Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα: Βορίδης όπως... Σόιμπλε!

Δημοψήφισμα: Βορίδης όπως... Σόιμπλε!Ιδεολογική ένδεια, επιχείρηση αποπροσανατολισμού με παρελθοντικά διλήμματα ή και τα δύο μαζί;

Προκλητική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή επί της πρότασης του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.
Ωρυόμενος από το βήμα της Βουλής υπερασπίστηκε τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι τόλμησε να διαπραγματευτεί και να θέσει κόκκινες γραμμές στους δανειστές.
Φαίνεται πως ο κ. Βορίδης ήθελε να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση χωρίς κόκκινες γραμμές, αλλά παράλληλα να φέρει μια «καλή συμφωνία».
Ο βουλευτής της ΝΔ υπερασπίστηκε με τέτοιο σθένος τη σκληρή πολιτική των δανειστών, που αν άκουγε κανείς την ομιλία του θα νόμιζε πως μιλά εκπρόσωπος της καγκελαρίας ή μάλλον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε με σφοδρότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο να βρεθεί η χώρα μας εκτός Ευρώπης.
«Εκτελείται ένα οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις ρητορείες της αντινεοφιλελεύθερης Ευρώπης, της άλλης Ευρώπης που οραματίζονται και του δήθεν ευρωπαϊσμού. Στην πραγματικότητα μάς οδηγούν σε μία ψήφο που νομίζουν ότι θα πραγματώσουν το γνωστό σχέδιό τους. Πιο σχέδιο αυτό; Να βρεθούμε εκτός Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βορίδης διεμήνυσε: «Σας λέμε, λοιπόν, ότι ο κόσμος σας κατάλαβε πάρα πολύ καλά. Και την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του. Και η απάντησή του θα είναι: «Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα».
Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε προς τους παριστάμενους υπουργούς το ερώτημα «γιατί δεν απέρριψε η ίδια η κυβέρνηση την πρόταση των εταίρων αφού είχε την εντολή;», «τι είναι εκείνο που την ανάγκασε, αφού είχε την εντολή, να μην εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, ποιος την εμπόδισε;». «Σας έλειπαν τα χρήματα, τα 12 δισ. που ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα και άλλα 22 δισ. που ήταν οι ανάγκες της χώρας. Αλλά το ξέρατε από την αρχή. Και από κει που ιπτάμεθα στον ωραίο κόσμο της Αριστεράς, φτάσαμε στο απόλυτο αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοψήφισμα: Όταν μιλούν οι λαοί της Ευρώπης (photos)

Δημοψήφισμα: Όταν μιλούν οι λαοί της Ευρώπης (photos)

Και τώρα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση ζητάει στην πραγματικότητα από τον ελληνικό λαό να εγκρίνει την έξοδό του από την Ευρώπη. Ταυτοχρόνως, διερωτήθηκε τι σημαίνει η αναφορά του πρωθυπουργού «θα σεβαστώ το αποτέλεσμα;», για να συνεχίσει «αν πει δηλαδή ναι στη συμφωνία, θα έρθετε εδώ να την ψηφίσετε; Πώς θα το κάνετε αυτό;», και να προσθέσει «Όχι, κύριοι. Τις παραιτήσεις σας, εδώ».
Τέλος, ο κ. Βορίδης είπε πως δύο είναι τα ζητούμενα του δημοψηφίσματος, που ουδόλως σχετίζονται με συμφωνίες ή μη: «Ναι στην Ευρώπη, όχι στην κυβέρνηση».
Είναι προφανές πως η Ν.Δ., διά του βουλευτή της Μ. Βορίδη, υπερασπίζεται τα μνημόνια αποδεικνύοντας ότι και μετεκλογικά αυτή είναι η μόνη πολιτική της πρόταση. «Με ευθύτητα», ο πρώην υπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική των δανειστών χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις που τρομοκρατούν τους πολίτες.
Ιδεολογική ένδεια, επιχείρηση αποπροσανατολισμού με παρελθοντικά διλήμματα ή και τα δύο μαζί;


 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά