Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

Ο Άγιος Παΐσιος, οι Ευρωπαίοι Και τα κουκούτσια από τα βερίκοκα

alt
Ένα καλοκαιρινό μεσημέρι έξω από την καλύβη του Γέροντα και κάτω από τον ίσκιο μιας γέρικης ελιάς μια ομάδα προσκυνητών του εξέθετε ανησυχίες σχετικά με την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους. Τους άκουγε προσεκτικά κι όταν τελείωσαν και περίμεναν ν' ακούσουν την γνώμη του, τους είπε:
  • Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που θα 'ναι και η απάντηση στις ανησυχίες σας:

«Ήταν τρεις Ευρωπαίοι: ο ένας γιατρός, ο άλλος μετεωρολόγος κι ο τρίτος ωρολογοποιός. Σκέφτηκαν, λοιπόν, και οι τρεις ότι, έτσι όπως ήταν σπουδασμένοι και με πολλές γνώσεις, θα τους συνέφερε να πάνε στην Ελλάδα. Εκεί θα έπιαναν «μεγάλα πόστα» και θα κέρδιζαν πολλά χρήματα. Ξεκίνησαν, λοιπόν, να έρθουν στην πατρίδα μας. Πέρασαν τα σύνορα, μπήκανε στην Ελλάδα και νυχτωθήκανε σε ένα μύλο.
Ο μυλωνάς, μόλις τους είδε, γεμάτος χαρά τους υποδέχτηκε και τους προσκάλεσε να περάσουν μέσα, στο φτωχικό του, για να τους φιλοξενήσει. Άρχισε να μαγειρεύει μπόλικο και νόστιμο φαγητό κι όταν ετοιμάστηκε, έστρωσε το τραπέζι και τους προσκάλεσε να καθίσουν όλοι μαζί να φάνε. Οι Ευρωπαίοι έφαγαν με μέτρο, πολύ συντηρητικά, αφού άλλωστε χαρακτηρίζονται ως λιτοδίαιτοι. Ο μυλωνάς συνέχει τους παρότρυνε να φάνε, εκείνοι όμως τον ευχαριστούσαν και του δήλωναν πως έφαναν πολύ καλά. Ο μυλωνάς όμως είχε άλλο «τυπικό». Έφαγε, όπως λέμε εμείς εδώ, «του σκασμού» και δεν άφησε καθόλου περισσεύματα στο τραπέζι. Ήπιε και πάρα πολύ νερό και σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε και έφερε μια λεκάνη βερίκοκα. Οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν να πάρουν από ένα, ενώ ο μυλωνάς έφαγε όλα τα υπόλοιπα βερίκοκα της λεκάνης. Και τότε έκανε κάτι, που γέμισε έκπληξη τους Ευρωπαίους. Πήγε και έφερε 2 πέτρες και έσπασε και τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα έτρωγε!
Έσκυψε, λοιπόν, διακριτικά ο γιατρός προς τους άλλους δυο και τους είπε:
  • Αν μας πει να κοιμηθούμε μέσα στο μύλο, να μην δεχτείτε. Αυτός, από το πολύ φαγητό και το νερό, σίγουρα θα σκάσει απόψε και μπορεί να μας κατηγορήσουν ότι συντελέσαμε και εμείς σε αυτό.
Ενώ λοιπόν, οι Ευρωπαίοι συζητούσαν μεταξύ τους, λάλησε απ' έξω ο πρώτος κόκορας και ο μυλωνάς τους λέει:
  • Άντε αδέλφια, η ώρα είναι δώδεκα, τα μεσάνυχτα! Άντε να κοιμηθούμε, γιατί και εγώ έχω το πρωί δουλειά και εσείς έχετε ταξίδι.
Του δήλωσαν την πρόθεσή τους να βολευτούν έξω σε κάποια μεριά, όπου και κοιμόντουσαν.
Αλλά ο μυλωνάς είχε τις αντιρρήσεις του.
  • Βρε ευλογημένοι, γιατί να κοιμηθείτε έξω χώρια που υπάρχει άνετος χώρος μέσα στο μύλο, απόψε θα βρέξει κιόλας πολύ, «θα ρίξει καρεκλοπόδαρα».
