Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ SCIENTOLOGY



ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ SCIENTOLOGY
Αντώνης Μποσνακούδης

Μία νέα διάσταση στο θέμα της διαπλοκής θα δείτε εδώ. Διαπλοκή δεν υπάρχει μόνο με επιχειρηματικά συμφέροντα για μπίζνες στον οικονομικό τομέα. Ίσως η χειρότερη διαπλοκή είναι η πολιτικοστρατηγική με εξτρεμιστικές οργανώσειςκαταδικασμένεςαπό τη Δικαιοσύνη. 
 
Τα πρόσωπα (πολιτικοί οι περισσότεροι) στις φωτογραφίες και στο παρακάτω σχήμα έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην εξτρεμιστική και ρατσιστική οργάνωση της Scientology με διάφορους τρόπους που περιγράφουμε συνοπτικά στη συνέχεια ή γενικά θεωρούνται ως ενάντιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία με τους οποίους η οργάνωση μπορεί να συνεργαστεί. Επιπλέον, πολιτικοί-δημοσιογράφοι με προσεκτικά διαμορφωμένο "πατριωτικό" προφίλ παρεμπόδισαν την αποκάλυψη μερικών από όσα βλέπετε σε αυτό το αρχείο (περισσότερα στην αρχή της ιστοσελίδας) και φυσικά, ούτε κουβέντα για σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο...

Πριν τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις, είχαν υποστηρίξει με διάφορους τρόπους τη δράση της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής οργάνωσης Scientology, η οποία, μεταξύ άλλων, κατά την Επταετία φλερτάριζε με τους δικτάτορες και εξακολούθησε στις μέρες μας με τον Στυλιανό Πατακό ακριβώς την περίοδο που ο τ. Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων και τ. Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου καθηγητής Ιωάννης Κονιδάρης έδωσε στη Σαηεντόλοτζυ (επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη) τη δομή της επίθεσης εναντίον της Εκκλησίας και εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής σε σχετικές δραστηριότητες. 
 
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, το 1997, έκλεισε το παράρτημα της Scientology στην Ελλάδα, το περιβόητο ΚΕΦΕ, με την
αμετάκλητη απόφαση 10493/1997 του Εφετείου Αθηνών, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
 
«... απεδείχθη με πληρότητα, ότι το καθού και εκκαλούν είναι μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, πού στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη, τα όποια στη συνέχεια υφίστανται, με όλες τις προαναφερθείσες διαδικασίες και θεωρίες, πλύση εγκεφάλου, με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων (βασικές θέσεις των θεωριών του ιδρυτή), έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον άβουλων όντων, τα όποια έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησης τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις «αλήθειες», πού εφαρμόζει, χωρίς όμως, να έχουν τα κίνητρα για να τις εξετάσουν και αξιολογήσουν. Ενόψει αυτών, το εκκαλούν σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να επικαλείται παραβίαση των δικαιωμάτων τόσο της θρησκευτικής ελευθερίας...». 
... 
«Το σωµατείο πρεσβεύει τις θεωρίες του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάµπαρντ, των οποίων στόχος αλλά και κεντρικός πυρήνας είναι η εξουσία και το χρήµα, όπως ο ίδιος (ο Λ. Ρον Χάµπαρντ) αναφέρει: Το να είσαι ικανός να ελέγχεις έναν άνθρωπο σε κάνει ικανόν να ελέγχεις πολλούς και κανείς δεν θα µπορούσε να είναι επαγγελµατίαςσαηεντολόγος, εκτός άν μπορούσε να ελέγξει ένα άλλο άτοµο (ΤΗΕ AUDITOR, τ. 234,η σελ. 2). Στο άρθρο του δε "ΗΟΜΟ NOVIS" ισχυρίζεται, ότι οι ισχυροί θα επιβιώσουν, μόνον οι αδίστακτοι μπορούν να κατακτήσουν ... (εννοεί το Σύµπαν)» … 
… 
«Κατά την τελευταία (Σαηεντολογία) ηθικό και δίκαιο είναι ό,τι συµβάλλει στην εξάπλωση και διάδοση θεωριών της, αλλά και ό,τι δεν αντιτίθεται σ' αυτήν». 
… 
«Για ο,τιδήποτε το αρνητικό απέναντι στην όλη θεωρία της Σαηεντολογίας και τη πραγµάτωση των σκοπών της ενεργοποιείται αµέσως η πολιτική της "νέκρωσης πράκτορα", µε την έννοια της διάβρωσης της υπόληψης και της επίθεσης, προκειµένου µε αυτή να καµφθούν οι προβληθείσες αντιδράσεις» … 
… 
«Η ακολουθούµενη αυτή από το εκκαλούν πρακτική, που είναι συνέπεια της θεωρiας, που αυτό πρεσβεύει, αίρει οπωσδήποτε κάθε έννοια ελευθερίας του ατόµου σχετικά µε την (ελεύθερη) έκφραση της γνώµης του» …
 
