Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαΐου 04, 2015

Ο άνθρωπος του Θεού που δάκρυσε



11066530_891344507573606_1157064499223177360_n

Οι κάτοικοι της πόλης Vaslui στην Αν.Ρουμανία στην περιοχή της Μολδαβίας είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο ρουμάνος άγιος Aρσένιος Boca κάνει θαύματα.Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι η εικόνα του που μεταφέρθηκε εκεί από τη μονή Prislop κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών δακρύζει. Μιλούν για σημείο και εντείνουν τις προσευχές τους.Διίστανται οι απόψεις αν προμηνύει κάτι καλό ή άσχημο αλλά όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για υπερφυσικό γεγονός. Σύσωμος ο ρουμάνικος τύπος καλύπτει το γεγονός. Cψθγγθγθψηθ
Ο κόσμος σχηματίζει ουρές για να προσκυνήσει την δακρυροούσα εικόνα. Κάποιος αγόρασε την εικόνα από τη μονή και την μετέφερε σε ένα προσκυνητάρι του Εσταυρωμένου.Η εικόνα τοποθετήθηκε στην βάση του σταυρού.
Σε λίγες ημέρες εμφανίστηκαν τα δάκρυα. 
Στην τηλεόραση stirileprotv που έκανε το ρεπορτάζ οι κάτοικοι δηλώνουν:
«Από την αριστερή πλευρά άρχισε να τρέχει δάκρυ από το μάτι του…… » λέει μια μάρτυρας.
Μια ηλικιωμένη : «Είμαι 70 ετών πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο»
O άγιος Αρσένιος Μπόκα υπήρξε ο πιο χαρισματικός oρθόδοξος αγιογράφος στη σύγχρονη εποχή. (1910- 1989). Ειδικότερα ήταν ορθόδοξος ρουμάνος μοναχός, θεολόγος και αγιογράφος. Η δε ζωγραφική του έχει έντονο εσχατολογικό χαρακτήρα.
Το 1939 έζησε για τρεις μήνες στη ρουμάνικη σκήτη του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιον όρος. 
Χειροτονήθηκε μοναχός το 1940 και έγινε ηγούμενος της μονής  Brâncoveanu το 1942.
Αρκετές φορές υπέφερε από το καθεστώς.
Δεν έχει επίσημα αγιοκαταταχθεί αλλά σε όλη τη Ρουμανία και όχι μόνο διάχυτη είναι η βεβαιότητα ότι πρόκειται για μεγάλο σύγχρονο άγιο.
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...