Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2013

Ο ΘΕΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ...

Επιμέλεια: Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

Λένε κάποιοι: «Πού είναι τα θαύματα του Θεού πλέον; Γιατί στην εποχή μας δεν θαυματουργεί;» 

Κι όμως χιλιάδες είναι παγκοσμίως τα καθημερινά παραδείγματα ιάσεων δια του ελέους του Θεού και της προσευχής. Και λέμε «δια της προσευχής» διότι ο Θεός, για να μας ελεήσει, θέλει από εμάς τους ανθρώπους να συνεργαζόμαστε μαζί Του, με την προσευχή μας, την ταπείνωσή μας, την μετάνοιά μας και τα έργα αγάπης. Αυτά από μόνα τους είναι ισχυρή φωνή προς τον Θεό για να σπεύσει και να μας βοηθήσει. «Συν Θεώ και χείρα κίνει», θα λέγαμε διαφορετικά σήμερα!  

Μια πρόσφατη ιστορία (17 Μαρτίου 2013) επέμβασης του Θεού μετά από θερμή προσευχή του ασθενούς και των δικών του είναι και η ακόλουθη:

Η καρδιά του έγινε καλά ενώ ήταν σε λίστα για μεταμόσχευση

Ο 23χρονος Michael Crowe έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια μέχρι που... η καρδιά του γιατρεύτηκε από μόνη της! Η οικογένεια του Michael Crowe το αποδίδει στη δύναμη της προσευχής...

Σύμφωνα με δημοσίευμα που μεταδόθηκε στον Omaha World Herald οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι αντί να χρειάζεται να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση –όπως αρχικά σχεδίαζαν για την περίπτωση του Michael- η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί κανονικά! Ο ίδιος ο Michael και οι γονείς του αποδίδουν την ανάρρωσή του στη «δύναμη της προσευχής», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Η καρδιά του άρχισε να χτυπά ξανά κανονικά λίγες ώρες αφότου οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Michael έπασχε από μια μόλυνση στο αίμα που απειλούσε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταμόσχευσης. Όταν μεταφέρθηκε στη μονάδα μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο Nebraska Medical Centre πριν από ένα μήνα η καρδιά του ήταν έτοιμη να σταματήσει να χτυπάει. Οι γιατροί τον συνέδεσαν με ειδικό μηχάνημα για να κυκλοφορεί κανονικά το αίμα στις αρτηρίες του. Έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα…. «Στην περίπτωση του Michael το σώμα του έμεινε "ζωντανό" χάρη στο μηχάνημα που έκανε όλη τη δουλειά». Ο νεαρός άντρας μπήκε στη λίστα μεταμοσχεύσεων και οι γιατροί τον έβαλαν σε κώμα. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του Marie και John δεν έφυγαν από το πλευρό του, περιμένοντας με αγωνία το πολυπόθητο τηλεφώνημα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες είχε βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και οι γιατροί ετοιμάστηκαν για την επικίνδυνη επέμβαση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Michael έπαθε μια μόλυνση στο αίμα, που σύμφωνα με τους γιατρούς κατά πάσα πιθανότητα σήμαινε ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης και για το λόγο αυτό η επέμβαση αναβλήθηκε.

Και τότε, μία ώρα αφότου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι η μεταμόσχευση θα ήταν πολύ επικίνδυνη, η αρτηριακή του πίεση άρχισε να αυξάνει, παρότι ήταν συνδεδεμένος με το μηχάνημα, ο ρόλος του οποίου ήταν να τη διατηρεί σε σταθερά επίπεδα. Αμέσως οι γιατροί τον εξέτασαν και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το αριστερό τμήμα της καρδιάς του... είχε γίνει καλά! «Η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί ξανά από μόνη της. Το αριστερό της τμήμα αντλούσε ξανά αίμα κανονικά» είπε ο Dr. Um στο ABC. Λίγες ημέρες μετά λειτουργούσε κανονικά χωρίς μηχανική υποστήριξη και ο Michael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο!

«Είναι ένα ιατρικό θαύμα. Η δύναμη της προσευχής είναι η καλύτερη ιατρική φροντίδα» είπε η μητέρα του Marie.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...