Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

ούτε ίχνος ντροπής!…π.Ηλίας Υφαντής

ούτε ίχνος ντροπής!...
«Και πάλιν και πολλάκις» οι διαπρεπείς μπούφοι και οι όρνιθες πολυτελείας του μνημονιακού υπόκοσμου προκαλούν και παραμιλούν.
Και στην προκειμένη περίπτωση, προκαλούν, καθώς επικαλούνται επίμονα τη νομιμότητα.
Μόνο, που ποτέ δεν κάθισαν να σκεφτούν πόσο η νομιμότητά τους είναι συμβατή ή ασύμβατη με την ηθική δεοντολογία. Επειδή ακριβώς η νομιμότητά τους, σε κάθε περίπτωση, είναι θεσμοθετημένη «κατ’ εικόνα και ομοίωση» των αμαρτωλών και ληστρικών συμφερόντων τους.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι έχουν το θράσος να διαπράττουν, στο όνομα της νομιμότητας, μια απ’ τις βδελυρότερες πλαστογραφίες.
Που έγκειται στο να ταυτίζουν τη νομιμότητα με τη δικαιοσύνη. Και μιλούν για λειτουργούς και υπουργούς της Δικαιοσύνης. Και κράτος δικαίου. Και μάλιστα ευρωπαϊκού…
Λες και υπάρχει μεγαλύτερη βαρβαρότητα απ’ την ευρωπαϊκή.
Και στη ΝΑΤΟϊκή της εκδοχή, αλλά και τη γερμανική. Και στην πολιτικοοικονομική, αλλά και ιδιαίτερα στην κοινωνική της διάσταση.
Τη στιγμή, που η νομιμότητά τους βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με τη δικαιοσύνη.
Σε σημείο, ώστε να καθίσταται τραγική, συχνά, η θέση των συνειδητών δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποφάσεις, βάσει νόμων, που βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με κάθε έννοια δικαίου.
Εντάξει! Θα πουν κάποιοι υπάρχουν και αποκλίσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε και για το νόμο της ζούγκλας!
Κι όμως μιλάμε για κάτι ασύγκριτα και ασύλληπτα χειρότερο. Γιατί ο νόμος της ζούγκλας έχει μέτρα και όρια, που ρυθμίζονται απ’ την ενστικτώδη ζωή. Τα άγρια θηρία, όταν χορτάσουν δεν σκοτώνουν ούτε εξασκούν βία πάνω στα άλλα ζώα. Ενώ η απληστία και η βία, που εκφράζει η νομιμότητα δεν έχει κανένα μέτρο και κανένα όριο.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας.
Με αποτέλεσμα το 10% των ανθρωποειδών να λυμαίνεται το 90% του παγκόσμιου πλούτου. Και το 90% των ανθρώπων να επιβιώνει ή να λιμοκτονεί με τα υπόλοιπα ψίχουλα. Και η τερατώδης αυτή κοινωνική και οικονομική ανισορροπία στηρίζεται πάνω στη νομιμότητα, η οποία δολοφονεί εκατομμύρια ανθρώπων. Και της οποίας την δολοφονική δραστηριότητα δοκιμάζει σε όλη της την έκταση και ένταση, τώρα, και ο ελληνικός λαός.
Κι έχουμε κάποιους ηλίθιους χρυσοκανθάρους, που παίρνουν έξι και παραπάνω χιλιάδες, να βρίσκουν υψηλούς τους κατώτατους μισθούς.
Και βέβαια τους «εθνοπατέρες», που παίρνουν ακόμη περισσότερα να παραμιλούν περί τρομοκρατών και κουκουλοφόρων και επιόρκων.…
Όταν φωνάζουν ακόμη και οι πέτρες ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι τρομοκράτες και επίορκοι και προδότες από τους ίδιους σε όλες τις βαθμίδες. Και τόσο μεγαλύτεροι, όσο ψηλότερα ανεβαίνουν στα σκαλοπάτια της νομικής βαρβαρότητας…
Είδαμε, για παράδειγμα, στην τηλεόραση τα παραμορφωμένα πρόσωπα κάποιων εικοσάρηδων.
