Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαΐου 30, 2011

Σε ειρηνική επανάσταση καλεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Χρειαζόμεθα πιστούς κυβερνήτες. Η μόνη ενδεδειγμένη επανάσταση

Χιλιάδες "Αγανακτισμένοι Πολίτες" στο Σύνταγμα. Live

Σέ ειρηνική επανάσταση καλεί ό Μίκης Θεοδωράκης
Μεγάλη απήχηση είχε στο πανελλήνιο ή συγκλονιστική συνέντευξη, πού έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του δημοσιογράφου Γεωργίου Παπαδάκη ό γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Χειμαρρώδης ό λόγος του, αφυπνιστικός, πεπαρρησιασμένος, λειτούργησε ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο στις ψυχές των Ελλήνων, ως μία ελπιδοφόρα ακτίνα φωτός μέσα στο ζοφερό σκοτάδι της εθνικής καταθλίψεως, στο όποιο έχει βυθίσει ή οικονομική κρίση την Πατρίδα μας.
Και τί δεν είπε ό δημοφιλής συνθέτης. Δήλωσε, ότι ή «τρόικα» ευρίσκεται παρανόμως στην Ελλάδα, εκφράζοντας την απορία του, πώς δεν έχει επέμβει ακόμη ή Ελληνική Δικαιοσύνη! Υποστήριξε, ότι ή δανειακή σύμβαση πού έχει συνάψει ή Ελλάδα με τούς δανειστές της, είναι παράνομη, αντισυνταγματική και άκυρη, διότι δεν εγκρίθηκε, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, από τα 3/5 της Βουλής ούτε επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Επισήμανε, ότι «ζούμε σε μία κατάσταση πραξικοπηματική, στην οποία συμμετέχει όλο το σύστημα»! Κατήγγειλε την ταπεινωτι­κή για την Ελλάδα εξωτερική μας πολιτική και τόνισε, ότι ή δανειακή σύμβαση, πού υπέγραψε ό υπουργός Οικονομικών, είναι, όπως υποστηρίζουν κορυφαίοι επιστήμονες σαν τον Συνταγματολόγο Γεώργιο Κασιμάτη, μοναδική στον κόσμο, ή οποία εκχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στους δανειστές της και υποθηκεύει όλο τον πλούτο της χώρας μας σ’ αυτούς, καταδικάζοντας τούς σημερινούς Έλληνες, αλλά και τις επερχόμενες γενεές να είναι «μουλάρια με παρωπίδες», πού θα γυρίζουν ασταμάτητα γύρω από το μαγκανοπήγαδο των χρεών και των υπέρογκων τόκων των δανειστών μας!
«Πρέπει να γίνει ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο», τόνισε ό κ. Θεοδωράκης, και πρόσθεσε: «Θα γίνει ειρηνική επανάσταση, πρέπει να γίνει, ή οποία να βγάλει μια κυβέρνηση επαναστατική, να μας βγάλει απ' αυτό το αδιέξοδο, να θεωρούμε ως μη γενόμενα όλες αυτές τις συμβάσεις, τα δάνεια, τα δάνεια απελθόντα, οι τόκοι, πρέπει να κηρυχθούν ειδεχθή, όπως έκανε και ό Ισημερινός, να μη τα πληρώσουμε. Και επίσης, αυτή ή κυβέρνηση πρέπει επι­τέλους, καταργώντας όλους τούς νόμους, πού έχουν κάνει οι ίδιοι για να μη τιμωρεί ό ένας τον άλλον, να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν ληστέψει το δημόσιο και όλοι όσοι αυτή τη στιγμή παραβαίνουν τούς θεσμούς τού κράτους».
Χρειαζόμεθα πιστούς κυβερνήτες
