Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

Δεν έκανε και πέμπτη χάρη στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος




Ακούσαμε αυτό το σχόλιο από ένα μέλος της Ιεραρχίας και σας το μεταφέρουμε γιατί το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα μας είπε πως η υποψηφιότητα του πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ.Θεσσαλονίκης π. Στεφάνου Τόλιου, για την Ι.Μ.  Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σκόνταψε στην εκπλήρωση διαδοχικών χατηριών της Ιεραρχίας προς τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.


Τα τελευταία χρόνια έγινε το χατήρι του Θεσσαλονίκης τόσο
1)    στην εκλογή του μητροπολίτου Λαγκαδά όσο και
2)    του μητροπολίτου Γρεβενών. Για τις συγκεκριμένες μητροπόλεις εξέλεξε η Ιεραρχία πρωτοκλασάτα στελέχη της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
3)    Επίσης για χάρη του παναγιωτάτου εξέδωσε η Ιεραρχία, την ντροπιαστική και αντισυνταγματική απόφασή της για τα Ιστολόγια των ενοριών, ιερών μονών, ιερέων κ.α., για να ικανοποιήσει την επιθυμία του Θεσσαλονίκης να κλείσει το δικό μας Ιστολόγιο Κατάνυξις, επειδή έβγαλε στη φόρα τις οικουμενιστικές πρακτικές της μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.Είναι γνωστό πως η Ι.Μ.Θεσσαλονίκης παρά τις περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των διαχειριστών του Ιστολογίου επιμένει μέχρι σήμερα να αποδίδει τη διαχείριση του Ιστολογίου μας στον παπα Νικόλα Μανώλη. Με αυτήν της την απόφαση η Ιεραρχία έγινε δυστυχώς μπροστάρισσα στην νεοεποχίτικη φασιστική πρακτική φίμωσης της ελευθερίας του λόγου.
4)    Τέλος για χάρη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αυθαιρέτως και καταφανέστατα παρανόμως, αποφάσισε η Δ.Ι.Σ. την αναγκαστική μετάθεση τον πρωτοπρ. Νικόλαο Μανώλη από την ενορία του, υπακούοντας στην εντολή του Θεσσαλονίκης. 

Αυτές είναι αρκετές χάρες. Μία ακόμη δε θα μπορούσε να περάσει στην συγκεκριμένη συγκυρία. Οπότε μπορούμε να πούμε πως η εκλογή του πρωτοσυγγέλου π. Στεφάνου Τόλιου, προσέκρουσε κυρίως στην τελευταία χάρη της ΔΙΣ για την μετάθεση του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη.

Για το άλλο θέμα, και τα όσα ακούστηκαν για τον εψηφισμένο για τη θέση του μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς π. Ιουστίνου Μπαρδάκα, πρωτοσυγγέλου της Ι.Μ. Φλωρίνης, ότι δήθεν εξυπηρετεί συμφέροντα των σκοπιανών, λέμε απλά πως έχουμε συνηθίσει στις μεσαιωνικές πρακτικές και συκοφαντίες των συγκεκριμένων κύκλων, τους οποίους εδώ δεν αποκαλύπτουμε...
Για να πετύχουν τον σκοπό τους δεν διστάζουν να μεταχειριστούν δαιμονικά μέσα, βγαλμένα από τις εφιαλτικές σκηνές της προπαγάνδας της ναζιστικής γκεστάπο.
Πολύ απλά, εκεί δεν φοβούνται τον Θεό!
Αυτό το ζούμε πάρα πολύ καλά στο πετσί μας!
Δείτε το βίντεο με την εντονη διαμαρτυρία του πατρός Ιουστίνου Μπαρδάκα:
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...