  • Όχι, επέμεναν εκείνοι.
Και τελικά κοιμήθηκαν έξω. Τη νύχτα έβρεξε καταρρακτωδώς και έγινα μούσκεμα. Όταν χάραξε, βγήκε έξω ο μυλωνάς και τους είπε:
  • Δε σας το 'λεγα εγώ, ότι θα βρέξει και θα γίνετε μούσκεμα; Τέλος πάντων, περάστε μέσα, γιατί είναι έξι η ώρα, να στεγνώσετε και να πάρετε ένα πρωινό.
  • Δεν έσκασε! Είπε με θαυμασμό, μόλις τον είδε, ο γιατρός.
Και γυρνώντας προς τον μυλωνά:
  • Πως τα κατάφερες με τόσο φαγητό και δεν έπαθες τίποτα με τόσο φαγητό;
  • Ευλογημένε, δεν με είδες που έπινα συνεχώς νερό; Το νερό εδώ είναι πολύ χωνευτικό και μετά, όλα τα εκείνα πικρά κουκούτσια από τα βερίκοκα που έφαγα, βοήθησαν και χώνεψα και μάλιστα σε λίγες ώρες πεινούσα κιόλας!

Τότε, πήρε τον λόγο ο μετεωρολόγος:
  • Καλά με το φαγητό! Θέλω όμως και εγώ να σε ρωτήσω κάτι: Έχω φάει τα χρόνια μου στο Πανεπιστήμιο, σπούδασα μετεωρολόγος και εχθές δεν κατάλαβα ότι θα βρέξει. Εσύ πως το κατάλαβες και μάλιστα ήσουν τόσο σίγουρος γι' αυτό;
  • Ε, ευλογημένε, χαρά στο πράμα! Χθες όλη την ημέρα τα γουρούνια κυλιόντουσαν μέσα στη λάσπη!
Τέλος μίλησε και ο ωρολογοποιός. Τον ρώτησε πως, χωρίς να 'χει ρολόι, ήξερε το προηγούμενο βράδυ ότι ήταν δώδεκα τα μεσάνυχτα - και τους είπε να πάνε για ύπνο - και τώρα, το πρωί, ότι ήταν έξι τα χαράματα.
  • Ε, ευλογημένε, κάνεις και εσύ κάτι ερωτήσεις! Το βράδυ, που τρώγαμε λάλησε ο πρώτος πετεινός: Τότε η ώρα ήταν δώδεκα τα μεσάνυχτα. Όταν λαλήσει ο δεύτερος, Είναι τρεις και όταν λαλήσει ο τρίτος, είναι έξι τα χαράματα.
Οι Ευρωπαίοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με ένα βλέμμα που δήλωνε πλήρη απογοήτευση και είπαν:
  • Πάμε να φύγουμε από την Ελλάδα! Εδώ δεν πρόκειται να στεριώσουμε! Αν ένας αγράμματος μυλωνάς τα ξέρει όλα, τότε οι άλλοι τι θα 'ναι;
Και επέστρεψαν στην Ευρώπη».
Εδώ ο Γέροντας τελείωσε την χαριτωμένη ιστοριούλα και βέβαια, ενώ το κλίμα της παρέας, όταν ήρθε, ήταν βαρύ, τώρα είχε αλλάξει. Όλη η παρέα, «σπαρταρούσε» από το γέλιο και έλαμπαν τα πρόσωπά τους από χαρά. Ο Γέροντας δεν έκανε ποτέ το δάσκαλο, δεν ήθελε να συμβουλεύει καταφεύγοντας σε διάφορες διδασκαλίες και δεν έδινε ανθρώπινες εντολές. Ήξερε να μιλάει απλά και εν παραβολαίς, όπως ο Κύριός μας και να αλλάζει προς το καλύτερο την διάθεση των ανθρώπων.