Τα γεγονότα
 
Τα πρόσωπα που ακολουθούν στις φωτογραφίες, έχουν ένα κοινό σημείο. Υποστήριξαν τη Scientology σε κρίσιμες περιόδους και μετά από μερικά χρόνια, τοποθετήθηκαν σε ζωτικές κυβερνητικές θέσεις κυρίως στην κυβέρνηση Σημίτη την περίοδο του διχασμού με το θέμα των ταυτοτήτων.
Υπάρχει στενή σχέση των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Πέτρου Ευθυμίου και του Γεωργίου Μαύρου (που σκοτώθηκε στο ατύχημα με το Σινούκ) με τη Scientology.  
 
Στις 10 και 11 Μαΐου 1999 ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών. 
 
Ο μετέπειτα υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, εξ αγχιστείας συγγενής κορυφαίων μελών της Scientology κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνοντας ότι αν καταδικαστούν θα είναι ιδεολογική η καταδίκη τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν πολλά σχετικά με τις μεθοδεύσεις για ταυτότητες, χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, συκοφάντηση της Ελλάδας για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπλοκή δημοσιογράφωνκλπ.
 
Το δικαστήριο βρήκε μεν ενόχους τους Σαηεντολόγους, αλλά δεν επέβαλε ποινή διότι είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής εγκλίσεως. Δηλαδή, αποδείχθηκε ότι η Scientology έκανε τις παρακολουθήσεις και φακελλώματα, αλλά για να επιβληθεί ποινή στα μέλη της που βρέθηκαν ένοχοι, έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη μέσα σε τρεις μήνες, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και του όγκου των εγγράφων που κατασχέθηκαν από τρεις εισαγγελικές εφόδους (δύο καμιόνια χρειάστηκαν για τη μεταφορά των κατασχεμένων). Το σκάνδαλο της υπόθεσης (που συνέβαλε καθοριστικά στην μη υποβολή ποινής) είναι ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ενημερώθηκαν σημαντικά πρόσωπα που φακελώθηκαν από την οργάνωση όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Έβερτ, Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί και άλλοι. Το Συμβούλιο Εφετών είχε ρητά αποφασίσει να κληθούν όλοι όσοι φακελώθηκαν. Βολικότατη ... σύμπτωση; 
 
O πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαηεντόλοτζυ και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα Γραφεία του Σαηεντολογικού ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια. 
 
Σε αυτά τα Συνέδρια εκτελέστηκε ψυχολογική ζύμωση των συμμετεχόντων από πολλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε συγκεκριμένα θέματα (θρησκευτική ελευθερία, «πολυπολιτισμικότητα», κλπ) που σήμερα αποτελούν την κύρια δέσμη αξόνων της «εκσυγχρονιστικής» επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.Ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος έπαιξε συντονιστικό ρόλο τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα Συνέδρια. 
 
Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι σε έγγραφο του 1993 οι Ευρωβουλευτές Εφραιμίδης, Αλαβάνος και Παπαγιαννάκης περιγράφονται ως αντιορθόδοξοι με τους οποίους η οργάνωση μπορεί να συνεργαστεί. Από τότε ο στρατηγικός χώρος της Scientology γνώριζε τους προσανατολισμούς του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του άλλου σημαντικού στελέχους του. 
 
Ο κ. Πέτρος Κουναλάκης, επίσης περιλαμβάνεται σε λίστα συμμάχων. Είναι πραγματικά αποκρουστική η τόσο μακρόχρονη εμπλοκή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με τον στρατηγικό χώρο αυτής της οργάνωσης, την οποία βοήθησε η ίδια η CIA και είχε συνεργασία δεκαετιών μαζί της, με την NSA και τη DIA σε ερευνητικά προγράμματα κατασκοπείας τα περιβόητα Remote Viewing (Όραση εξ΄Αποστάσεως).
Ίσως, όταν αυτοπροσδιορίζονται ως "Αριστεροί" να εννοούν προσανατολισμένοι στην αριστερή πλευρά του Ατλαντικού;-)
 
Είναι σύμπτωση επίσης ότι οι κ.κ. Ευθυμίου, Λοβέρδος, Κονιδάρης και Σταθόπουλος τοποθετήθηκαν σε κομβικά Υπουργεία στην κυβέρνηση Σημίτη κατά την περίοδο των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τις ταυτότητες και της επίθεσης εναντίον της Εκκλησίας;
 
Είναι επίσης σύμπτωση που στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εκτός από τον κ. Σταθόπουλο) και στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπήρξαν και υπάρχουν (;) ως μέλη δικηγόροι των Μαρτύρων του Ιεχωβά (ο κ. Φραγκάκης) και υποσηρικτές της Σαηεντολογίας (οι κ.κ. Κονιδάρης και Θεοδώρου); 
 
Μάλιστα, ο κ. Κονιδάρης επί ΠΑΣΟΚ και ο κ. Θεοδώρου επί ΝΔ ουσιαστικά εξασφάλισαν την αδιάκοπη παραμονή-διαδοχή ανθρώπων που βοήθησαν τον στρατηγικό χώρο της Scientology. Οι μη εχθροί της Scientology συμπτωματικά βρίσκονται διαρκώς σε αυτούς τους φορείς; Τί αξιοπιστία μπορεί να έχουν αυτοί οι φορείς όταν δεν ελέγχουν ποιός μπαίνει σε αυτούς; Είναι σύμπτωση που αυτοί οι φορείς αποτελούν την αιχμή του δόρατος του νεοταξίτικου πολέμου κατά της Ελλάδας (με ταυτότητες, αντιπατριωτισμό κλπ); Είναι σύμπτωση που από το 1994 τουλάχιστον η Scientology ζητούσε ένα "εθνικό σώμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων" μέσω του οποίου να πετύχει όσα με νόμιμο τρόπο δεν μπορούσε; Από τότε τουλάχιστον η Scientology είχε ανθρώπους της στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτός ο στρατηγικός χώρος κατόρθωσε να επιβιώσει και επί ΝΔ, λόγω της αδράνειάς της ή για άλλους λόγους;
 
Όλα αυτά αποδεικνύουν βαθύτατη διείσδυση σε πολιτικά κόμματα και στους χώρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και η δημοσιογραφίαεπίσης ίσως είναι σε χειρότερη κατάσταση δεδομένου ότι σε μεγάλο βαθμό είναι Συνασπισμοκρατούμενη.
 
  
Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να θεωρήσουμε αυτά τα γεγονότα ως επαγγελματική σύμπτωση ή και ως φυσικό γεγονός! Η επιλογή των δικηγόρων της Scientology δεν έχει τίποτα το τυχαίο. Οι δικηγόροι περνούν από σαράντα κύματα... ή ακριβέστερα από λίστα ελέγχου (Lawyer Hiring Checklist) σαράντα σημείων!
 
Στις 13 Φεβρουαρίου 1994 και στις 10.19 μ.μ. ο Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΚΕΦΕ Ηλίας Γρατσίας έλαβε από τον αξιωματούχο Marlis του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων, ένα έγγραφο (με κωδικό αποστολής 1402005 OSAEU), στο όποιο υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσληψη δικηγόρων. Ο ξένος αξιωματούχος (ονομαζόταν Marlis και ήταν από το ευρωπαϊκό Τμήμα Επιχειρήσεων (ΟPS) της Σαηεντόλοτζυ στην Δανία: Α/ΟΡS ΑΙDΕ ΟSΑ ΕU) επεσήμανε ότι «Είναι στάνταρ ενέργεια να γίνεται μία λίστα έλεγχου πρόσληψης».
 
Μερικά από τα αξιοπρόσεκτα σημεία του εγγράφου είναι τα έξης:
Εξετάζεται αν ο δικηγόρος θα είναι ικανός "να αναπαράγει και υιοθετήσει τις επιθετικές στρατηγικές μας". "Αν είναι χαμηλά στην κλίμακα των τόνων θα έχουμε διακοπές και κακή αναπαραγωγή στίς γραμμές μας".
 
Εξετάζεται επίσης αν ο δικηγόρος «έχει χειριστεί κυβερνητικές υποθέσεις», αν έχει «επαφές με κυβερνητικές Υπηρεσίες» και αν «συνδέεται με κάποιον γνωστό ανταγωνιστή της Σαηεντολογίας».
Αξιοσημείωτο είναι ότι εξετάζεται αν έχει «οποιεσδήποτε επαφές με τον Τύπο» και «αν συμφωνεί με τη σημασία του να φέρουμε τον Τύπο με το μέρος μας».
 
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το σημείο που εξετάζεται αν ο δικηγόρος «Γνωρίζει τον δικαστή ή για τον δικαστή».
 
Ο κ. Λοβέρδος, αφ΄ότου υπερασπίστηκε τους Σαηεντολόγους επιτιθέμενος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τοποθετήθηκε στη θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά από την παραίτηση/απομάκρυνση του προκατόχου του στη γνωστή υπόθεση, όπου ο προκάτοχος του φέρεται να μην συμβιβαζόταν με τις επιθυμίες ηγετικών κύκλων του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων σε διάφορες αμαρτωλές «Μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πώς είναι δυνατόν να είναι μη κυβερνητικές και να χρηματοδοτούνται με κυβερνητικά κονδύλια; Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.
Ταυτότητες Made by Mitsotakis
 
Όπως φαίνεται σε κατασχεμένο έγγραφο που ακολουθεί μεταφρασμένο, ο Νομικός Σύμβουλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Νίκος Φραγκάκης, είπε στη Σαηεντόλοτζυ ότι το ... Υπουργείο Εξωτερικών (και ειδικότερα η κα Βιργινία Τσουδερού με εντολή του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) είχε αρχικά αναλάβει να περάσει το θέμα των νέων ταυτοτήτων «ενάντια στις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας», αλλά χρειαζόταν «οι ενδιαφερόμενες ομάδες να αρχίσουν μία καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων για να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ’ αυτά τα θέματα». 
 
Το μεταφρασμένο κείμενο:
 
Αυτή την εβδομάδα η Αγγελική και εγώ [Ηλίας Γρατσίας] επισκεφθήκαμε τον κ. Φραγκάκη, ο οποίος είναι δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ελλάδα και μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιούργησε ο κ. Βεγλερής. Μας άκουσε. Είπε ότι γνωρίζει τη σκηνή πολύ καλά. Δεν εντυπωσιάστηκε από την παρουσίασή μας και είπε ότι αυτός μαζί με άλλες ομάδες, συναντήθηκε πρόσφατα με την Υφυπουργό Εξωτερικών [μάλλον με την κα Τσουδερού] που προωθεί το θέμα για τις ταυτότητες. 
 
