Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2011

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 24/10/2011

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 201


Κείμενο: ROMFEA.gr - Αιμίλιος Πολυγένης
0-kara-roumania
Με μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι ο κλήρος και λαός, την Κάρα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου την οποία μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Τον Μητροπολίτη Πατρών και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Αρχιερείς του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσόστομος ευχαριστήσε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την πρόσκληση να μεταφέρει την Κάρα του Αγίου στη Ρουμανία.
Εν συνεχεία με πομπή Αρχιερέων, 600 ιερέων και χιλιάδων πιστών η χαριτόβρυτη Κάρα του Αγίου Ανδρέα, μεταφέρθηκε σε ειδική εξέδρα που στήθηκε έξω από τον Πατριαρχικό Ναό.
Εκεί τελέστηκε μια σύντομη δέηση από τον Πατριάρχη και τους Αρχιερείς, για την ενίσχυση του ρουμανικού λαού και της χώρας.

Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καλωσόρισε στο Βουκουρέστι τον Μητροπολίτη Πατρών και την συνοδεία του, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Ρουμανία η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Ανδρέα.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, από την πλευρά του ανέφερε: «Για μένα και την συνοδεία μου, είναι ιδιαίτερη χαρά να μεταφέρουμε την Κάρα του Αγίου Ανδρέα στην Ρουμανία, ώστε ο ρουμανικός λαός να ενισχυθεί από την χάρη του Αγίου».
Να αναφερθεί ότι πριν από 15 χρόνια το 1996 την Κάρα του Αγίου Ανδρέα, μετέφερε στο Ιάσιο ο μακαριστός Μητροπολίτης Πατρών κυρός Νικόδημος Βαλινδράς.
Τότε την Κάρα υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μολδαβίας και νυν Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
undefined
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...