Σ' αυτή την υπέροχη παραβολή, που δεν έγινε στην πραγματικότητα αλλά εκφράζει βαθύτερα νοήματα ο άγιος Παΐσιος μας αποκαλύπτει μεγάλα μυστικά με απλό τρόπο. Τι εκφράζουν οι τρεις Ευρωπαίοι; Γιατί θα φύγουν από την Ελλάδα και θα επιστρέψουν τελικά άπρακτοι στην Ευρώπη; 1
Ο γιατρός εκφράζει την ιατρική επιστήμη, ο μετεωρολόγος αυτούς που προβλέπουν όχι μόνο τον καιρό αλλά και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και ο ωρολογοποιός εκφράζει τους ανθρώπους της λεπτομέρειας, τις ψείρες που κοιτούν τα οικονομικά στοιχεία, την ακρίβεια στις κοινωνικές σχέσεις με λεπτομέρειες, τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα.
Άλλωστε και ο Χίτλερ, μεγάλος θαυμαστής της τάξης και της ακρίβειας είχε σαν σλόγκαν «θα κάνω τα τρένα να φθάνουν ακριβώςστην ώρα τους στους σταθμούς. Όχι στο παραπέντε ή στο και πέντεακριβώς στην ώρα τους». Οι μετεωρολόγοι εμφανίζονται στα δελτία ειδήσεων καθημερινά και μας λένε την καταστροφή που θα γίνει στην Ελλάδα, προλέγουν το πολιτικό κλίμα, το οικονομικό κλίμα, το κοινωνικό κλίμα αλλά και τον καιρό. Παντού καταστροφές. Αν τους ακούσεις, θα πάθεις κατάθλιψη. Γι' αυτό πολλοί έχουν σταματούν να ακούν ειδήσεις. Οι μετεωρολόγοι της καταστροφής εξιτάρονται να φοβίζουν τους ανθρώπους για να μην λειτουργούν το μυαλό τους και η πίστη τους. Κεντρικό τους σύνθημα. Υποταχθείτε. Θα πέσουν κεραυνοί και κυκλώνες στην Ελλάδα. Αυτά αγνοούν την ψυχολογία του Έλληνα και θα την πατήσουν. Θα ξεκουμπιστούν τελικά από την αντίσταση του Έλληνα. Ήρθαν σαν κλέφτες και θα φύγουν σαν κλέφτες. Οι Ευρωπαίοι ζυγίζουν τον λαό μας με τη ζυγαριά τους και τον αξιολογούν σε πολύ χαμηλή τιμή. Γι' αυτούς δεν υπάρχει φάρμακο, ούτε γιατρός. Γιατί θεωρούν τον εαυτό τους υγιή, παρόλο που είναι βαριά άρρωστοι. Αντί να κοιτάξουν τα του οίκου τους έρχονται στην Ελλάδα να την διορθώσουν από απληστία και μόνο. Πολλαπλάσια χρωστούν το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και γι' αυτά τα κράτη δεν γίνεται καμία κουβέντα. Οι υποκριτές Ευρωπαίοι, και σκοτεινή και βρώμικη Ευρώπη διώχνει το Χριστό δηλαδή την ΑΛΗΘΕΙΑ με κάθε τρόπο από βιβλία της, από τις εφημερίδες της, από τα περιοδικά της, την επιστήμη της και την υπερήφανη κουλτούρα της. Τον διώχνει με τα έργα της, τα λόγια της, τις σκέψεις, ένας-ένας και όλοι μαζί. Ο Χριστός με την διδασκαλία του συνέβαλε στην πρόοδο της Ευρώπης αλλά η Ευρώπη δεν ευχαρίστησε το Χριστό. Ζητά την εκμετάλλευση άλλων λαών, ζητά με εκβιασμούς τη λεηλασία των Ελλήνων. Μας περνούν για ιθαγενείς. Η Ευρώπη πρόδωσε την αλήθεια δηλαδή τον Χριστό, και πρόδωσε όλους τους άλλους λαούς. Αυτό είναι το πρόβλημά της. Η Ευρώπη αυτή των τριών εκμεταλλευτών της Ελλάδας, μεταφέρει το συμφέρον της απληστίας, το πιστεύω του εγωισμού, το πιστεύω της απάτης και του εκβιασμού. Αυτή είναι η Ευρώπη «η φίλη μας που μας αγαπάει όπως το φίδι τον κάβουρα».

