαυμάζοντας την απέραντη πίστη και την ταπείνωση του εκατοντάρχου προανήγγειλε την πείσμονα άρνηση των Εβραίων να δεχτούν τη διδασκαλία του Χριστού, αλλά και το διωγμό της εκ μέρους τους, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία εξάπλωσή του μεταξύ των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων.
Παραθέτω το βίντεο της Κυριακής αυτής, που έχει ηλεκτρονική διεύθυνση:
Μεταξύ εκείνων, που συνέβαλαν στη διάδοση του Ευαγγελίου μεταξύ των αλλοφύλλων και αλλοθρήσκων ήταν ασφαλώς οι διωκόμενοι δώδεκα Απόστολοι.
Το σχετικό με τη γιορτή των Δώδεκα Αποστόλων βίντεο παρουσιάζει προβλήματα ήχου. Προβλήματα ωστόσο γίνονται ηπιότερα, όταν ακούγεται σε χαμηλή ένταση.
Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι:
Εκείνοι, που ασφαλώς περισσότερο απ’ όλους φαίνεται να συνέβαλαν στη διάδοση του Ευαγγελίου ήταν οι πολλαπλά καταδιωχθέντες Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Εκ των οποίων ο Παύλος αποκεφαλίστηκε και ο Πέτρος σταυώθηκε.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχετικού με τους Πρωτοκοφυφαίους κηρύγματος είναι:
Και όπως πάντα σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου:
Ευχαριστώ όσους θα μπούνε στον κόπο να τ’ ακούσουν και για όσους ενδεχομένως θέλουν να διατυπώσουν την οποιαδήποτε κριτική τους.
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...