Η Υφυπουργός του είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενάντια στις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας [ποιά σχέση μπορεί να έχει μία αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών στο (καθαρά εσωτερικό θέμα) των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων πολιτών; Μήπως αυτό είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εξωτερικοί παράγοντες έχουν δημιουργήσει το θέμα της υποχρεωτικής μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες;]. Όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολύ ισχυρές ρίζες στο κοινό και επηρεάζει βουλευτές από όλα τα κόμματα, έτσι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός αν οι ενδιαφερόμενες ομάδες αρχίσουν μία καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ' αυτά τα θέματα.
  
[Δηλαδή ουσιαστικά λέει ότι κάποιοι μέσα στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, άρα πιθανότατα και άλλοι στην κυβέρνηση, ζήτησαν από τέτοιες εξτρεμιστικές οργανώσεις να δημιουργήσουν κίνηση εναντίον της Ελλάδας, ώστε αυτοί υπό το πρόσχημα των "εξωτερικών πιέσεων" να εκτελέσουν το εξωτερικά επιβαλλόμενο πρόγραμμα νέων ταυτοτήτων].
  
Έτσι ο κ. Φραγκάκης συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί μας σ' αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε [τα υπόλοιπα βρίσκονται σε άλλη μη διαθέσιμη σελίδα, που πιθανότατα δεν ήταν δυνατόν να αποκρυπτογραφηθεί από τα Εργαστήρια της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά πρέπει να εννοεί η Scientology να αναλάβει τη συνένωση αυτών των ομάδων και την καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων κάτι που το έκανε με τη βοήθεια του Τάκι Αλεξίου].
 
Αυτά που ξεκίνησαν επί Μητσοτάκη, συνεχίστηκαν επί Σημίτη και είναι αυτό ακριβώς που γράφει: "καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ' αυτά τα θέματα". Δεν είναι αυθόρμητη επιθυμία για κάτι καλύτερο. Είναι συγκαλυμμένη, συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών από μία απειροελάχιστη μειοψηφία (χωρίς έρεισμα στην κοινωνία) που έχει όμως επιτύχει έλεγχο προσώπων και καταστάσεων, υπό τον εκσυγχρονιστικό μανδύα. Ουσιαστικά είναι ένας άξονας "Μητσοτάκης με ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμό" που έχει ισχυρή παρουσία και μέσα στη ΝΔ.
 
Πάνος Παναγιωτόπουλος 
Για τον βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο έχει καλλιεργηθεί ένα πατριωτικό προφίλ. Από τη συμμετοχή μου, όμως σε δύο εκπομπές του το 2002, άλλοι παράγοντες (ή δεσμεύσεις;) φαίνεται να είχαν ουδετεροποιήσει το πατριωτικό στοιχείο του. Όλα όσα διαβάσατε πιο πάνω, αλλά και πολλά επιπλέον που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, ήταν στοιχεία που έδωσα για να περιληφθούν στα περιεχόμενα των εκπομπών που ετοίμασαν οι συνεργάτες του κ. Παναγιωτόπουλου και είχαν δωθεί ακόμη και εικόνες στον σκηνοθέτη για να προβληθούν σε σχετικά πλάνα. Λίγο πριν από την μαγνητοσκόπηση της πρώτης εκπομπής (οι εκπομπές ήταν μαγνητοσκοπημένες), όταν συζητούσαμε στο στούντιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε να κινηθεί η εκπομπή "χωρίς εξάρσεις και κατηγορίες". Τόσο εγώ όσο και άλλοι προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων ιερέων) ρωτήσαμε τί εννοούσε, χωρίς όμως να πάρουμε απάντηση παρά μόνο ένα από τα ακαθορίστου περιεχομένου βλέματα και μορφασμούς του κ. Παναγιωτόπουλου. Είχε ήδη προηγηθεί μία περιληπτική αναφορά των προαναφερθέντων σχετικά με τη σαηεντολογική διείσδυση στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο και στην Εκκλησία, κλπ και ο κ. Παναγιωτόπουλος γνώριζε. 
 
