Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2011

Πρέπει να σταματήσει το Μανιάτικο μοιρολόι



undefined
Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές, ταπεινώνεται, εξευτελίζεται, εκλιπαρεί.
Είναι κάτι που μας πληγώνει και μας εξοργίζει.
Τα έχουμε πει για τα αίτια αυτής της κατάντιας.
Είναι μια κατάσταση που κορυφώθηκε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τα συμφέροντα της χώρας. Την ώρα που γίνονται σημεία και τέρατα στην περιοχή μας, που διαμορφώνονται νέες καταστάσεις στο χώρο της ενέργειας, εμείς έχουμε βρεθεί ξεβράκωτοι.
Ολο το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Δεν μας ταιριάζει αυτή η μίζερη κατάσταση. Μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς σε ένα λιγότερο καταναλωτικό κράτος με σημαντικά μικρότερο ΑΕΠ. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα περίφημα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να στήσουμε κάτι υγιές και μακροπρόθεσμα βιώσιμο. Μένοντας μέσα στη συμμαχία των χοντρών βορείων αλλά διεκδικώντας ανάλογα με τη γεωστρατηγική μας θέση. Οι φρίτσιδες το ξέρουν ότι είμαστε γωνιακό μαγαζί, αλλά θεωρούν ότι βρήκαν την ευκαιρία να μας δώσουν ένα μάθημα. Να τους στείλουμε και εμείς το μήνυμα ότι όλα έχουν ένα όριο και αν το ξεπεράσουν να τους πούμε να πάνε να δουν αν ερχόμαστε.
Αν βγούμε από αυτό το χάος με το δημόσιο λιγότερο γραφειοκρατικό και και τον ιδιωτικό τομέα λιγότερο διαπλεκόμενο και κρατικοδίαιτο ίσως κάτι να έχουμε κερδίσει από αυτή την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...