Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαΐου 30, 2015

Αγίου Λουκά Κριμαίας Λόγος εις το Ιω. 3,1-2 Το Άγιο Πνεύμα


ΤΟ_ΑΓΙΟ_ΠΝΕΥΜΑ_ΚΑΙ_ΟΙ_ΑΓΙΟΙ_-_μονοτονικό
«Το Πνεύμα όπου θέλει πνει, και την φωνήν αυτού ακούεις, αλλ’ ουκ οίδας πόθεν έρχεται και που υπάγει. ούτως εστί πας ο γεγεννημένος εκ του Πνεύματος» (Ιω. 3,8).
Να βάλουμε καλά στο νου μας αυτό το λόγο του Χριστού! Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από το νερό και το Πνεύμα; Είναι αυτοί που στην καινούρια τους γέννηση έλαβαν πνευματική δύναμη, τη δύναμη να ακολουθήσουν την οδό του Χριστού. Αυτοί που απέκτησαν την ικανότητα να γίνουν φίλοι του Κυρίου. Αυτοί οι άνθρωποι, οι άγιοι του Θεού, κατανοούσαν πολύ καλά αυτό το λόγο του Χριστού διότι συχνά, πολύ συχνά, αισθάνονταν στην καρδιά τους την πνοή του Πανάγιου Πνεύματος. Αισθάνονταν πως λειτουργούσε μέσα τους η χάρη του Θεού. Και άκουγαν τη φωνή του Θεού. Ναι, την άκουγαν πραγματικά, πιστέψτε με. Πιστέψτε ότι μπορούν οι άνθρωποι να ακούνε τη φωνή του Θεού, όχι όπως ακούμε εμείς τους γύρω ανθρώπους, αλλά με έναν τρόπο διαφορετικό, εντελώς διαφορετικό. Ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν, η φωνή του Θεού ακούγεται μέσα στην καρδιά των αγίων, σαν να γεννιέται, σχηματίζοντας λέξεις και από τις λέξεις ολόκληρες φράσεις. Και έτσι ο άνθρωπος ακούει την απάντηση του Θεού στην προσευχή του.
Το γνωρίζουν όλοι οι άγιοι. Αυτοί ακούνε το Άγιον Πνεύμα χωρίς να ξέρουν από πού έρχεται και που πηγαίνει, διότι Αυτό έρχεται και μετά φεύγει. Έτσι συμβαίνει με τον καθένα που γεννιέται από το Άγιο Πνεύμα, έτσι συμβαίνει με όλους τους άγιους.
Αγίου Λουκά Κριμαίας
Λόγος εις το Ιω. 3,1-21
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...