Ως Έλληνες, πού αγαπούμε τη Πατρίδα μας, χαιρόμεθα για την πατριωτική στάση τού Μίκη Θεοδωράκη. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί όμως έχομε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τα αποτελέσματα της «ειρηνικής επαναστάσεως», πού προτείνει για τη σωτηρία της Ελλάδος. Και εξηγούμεθα: Ποίοι θα ηγηθούν αυτής της επαναστάσεως; Ποία πρόσωπα θα αποτελέσουν την επαναστατική αυτή κυβέρνηση; Δεν αμφιβάλλομε βεβαίως, ότι θα εμφορούνται και αυτά από τα ίδια πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα. Αρκεί όμως από μόνος του ό πατριωτισμός να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση; Όπως επισημαίνεται από πολλούς, ή κρίση στην Πατρίδα μας είναι κυρίως πνευματική. Χρεοκοπήσαμε πνευματικώς, και ως φυσική συνέπεια της πνευματικής και ηθικής χρεοκοπίας μας ήλθε και ή οικονομική χρεοκοπία. Ή ζωή ημών των νεοελλήνων των τελευταίων δεκαετιών είναι πιστό αντίγραφο της ζωής του ασώτου υιού της παραβολής του Χριστού.
Αποστατήσαμε από τον Θεό Πατέρα μας, «ήμάρτομεν, ήδικήσαμεν, ήσεβήααμεν, ήνομήσαμεν», όπως οι αρχαίοι Ισραηλίτες και ακόμη χειρότερα, «διεσκορπίσαμεν την ούσίαν ημών ζώντες άσώτως» και τώρα φωνάζουμε άγωνιωδώς το «λιμώ άπόλλυμαι»! Ποιος θα μας σώσει; Κάποια επαναστατική κυβέρνηση; Για να γίνει αυτό, πρέπει αυτοί, πού θα την απαρτίζουν, να είναι άνθρωποι δίκαιοι, ηθικοί, άμεμπτοι, αγνοί, ανιδιοτελείς, φιλοπάτριδες, προ πάντων όμως πιστοί και συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πού θα σέβωνται και θα αγαπούν τον Θεό και θα τηρούν τον Νόμο του.Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σήμερα στην Ελλάδα; Υπάρχουν, αλλά οι σκοτεινές δυνάμεις και τα ΜΜΕ, πού τις υπηρετούν, δεν τους προβάλλουν, δεν τους υποστηρίζουν, δεν τους προωθούν. Πώς επομένως θα κυβερνήσουν;
Ή μόνη ενδεδειγμένη επανάσταση
Εφ' όσον δεν διστάσαμε να μιμηθούμε τον άσωτο υιό της παρα­βολής, ας τον μιμηθούμε όλοκληρωτικώς. Μιμηθήκαμε -κακώς βεβαίως- το πρώτο μέρος της ζωής του, το καταστροφικό, αυτό της άσωτείας. Δεν έχομε πλέον παρά να μιμηθούμε και το δεύτερο, το σωτήριο, αυτό της μετανοίας. Ιδού ή μόνη ενδεδειγμένη επανάσταση, πού θα μας βγάλει από τα φοβερά αδιέξοδα. Είναι ή μετάνοια.
Αύτη ή επανάσταση αποδεδειγμένα έσωσε, σώζει και θα σώζει από την καταστροφή άτομα, έθνη και λαούς. Αυτή την επανάσταση ας κηρύξωμε όλοι οι Έλληνες. Ας έπαναστατήσωμε εναντίον των παθών μας. Ας πολεμήσωμε τις αμαρτίες μας. Ας άνατρέψωμε τον Διάβολο, πού τον αφήσαμε να εξουσιάζει τις ψυχές μας και ας έγκαταστήσωμε ως κυβερνήτη της ζωής μας τον Χριστό. Ας μετανοήσωμε, ας εξομολογηθούμε, ας αλλάξωμε ζωή. Και ό Θεός, βλέποντας τη μετάνοια μας, θα μας ανασύρει από την δυσχερή, ταπεινωτική και εξευτελιστική θέση, πού ευρισκόμεθα, και θα μάς υψώσει μέχρι τα άστρα του ουρανού. Ας ενθυμηθούμε τον λαό του Ισραήλ. Κάθε αποστασία του από τον Θεό ακολουθούσε ή ήττα, ή ταπείνωση, ή αιχμαλωσία. Κάθε δε φορά, πού μετανοούσε και επέστρεφε στο Θεό, δοξαζόταν και μεγαλουργούσε.
«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Μάιος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...