Το σημείο που φάνηκε αρχικά ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε βάλει όρια πέρα από τα οποία δεν επέτρεπε αποκαλύψεις, ήταν η διαπλοκή του Ιού της "Ελευθεροτυπίας" και ιδιαίτερα του Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη με τη Scientology. Διέκοψε την ανάγνωση κατασχεμένων εγγράφων, εκφράζοντας θαυμασμό για την έρευνα του Ιού σχετικά με την Έκθεση Σπράου!!! Δεν επέτρεψε άλλη αναφορά αποδεικτικών εγγράφων και μάλιστα με απαξιωτικό ύφος. Στην εκπομπή υπήρχε και ένας, κατά δήλωσή του, πρώην Σαηεντολόγος ο οποίος δεχόταν την αυθεντία, καλοσύνη κλπ του ιδρυτή της Scientology, Ron Hubbard και έλεγε ότι τα στελέχη της οργάνωσης έφταιγαν για όλα! Φυσικά, όλοι στη Scientology κάνουν μόνο αυτά που έγραψε ο ιδρυτής της και αυτός ακριβώς είναι η πηγή του προβλήματος. Ο κατά δήλωσή του πρώην Σαηεντολόγος έκανε εκρηκτικές διακοπές τόσο όταν μιλούσα εγώ όσο και άλλοι καλεσμένοι σε σημείο που να μην μπορούμε να μιλήσουμε για περισσότερο από πέντε μέχρι δεκαπέντε δευτερόλεπτα το μέγιστο. 
 
Οι εκκλήσεις μας στον κ. Παναγιωτόπουλο να συντονίσει πραγματικά τη συζήτηση και να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα έπεσαν στην μπλαζέ απάντηση "Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ". Ο κ. βουλευτής ήθελε να εμπλακούμε στις γνωστές κοκορομαχίες που βλέπουμε στα "παράθυρα" των καναλιών και να θαφτεί όλη η ουσία και φυσικά οι αποκαλύψεις. Έφτασε μάλιστα σε σημείο λεκτικής επίθεσης εναντίον μου αντί να την κατευθύνει στον, κατά δήλωσή του, πρώην Σαηεντολόγο που διέκοπτε εκρηκτικά κάθε πέντε με δεκαπέντε δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά). 
 
Τόσο η αντίδρασή μου (όσο και άλλων προσκεκλημένων) απέναντι στους χειρισμούς του κ. Παναγιωτόπουλου και της συμπεριφοράς του, δεν ακούστηκε όταν προβλήθηκε η εκπομπή. Να υπενθυμίσω ότι η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη. Είχαμε την εντύπωση ότι θα συμμετείχαμε σε σοβαρή δημοσιογραφική εκπομπή ερευνητικής και αποδεικτικής δημοσιογραφίας με επαγγελματία συντονιστή στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τελικά, ο κ. βουλευτής επιθυμούσε ένα reality show όπου η αξιοπρέπεια και αξιοπιστία ήταν στόχοι πληγμάτων και τα ζωτικά στοιχεία θα θάβονταν. 
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με το πατριωτικό προφίλ, συνειδητά επέλεξε να "θάψει" την αντεθνική και αντικοινωνική δράση της Scientology. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το θέμα. Η επιφανειακή αντιμετώπιση του θέματος από τον κ. Παναγιωτόπουλο υπογραμμίζεται και από την απροθυμία του ως βουλευτή να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο. Γιατί δεν κατέθεσε τουλάχιστον μία ερώτηση στο Κοινοβούλιο ή δεν κινήθηκε ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή να αντιμετωπιστούν εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως η Scientology; Είναι το ίδιο «πατριωτική» η λειτουργία του κ. Παναγιωτόπουλου σε άλλους χώρους που πιθανόν λειτουργεί ή δίνει εξετάσεις στο Συνασπισμό;

Αντώνης Μποσνακούδης 
antboss@eexi.gr

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ www.egolpion.com
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

Μνήμη των αναιρεθέντων υπό του Ηρώδου αγίων νηπίων: Ο Ιερός Χρυσόστομος για την σφαγή των νηπίων

    Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ  [:Ματθ.2,13-23]     « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποσ...