Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2011

3.500 βιβλία πρόσφερε η "Αποστολή" στη Λήμνο και το Καστελλόριζο

Περίπου 3.500 βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου προσέφερε η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ", στη Λήμνο και στο Καστελλόριζο για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού υλικού σχολικών βιβλιοθηκών, αλλά και για τη δωρεάν διάθεση σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος "ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ" που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους, βασική προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της εθνικής προόδου και η πνευματική ανάπτυξη των παιδιών που διαβιούν σε ακριτικές ελληνικές περιοχές.
Με επιστολή του προς τον Μακαριώτατο, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, απέστειλε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία της Μ.Κ.Ο. "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" να υλοποιήσει, όπως αναφέρει, ένα τόσο φιλόδοξο και ταυτόχρονα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα. "Στις μέρες μας", επισημαίνει, "που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την πνευματική και την κοινωνική μας υπόσταση, η παιδεία και ο πολιτισμός είναι οι μόνες αξίες που μπορούν να διαφυλάξουν το παρόν μας και να δώσουν ελπίδα για το μέλλον. Σ΄αυτό το πλαίσιο το πρόγραμμα σας "ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ" αποκτά μορφή υποθήκης για τη νέα γενιά".
Τις ευχαριστίες του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Μεγίστης  κ. Παύλος Πανηγύρης, με ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Μακαριώτατο ο οποίος χαρακτηριστικά επισημαίνει:
"Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την προσφορά βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου προς τα παιδιά του ακριτικού Καστελλόριζου.
Ευχόμαστε ο Θεός να σας έχει καλά, να σας δίνει δύναμη και να βοηθάτε ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Για την ακριτική αυτή γωνιά στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδος μας, η ενέργεια αυτή μας συγκινεί βαθύτατα, διότι μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μας ξεχνούν, μας εμψυχώνουν και αποτελούν για μας τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μας΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...