Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

ο Καλος Ποιμένας




Πριν 3-4 χρόνια όταν ήμουν φοιτητής στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή ένα απόγευμα μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα κάτω Πατήσια μας παρέθεσε γεύμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Στον σύντομο χαιρετισμό που ακολούθησε θυμάμαι χαρακτηριστικά είχε πει ’’ ονειρεύομαι τον ιερέα του 2020 ’’ και όλοι χαμογελάσαμε χωρίς καλά καλά να καταλάβουμε τι εννοούσε.
Σήμερα 4 χρόνια σχεδόν αργότερα (γιατί τόσα μου πήρε) επιτέλους κατάλαβα τι εννοούσε και ρίχνοντας μια ματιά στο 2011 και στο 2012 τουλάχιστον μέχρι σήμερα βλέπω ότι ξαφνικά σταμάτησαν τις χειροτονίες. Προσωπικά γνωρίζω 2 ιερείς και σίγουρα είναι και άλλοι που πήραν το σχήμα μέσα στο 2011 αλλά το Υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων δεν έκανε δεκτά τα χαρτιά τους επειδή και καλά υπάρχει κρίση με αποτέλεσμα το μόνο εισόδημα τους να είναι αυτό το οποίο μπορεί και βοηθάει η μητρόπολη.
Το ίδιο όμως χρονικό διάστημα το ίδιο Υπουργείο έκανε πρόσληψη παραπάνω από 200 ιμάμηδες για να κηρύττουν το κοράνι στην Θράκη αφήνοντας τους Έλληνες χωρίς ιερείς.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δεν πήρε θέση σ’αυτό το πρόβλημα,όχι μόνο δεν πήρε θέση αλλά και σε διάφορες ερωτήσεις που αφορούσαν το θέμα αυτό έλεγε μόνο ότι ’’η χώρα διέρχεται κρίση και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε’’. Άραγε βοήθεια για το κράτος και τον Ελληνικό λαό είναι να σταματήσουν οι χειροτονίες; Αυτός είναι ο ρόλος του ποιμένα;
Ο καλός ποιμένας προσέχει το ποίμνιό του, όχι μόνο να μην χάσει κανένα από τα πρόβατά του αλλά να μεγαλώσει το κοπάδι του όσο περισσότερο μπορεί.
Ο καλός ποιμένας πρέπει να μπορεί αλλά και να είναι σε θέση να βάλει τις φωνές και ακόμα και να χτυπήσει και το χέρι του όταν ο ’’λύκος’’ ενοχλεί το κοπάδι του.
Ο ποιμένας Ιερώνυμος όμως είναι άφαντος. Άφαντος από τα προβλήματα του λαού, άφαντος και από τα προβλήματα της Εκκλησίας αφήνοντας το ποίμνιό του ’’βορά ορνίων’’ στα χέρια των Εβραίων Σιωνιστών που κυβερνάνε την χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετα.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...