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, η ιατρική και ο καρκίνος
Πλησιάστε Έλληνες, υποκλιθείτε στην θεά μας την ιατρική, υποκλιθείτε στις χημειοθεραπείες και στις ακτινοβολίες, μην αμφισβητείτε. Οι γερμανοί είναι φίλοι μας και οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας. Αυτά λέει η Ευρώπη. Ο μυλωνάς είχε άλλο τυπικό. Πως τρέλανε την ιατρική; Με τα κουκούτσια από βερίκοκα. Δεν πέθανες τον ρώτησε ο γιατρός; Όλα εκείνα τα ΠΙΚΡΑ κουκούτσια από τα βερίκοκα που έφαγα βοήθησε και χώνεψα και μάλιστα σε λίγες ώρες ΠΕΙΝΟΥΣΑ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΟ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ. Ο ικανοποιημένος νους του γιατρού με την επιστήμη του δεν είχε ακούσει τίποτε στα Πανεπιστήμια για τα κουκούτσια από βερίκοκα, και αν είχε ακούσει τα κορόιδευε. Αυτός τα ήξερε όλα. Μηχανήματα, πολιτισμός, θαύματα κάνει η ιατρική. Που να ήξερε ο ιθαγενής, ο αγράμματος, ο βλάχος, ο χωρικός Έλληνας μυλωνάς όσα ξέρει ένας γιατρός. Ο μυλωνάς όμως ήξερε το μυστικό για τον καρκίνο στις πικρές ουσίες, το εφάρμοζε και είχε πολύ καλή χώνεψη. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Οι Έλληνες έτρωγαν άφθονα βερίκοκα με το κουκούτσι τους. Έφαγε ο μυλωνάς μία ΛΕΚΑΝΗ. Πάρα πολλάκουκούτσια από βερίκοκα. Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό που μας τονίζει ο ΑΓΙΟΣ.
Ο Ευρωπαίος γιατρός ήταν λοιπόν επιφυλακτικός λόγω της επιστήμης του για τα βερίκοκα και τα κουκούτσια που είχαν συκοφαντηθεί σαν επικίνδυνα. Αυτό ήταν το επιστημονικό του υπόβαθρο, κουκούτσια από βερίκοκα ίσον θάνατος. Σε αυτό το κλίμα ευθυγραμμίζεται και πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΦ να μην τρώμε κουκούτσια από βερίκοκα γιατί είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Και αν τρώμε, να τρώμε λίγα και όχι πολλά. Βέβαια δεν μας εξηγεί ο ΕΟΦ γιατί αφού τα κουκούτσια από τα βερίκοκα δεν τα παραδέχεται κανείς από τον ΕΟΦ σαν φάρμακο και δεν πουλιούνται στα φαρμακεία, δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΦ να τα κρίνει, αφού είναι τρόφιμο και όχι φάρμακο. Κρίνετε κύριοι του ΕΟΦ ένα φάρμακο που δεν το παραδέχεστε σαν φάρμακο;
Ο Ευρωπαίος γιατρός ήταν επιφυλακτικός για τα κουκούτσια από τα βερίκοκα λόγω των ψεύτικων επιστημονικών δεδομένων που του ήταν είχαν παραθέσει. Σε αυτά τα δεδομένα πίστευε και ήταν το επιστημονικό του υπόβαθρο. Κουκούτσια από βερίκοκα ίσον θάνατος και η Β-17 είναι επικίνδυνη. Ο επιστημονικός κόσμος ήξερε από την δεκαετία του 1920 πως οι Χούντζας δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα καρκίνου εξαιτίας της άφθονης ποσότητας κουκουτσιών βερίκοκων που κατανάλωναν. Ο παγκοσμίως γνωστός Βρετανός χειρουργός Ρόμπερτ Μακ Κάρισον επικεφαλής ερευνητικής ομάδας μελέτησε τους Χούντζας και έγραφε στο περιοδικό JAMA 7/1/1922 τα εξής: «Οι Χούντζας δεν έχουν ποτέ καρκίνο. Έχουν άφθονη συγκομιδή από βερίκοκα. Τα ξεραίνουν στον ήλιο και τα χρησιμοποιούν ευρέως στην τροφή τους». Όταν έκανε πειράματα στο Memorial ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών Κανεμάτσου Σουγκιούρα ανάμεσα στο 1972 και το 1976 η Β-17 προκάλεσε εντυπωσιακή καταστολή της ανάπτυξης όγκων σε πειραματόζωα. Μια διαβόητη κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην κλινική Μάγιο το 1982 υπό την αιγίδα του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Β-17 που βρίσκεται στα βερίκοκα δεν είναι αποτελεσματική ως αγωγή του καρκίνου. Όμως ο Δρ. Τζέιμς Κέισον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλευ χρησιμοποιώντας φασματοφωμετρία υπερύθρων διαπίστωσε, πως η ένωση που χρησιμοποιήθηκε στην μελέτη της κλινικής Μάγιο δεν περιείχε Β-17 (αμυγδαλίνη). Επίσης, ο Leoyd Schloen βιοχημικός στο Μεμόριαλ έκανε πειράματα Β-17 μαζί με πρωτεολυτικά ένζυμα (τα ένζυμα βρίσκονται στις ωμές τροφές) και ανάφερε 100% υποχώρηση των όγκων. Το Μεμόριαλ αντέδρασε γρήγορα. Αυτά ήταν πολύ κακά νέα για την φαρμακοβιομηχανία. Τα κουκούτσια από βερίκοκα ήταν φθηνά ... πραγματικά φθηνά ... Τι θα έκανε η φαρμακοβιομηχανία μετά; Θα έχαναν τρις. δολάρια. Στις 15 Ιουνίου 1977 σε συνέντευξη τύπου απεφάνθησαν ότι δεν υπάρχει αντικαρκινική δράση της Β-17. ΟRalph Moss υπεύθυνος τύπος του Μεμόριαλ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν διετάχθηκε από τους ανωτέρους του να ανακοινώσει ψεύτικα στοιχεία, όσον αφορά τα πειράματα και κατήγγειλε το γεγονός. Σχεδίασε πείραμα το Μεμόριαλ με ελάχιστη ποσότητας Β-17 με αντικειμενικό σκοπό να αποτύχει. Αυτή την έρευνα παρουσίασαν. Απάτη; Τα λεφτά είναι πολλά ...
Τi ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε από κουκούτσια βερίκοκου;Μια λεκάνη βερίκοκα με τα κουκούτσια έλεγε στην παραβολή του ο Άγιος.Οι Χούντζας τρώνε καθημερινά τεράστιες ποσότητες από κουκούτσια, διακόσιες φορές περισσότερο από ότι τρώει ο μέσος Ευρωπαίος. Δεν έπαθαν τίποτα. Αντίθετα παθαίνει ο καρκίνος. Καλύτερα τα κουκούτσια να είναι πικρά, γιατί κυκλοφορούν κουκούτσια χωρίς πικράδα. Αυτά έχουν λίγη ποσότητα Β-17. Όσο πιο πικρό τόσο πιο καλό, γιατί υπάρχει περισσότερη Β-17. Κρίσιμο σημείο επίσης είναι η όρεξη. Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν όρεξη για να φάνε το βράδυ. Ο μυλωνάς είχε τεράστια όρεξη. Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη.Πεθαίνει πολλές φορές από καχεξία. Δεν θέλει να φάει, τα κουκούτσια θα του φέρουν φοβερή όρεξη.Δεν θα φάει την πρώτη ημέρα πολλά κουκούτσια, αλλά θα ανεβαίνει σιγά σιγά τη σκάλα της όρεξης μέχρι να φάει όσα πιο πολλά μπορεί. Άφθονα, μέχρι σκασμού, όπως μας διδάσκει ο Άγιος. Η καχεξία νικιέται με τα κουκούτσια, αυτό το μήνυμα περνάει πολύ καθαρά.Η καχεξία αποτελεί την πιο απειλητική πλευρά του καρκίνου.
Η ανορεξία, η ακούσια απώλεια βάρους, η απώλεια ιστών, η κακή ποιότητα ζωής, και τελικά ο θάνατος χαρακτηρίζουν την καρκινική καχεξία 2, 3. Περίπου οι μισοί από το σύνολο των καρκινοπαθών υποφέρουν από καχεξία. Η υψηλότερη συχνότητα καχεξίας εντοπίζεται στον καρκίνο του παγκρέατος. Για βραχυχρόνια χρήση η ιατρική δίνει γλυκορτικοειδή για διέγερση της όρεξης και οξική μεγεστρόλη για μακροχρόνια χορήγηση. Η όρεξη και η χώνεψη που κάνουν τα κουκούτσια από βερίκοκα μαζί με τα πρωτεολυτικά ένζυμα που συνυπάρχουν στο φρούτο, θέτουν α βερίκοκα στην πρώτη γραμμή επιλογής για την άμυνα απέναντι στην καχεξία. Θυμηθείτε στο Μεμόριαλ τον Schloen. Είχε 100% επιτυχία σε όγκους μαζί με πρωτεολυτικά ένζυμα. Όχι σκέτα κουκούτσια. Όλο το φρούτο όπως το έχει φτιάξει ο καλός Θεός, όπως περνάει το μήνυμα ο Άγιος Παΐσιος. Επίσης χρειάζεται ψευδάργυρος (zinc), για τη σωστή απορρόφηση και μεταφορά της Β-17 και της βιταμίνης Α μαζί με ωμοφαγία δύο φορές την εβδομάδα διδάσκει ο Δρ. Krebs ο πρώτος που ανακάλυψε τη βιταμίνη Β-17. Η ωμοφαγία συνίσταται να αποτελείται από άφθονες σαλάτες, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Έτσι παίρνουμε τα πρωτεολυτικά ένζυμα.
Τα πρωτεολυτικά ένζυμα καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα διασπώντας το περίβλημα της πρωτεΐνης που τα καλύπτει και έπειτα τα λευκοκύτταρα επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα καταστρέφοντάς τα. Πρωτεολυτικά ένζυμα βρίσκονται στον ανανά σε πάρα πολύ μεγάλη δόση και γενικότερα στα φρούτα. Άλλωστε και αυτό το λέει η εκκλησία μας. Τετάρτη και Παρασκευή νηστεία, και μάλιστα όχι οποιαδήποτε νηστεία, ξηροφαγία. Να μην μαγειρεύουμε. Έτοιμη η συνταγή χωρίς εξηγήσεις. Εμείς όμως την ακολουθούμε; Πόσοι Έλληνες τρώνε μόνο ωμές τροφές δύο φορές την εβδομάδα;
Παίρνουμε πρωτεολυτικά ένζυμα μαζί με τα άφθονα κουκούτσια από βερίκοκα και δεν κάνουμε παρά υπακοή στους κανόνες των πατέρων μας που τόσο απερίσκεπτα τους έχουμε αγνοήσει με διάφορες δικαιολογίες. Γι' αυτό οι άγιοι έλεγαν το φάρμακο για τον καρκίνο είναι μπροστά στα μάτια των γιατρών.
Ποιος λέει την αλήθεια στο πρόβλημα της ποσότητας κατανάλωσης των κουκουτσιών από βερίκοκα;
Πρόσφατα ο ΕΟΦ πήρε θέση για τα κουκούτσια από το βερίκοκο4. Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική δεν πρέπει να τρώμε πολλά κουκούτσια περιέχουν κυάνιο, επικίνδυνο για την υγεία μας. Θα ήθελα να ρωτήσω τον ΕΟΦ. Τα κουκούτσια από βερίκοκο είναι φάρμακο Ναι ή Όχι; Αν είναι φάρμακο γιατί δεν πουλιούνται από τα φαρμακεία, δεν τα παραδέχεται κανείς από τις φαρμακευτικές εταιρείες, δεν τα δίνει κανείς γιατρός εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις; Αν δεν είναι φάρμακο και είναι τρόφιμο δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΕΟΦ να το κρίνει αλλά στην αρμοδιότητα του ΕΦΕΤ. Κρίνετε κύριοι του ΕΟΦ και μας συστήνετε να απέχουμε από την κατανάλωση ποσότητας κουκουτσιών βερίκοκου, ένα φάρμακο που δεν παραδέχεστε σαν φάρμακο; Εσείς τι πιστεύετε; Που βρίσκεται η αλήθεια; Στην ανακοίνωση του ΕΟΦ που μας συστήνει την κατανάλωση μέχρι 10 κουκουτσιών από βερίκοκα την ημέρα ή στα άφθονα κουκούτσια που μας αναφέρει ο Άγιος;
Παραβολή ίσον μήνυμα
Με το στόμα του Αγίου Παϊσίου μιλάει ο Θεός. Άλλωστε και ο ίδιος έλεγε πως απορεί πολλές φορές για αυτά που έλεγε, γιατί δεν τα είχε σκεφτεί μόνος του αλλά του υπαγόρευε το Άγιο πνεύμα τι θα πει. Η σύγχρονη αυτή παραβολή έχει πολλά και μεγάλα νοήματα και για τους Ευρωπαίους και για τον καρκίνο με τα κουκούτσια από βερίκοκα. Για πολλούς θα μείνει κρυμμένη όπως οι παραβολές του Χριστού μας. Το μήνυμα όμως είναι σαφέστατο. Τρώτε άφθονα βερίκοκα μαζί με τα κουκούτσια τους, όπως ο μυλωνάς που είναι η ψυχή του Έλληνα, ο καθένας από εμάς μέσα στην ταπείνωσή του. Η υπερήφανη ιατρική, η υπερήφανη, σκοτεινή και βρώμικη Ευρώπη μέσα από τα παιχνίδια της και τους εκβιασμούς της θα ταπεινωθεί. Τότε θα δείτε το δρόμο του Κυρίου μέσα από την ταπείνωση. Η Ευρώπη είναι η απληστία και η ευφυΐα, και τα δύο είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Και η απληστία και η εξυπνάδα. Ο γιατρός είναι το συνώνυμο της ανθρώπινης θέλησης να ερμηνεύσει και να εξηγήσει τα πάντα με τη λογική. Ο γιατρός παρουσιάζεται σαν ο Μέγας επιστήμονας αυτού του κόσμου. Θα πέσει στη φωτιά και το νερό. Επικρατεί στην Ευρώπη το σκοτάδι που επικρατεί, στη φωλιά του τυφλοπόντικα. Κολακεύουμε την ανθρώπινη λογική της ιατρικής αλλά υπάρχει η λογική του βερίκοκου και των Χούντζας που δεν έχουν πάθε ποτέ κανείς καρκίνο λόγω των πικρών ουσιών. Ποιος μπορεί να διώξει το πνεύμα του κακού από τους τρεις Ευρωπαίους; Κανείς, εκτός από ΕΚΕΙΝΟΝ το όνομα του οποίου γράφεται με κεφαλαίο γράμμα. ΑΥΤΟΣ που στην ιστορία του ανθρώπου υπήρξε ο μοναδικός εξορκιστής δαιμόνων, υποψιάζεστε ποιον εννοώ, εννοώ τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, τον σωτήρα του κόσμου. Η Ευρώπη είναι ο θάνατος και ο Χριστός η ζωή5. Επειδή η Ευρώπη ντρέπεται για το Χριστό κατέχει γνώσεις κατώτερες και από τον αγράμματο μυλωνά. Μάταια υπερηφανεύεται για τις γνώσεις της, για το CERΝ, για την ιατρική της, για την οικονομία της. Όλα αυτά είναι μηδέν μπροστά στην Αγάπη και στο Χριστό. Και ο Χριστός λείπει στους Ευρωπαίους και στους θεσμούς. Και μας κόλλησαν και εμάς. Αλλά αντιστέκομαι στους Ευρωπαίους και στους θεσμούς της Ευρώπης, όπως οι ελιές της πατρίδος μου, οι σκληρές σαν τα κόκκαλα του ανδρειωμένου που τους λείπουν οι μαύρες μαντήλες μονάχα για να μοιάζουν με τις μανάδες μας, που σφηνωμένες γερά στην απόλυτη πέτρα αδιαφορούν για τις θύελλες αναπνέουν τι αστραπές και τις κάνουνε μες στους πικρούς τους χυμούς ειρήνη και φως, παραφράζοντας το Νικηφόρο Βρεττάκο.
Και επέστρεψαν στην Ευρώπη. Καληνύχτα Ευρώπη, καληνύχτα Τρόικα. Τα πετρέλαια και τα πλούτη της Ελλάδας δεν σας ανήκουν. Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου στους αιώνας των αιώνων.

  1.  ΣΟΥΓΚΙΟΥΡΑ Ο περίφημος ερευνητής Κανεμάτσου Σουγκιούρα επικεφαλής ερευνών του Μεμόριαλ. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου δεν αρνήθηκε λόγω των πιέσεων, τις εργασίες του πάνω στα εκπληκτικά αποτελέσματα της Β-17. «Επιμένετε στην πίστη σας ότι η Β-17 σταματά την εξάπλωση του καρκίνου»; Απάντησε «Επιμένω». Όταν ρωτήθηκε γιατί το Μεμόριαλ πήρε θέση εναντίον της Β-17 ο Σουγκιούρα απάντησε την αλήθεια χωρίς να μασήσει τα λόγια του, όπως το είχαν κάνει πάρα πολλοί άλλοι. «Ίσως στο ιατρικό επάγγελμα δεν θα άρεσε γιατί ωφελείται πάρα πολύ από τον καρκίνο εισπράττοντας πάρα πολλά χρήματα». Θα διαφωνούσα σ' αυτό με το σεβαστό Καμενάτσου Σουγκιούρα. Στις φαρμακευτικές δεν θα άρεσε να ανακαλυφθούν δραστικές ουσίες εναντίον του καρκίνου. Όλοι πιστεύω οι γιατροί εκτός εξαιρέσεων θέλουν να ανακαλυφθούν αντικαρκινικές ουσίες.
  2. ΡΑΛΦ ΜΟΣ Τιμή στο παλικάρι. Δεν λύγισε παρ' όλες τις πιέσεις και απεκάλυψε στο κοινό τη μεθόδευση για καταστολή των εκπληκτικών αποτελεσμάτων της Β-17. Υπεύθυνος τύπου του Μεμόριαλ προτίμησε να παραιτηθεί παρά να συναινέσει στην απάτη χιλιάδων καρκινοπαθών. Δεν έγινε σαν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που λένε ψέματα στο κοινό. Αλήθεια ίσον παραίτηση με όποιο κόστος και αν συνεπάγεται.


3.
Οι ηλικιωμένοι Χούνζας, συνήθως είναι ενενήντα χρονών και περισσότερο.

Οι Χούντζας είναι παγκοσμίως γνωστοί για την εκπληκτική μακροζωία τους και την καλή τους υγεία. Δεν υπάρχει ο καρκίνος στους Χούντζας. Η τοπική τους διατροφή περιλαμβάνει πάνω από 200 φορές περισσότερη βιταμίνη Β-17 από την μέση διατροφή στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες.
Στους Χούντζα, τα βερίκοκα και η συγκομιδή τους είναι η πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά απ' όλες τις τροφές.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο σκοπός του άρθρου είναι η ενημέρωση. Δεν προσφέρει ιντερνετική ιατρική. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό που ξέρει τη θεραπεία με κουκούτσια από βερίκοκο και μην ενεργείτε μόνοι σας. Δεν τρώμε απότομα τεράστιες ποσότητες κουκούτσια από βερίκοκο. Σιγά σιγά ανεβαίνουμε τις σκάλες. Ένα ένα σκαλοπάτι. Αρχίζουμε με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα την εβδομάδα και φτάνουμε στην κορυφή της σκάλας που είναι τα άφθονα.
1 Το κείμενο παρατίθεται στο βιβλίο «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ» του ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου Έκδοση Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου Παναγία η Φοβερά Προστασία σελ. 34-37

2 Cancer anorexia-cachexia syndrome: current issues in research and management. Inui A. CA Cancer J Clin. 2002 Mar-Apr;52(2):72-91. Review.

3 Recent development in research and management of cancer anorexia-cachexia syndrome. Inui A. an To Kagaku Ryoho. 2005 Jun;32(6):743-9. Review.


5 Κεφάλαιο Ορθόδοξης Πνευματικότητας, Εκδόσεις Ορθόδοξη Κυψέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...