Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μητροπολίτης Τριπόλεως

tripoleos_thumb_medium353_219Στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κατερίνη επιστρέφη σήμερα  ο αγωνιστής Μητροπολίτης Τριπόλεως κ.κ. Θεοφύλακτος.
Πρόβλημα με την υγεία του αντιμετώπισε ο Σεβασμιώτατος από την έλλειψη φαρμάκων απαρραιτήτων δια την ζωή του εις την Πρωτεύουσα της εμπόλεμης Λιβύης, Τρίπολη.
Τις τελευταίες ημέρες έχουνε εντατικοποιηθεί οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ  στην Τρίπολη, και μάλιστα στις υποδομές της πόλεως και εν γένει της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ελλείψης σε φάρμακα όλων των ειδών και σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ καθ’όλο το 24ώρο  συνεχίζονται οι οδομαχίες ακόμη και μέσα στην πόλη, ώς εκ τούτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αντιμετώπισε πρόβλημα υγεία ευτυχώς ελαφρή!
Δια να μην υπάρξει σοβαρότερο πρόβλημα στην υγεία του ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση την βοήθεια προκειμένου να επιστρέψη στην μητέρα Ελλάδα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα της Λιβύης.
Εξάλλου όλοι οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι που διέμεναν στην χώρα την έχουνε εγκαταλείψει και επέστρεψαν στην Πατρίδα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεοφύλακτος θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα τον γενικό γραμματέα αυτού και Πρέσβη κ. Ζέππο, ο οποίος μερίμνησε για την ασφαλή έξοδό του από την εμπόλεμη Τρίπολη .
Την Ελληνική Πρεσβεία μας στην Τυνισία, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης
κ.κ. Αλέξιο για το ενδοιαφέρον και την αγάπη τους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα ταξιδέψει σήμερα οδικώς από Τρίπολη πρός Τυνισία με την συνοδεία του Αξιοτίμου Πρέσβεως της Ουγγαρίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η έξοδός    του από την χώρα  (αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική Ευρωπαική Πρεσβεία που παραμένει εν λειτουργία στην Τρίπολη)  και από εκεί αύριο θα έρθει στην Ελλάδα μέσω Ρώμης πρός Θεσσαλονίκη όπου και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί ο Αρχίμ. Ιωακείμ Βασιλάκος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Τριπόλεως.
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε σύντομα να είστε κοντά μας υγειής και δυνατός!
«Θεοφυλάκτου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλύτου Μητροπολίτου, πολλά τα έτη» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...