Που δεν έκαμαν τίποτε διαφορετικό-και μάλιστα σε πολύ μικρότερο βαθμό- απ’ αυτό, που κάνει το ληστρικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, στο όνομα των νόμων.….
Των οποίων όμως χρυσοκάνθαρων οι Ηρακλείς της νομιμότητας περιφρουρούν την εγκληματικότητα.
Και κάνουν επίδειξη περισσής βαρβαρότητας, σε βάρος του λαού, όταν τολμά να φωνάζει για το δίκιο του, που το στραγγαλίζουν. Και δεν σκέφτονται ότι στην περίπτωση αυτή συμπεριφέρονται, όπως οι γενίτσαροι της τουρκοκρατίας και οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής. Σε βάρος των γονιών τους και των αδελφιών τους, που είναι σαρξ εκ της σαρκός τους.
Δεν χωρεί η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτοί, που παραμόρφωσαν τα πρόσωπα των νεαρών είναι άνανδροι και δειλοί.
Γιατί, αν ήταν παλικάρια, θα παραμόρφωναν τα πρόσωπα των μεγαλοαπατεώνων και μεγαλοληστάρχων, που συστηματικά τρομοκρατούν και εξαπατούν και καταληστεύουν το λαό.
Και βέβαια δεν υποστηρίζομε ότι η παραμορφωτική βαρβαρότητα ενδείκνυται ακόμη και γι’ αυτούς, που την μετέρχονται ή την αποφασίζουν και την διατάσσουν σε βάρος άλλων.
Υποστηρίζουμε όμως ότι όλοι αυτοί οι χρυσοκάνθαροι οφείλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα και το λαό όλα εκείνα, που ιδιοποιήθηκαν με βάση τους άδικους νόμους ή και παρανόμως.
Χωρίς σε καμιά περίπτωση να ισχύουν, μέχρι συντέλειας των αιώνων, οι παμπόνηρες παραγραφές και ασυλίες, που θεσμοθέτησαν οι συνταγματικοί-αλλά και τώρα πρόσφατα οι τρικομματικοί -κουκουλοφόροι, προκειμένου να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τα δικά τους και της συμμορίας τους. Αλλά, όπως επιβάλλει ο άγιος και ιερός κανόνας της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της ισότητας.
Και, προκειμένου να εμπεδώσουν το μάθημα αυτό να τους αφήσουν να ζήσουν με την κατώτερη σύνταξη.
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς υπήρξαν διαπρεπείς τεμπέληδες, που σπούδασαν επιμελώς την κλοπή και την αλητεία, την οποία διδάσκουν και σ’ άλλους. Προκειμένου να πλουτίζουν σε βάρος του φτωχού λαού.
Έτσι ώστε να καταλάβουν πόσο υψηλές είναι οι κατώτατες αποδοχές, που τώρα αποφασίζουν για τους άλλους.
Και να τους αφήσουν, όχι για πολύ, αλλά για λίγα μερόνυχτα στο ύπαιθρο με τις μηδενικές και υπομηδενικές θερμοκρασίες. Αυτούς και τα σοκολατόπαιδά τους!
Για να συνειδητοποιήσουν τα καθάρματα αυτά τι σημαίνουν οι απρόσιτες τιμές του πετρελαίου. Ή το να ξεσπιτώνονται κάποιοι, εξαιτίας της τραπεζικής τοκογλυφίας ή της δικής τους ληστρικής υπερφορολόγησης. Ή μάλλον να κατανοήσουν πόσο υπάνθρωποι είναι και πόσο υψηλή είναι η νόμιμη αναίδειά τους και η ανεντιμότητά τους.
Αλλά πώς να το συνειδητοποιήσουν, όταν δεν διαθέτουν ούτε ίχνος ντροπής!…
παπα-Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...