Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Το περίφημο καμπαναριό του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στον Βόλγα




Η στάθμη του νερού έπεσε γύρω από το περίφημο καμπαναριό του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου το οποίο βρίσκεται στο Καλυάζιν,περιοχή Τβέρ 
Η στάθμη του νερού έπεσε εξαιτίας των ελαχίστων χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα στην περιοχή .Οι κάτοικοι της περιοχής θυμούνται ότι αυτό ξανασυνέβη πριν 17 χρόνια.
clopotnita inundata din kalyazin 2

Στις αρχές του 16ου αιώνα εκεί φτιάχτηκε ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδος.Ο  ναός του Αγίου Νικολάου εγκαινιάστηκε το 1654.Το καμπαναριό φτιάχτηκε μεταξύ των ετών 1796-1800.Το ύψος του είναι 75 μέτρα.
15


Το 1937 φτιάχτηκε στο μέρος αυτό το φράγμα του Ουγκλιχ.Ο καθεδρικός ναός ανατινάχθηκε  ενώ διεσώθη το καμπαναριό.Λέγεται πως διεσώθη χάρη σε έναν αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε το καμπαναριό να χρησιμοποιηθεί ως φάρος αφού εκεί βρίσκεται μια επικίνδυνη στροφή του Βόλγα.Είχε 11 καμπάνες ενώ η μεγαλύτερη ζύγιζε 8 τόνους και 200 κιλά.


Τώρα γύρω από το καμπαναριό σχηματίζεται ένα φυσικό νησί, στο οποίο χτίστηκε μια μικρή προβλήτα. 
Με βάρκες πηγαίνουν εκεί τους τουρίστες που θέλουν να δουν ένα από τα πιο παράξενα αξιοθέατα του Βόλγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...