Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

Ιερώνυμος: «Το ΔΝΤ δεν χορηγεί αξίες και αρχές»






«Χάσαμε τις αξίες και τις αρχές μας και οι αξίες αυτές δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, δυστυχώς ο άνθρωπος απομακρύνεται από το Θεό και πρόσθεσε: «Έχουμε χάσει τις αξίες και τις αρχές μας, αλλά οι αξίες δε δανείζονται, δε χορηγούνται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν αγοράζονται. Είναι κάτι που φυτρώνει μέσα μας, ύστερα από αγώνα, με θυσία, με πνεύμα, με αίμα. Καλούμαστε να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε εσωτερικά, για να μπορέσουμε να έχουμε πάλι υγιείς θεσμούς».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, έστειλε μήνυμα ελπίδας: «Ο λαός μας έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει, δε μπορούμε να γυρίζουμε πίσω, καλούμαστε να κοιτάμε μόνο μπροστά» και τόνισε πως «όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Κυρίου μας, της Παναγίας και όλων των Αγίων θα κερδίσουμε τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...