Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

Η ενέργεια του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, σημαίνει αδυναμία ορθοτομήσεως του λόγου της Αληθείας!

  Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
 
Η απαγόρευση των ομιλιών του πατρός Νικολάου Μανώλη που επέβαλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος Ρούσσας, σημαίνει αδυναμία ορθοτομήσεως του λόγου της αληθείας, αφού έτσι συμπορεύεται με Οικουμενιστάς αδελφούς του! Σημαίνει ότι δεν δίνει, τουλάχιστον ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, την «καλήν ομολογίαν» σύμφωνα με την αποστολική παραγγελία του Αποστόλου Παύλου στον Τιμόθεο· «Παραγγέλλω σοι ενώπιον του Θεού του ζωοποιούντος τα πάντα και Χριστού Ιησού του μαρτυρήσαντος επί Ποντίου Πιλάτου την καλήν ομολογίαν, τηρήσαί σε την εντολήν (της αρχιερατείας) άσπιλον, ανεπίληπτον μέχρι της επιφανείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» (Α΄ Τιμ. 6, 13-14). Ως φαίνεται έχει λησμονήσει ο «καλός ποιμένας» τον καταστατικό επισκοπικό λόγο του Κυρίου; «Εγώ ειμι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων· ο μισθωτός δε και ουκ ων ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει… ότι μισθωτός εστι και ου μέλει αυτώ περί των προβάτων» (Ιω. 10, 11-13).                              
Άρά γε δεν ενοχλείται η επισκοπική συνείδησή του, που με τη σιωπή του,  την αφάνειά του, και τώρα με τις ενέργειές του εναντίον του Ομολογητού πατρός Νικολάου, στο οξύ πρόβλημα της Εκκλησίας, της Οικουμενιστικής λαίλαπας, οικειοποιείται φυσιολογικά, δυνάμει του πιο πάνω κυριακού λόγου, τον χαρακτηρισμό του μισθωτού ποιμένος, «που αφίησι τα πρόβατα (στο λύκο του Οικουμενισμού) και φεύγει»;                                                     

Είναι κρίμα να απαγοητευόμεθα και από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...