Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαΐου 16, 2015

Όσο ζω, αναπνέω και σωφρονώ

πάρχουν κάτι τζάμπα μαγκάκια που αποπειρώνται να τρομοκρατήσουν τον κοσμάκη, κολλώντας την ρετσινιά του φασίστα αν ασχολείσαι με θέματα που δεν είναι της αρεσκείας τους.
Δεν ξέρω αν είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία ή αν από μόνοι τους ένιωσαν να τους πνίγουν τα «δημοκρατικά» τους ένστικτα όταν μας είδαν να γράφουμε για την πρόστυχη στάση πολιτικών προσώπων απέναντι στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.
Ευκαιρία όμως μας έδωσαν να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, με πρώτο και καλύτερο ότι η γράφουσα είναι Χριστιανή Ορθόδοξη και μιμούμενη (αναξίως) τον Παπαδιαμάντη δηλώνει:
«Τὸ ἐπ’ ἐμοί, ἐνόσω ζῶ καὶ ἀναπνέω καὶ σωφρονῶ, δεν θὰ παύσω πάντοτε, ἰδίως δὲ κατὰ τάς πανεκλάμπρους ταύτας ἡμέρας, νὰ ὑμνῷ μετὰ λατρείας τὸν Χριστόν μου, να περιγράφω μετ” ἔρωτος τὴν φύσιν καὶ να ζωγραφῶ μετὰ στοργῆς τὰ γνήσια ἑλληνικὰ ἤθη. Ἐὰν ἐπιλάθωμαί σου, Ἱερουσαλήμ, ἐπιλησθείη ἡ δεξιά μου, κολληθείη ἡ γλῶσσά μου τῷ λάρυγγί μου, ἐὰν οὐ μή σου μνησθῶ».
Σε απλούστερα των παπαδιαμαντικών ελληνικά (και συνοπτικά) αυτό σημαίνει πως όσο ζω, αναπνέω και είμαι στα καλά μου δεν θα πάψω με λατρεία να υμνώ τον Χριστό και να γράφω για τα γνήσια ελληνικά έθιμα.
Και πάμε παρακάτω:
Από πότε και με ποιά νομιμοποίηση τα της θρησκείας και της πατρίδας μπορούν να έχουν κατηγόρους αλλά όχι υπερασπιστές;
Γιατί όσοι χλευάζουν τα θεία είναι «προοδευτικοί» και όσοι υποκλίνονται σ’ αυτά, «οπισθοδρομικοί;»
Ποιος είναι αυτός που θα δεχόταν να βρίζουν την μάνα και τον πατέρα του δίχως διαμαρτυρία, για να δεχθούμε και μείς να βρίζουν τα ανώτερα των γονέων μας της πίστεως πράγματα και να σωπαίνουμε;
Γιατί έχει θέση στην χώρα μας το Ισλάμ και καθετί μη ελληνικό ή ορθόδοξο (και μάλιστα πολλοί κόπτονται για τα δικαιώματα των αλλοθρήσκων -και δικαίως- ) αλλά δεν δικαιούνται στοιχειώδη σεβασμό η Ορθοδοξία και η Ελλάδα;
Μία από τις μεγαλύτερες ανοησίες είναι ότι επειδή οι της επταετίας έλεγαν «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» οι έννοιες του Χριστιανισμού και της πατρίδας είναι εξοβελιστέες.
Οι δικτάτορες χρησιμοποίησαν αυτές τις αξίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να είναι αξίες ακριβώς όπως δεν θα πετροβολήσουμε τον ήλιο επειδή ανέτειλε και επί χούντας!
Κάποιοι από τους νταήδες της «δημοκρατίας» λένε (ψευδόμενοι φυσικά) «κι’ εμείς είμαστε χριστιανοί αλλά τα λείψανα….κ.τ.λ.».
Λοιπόν μάθετε «αγάπες» πως ο χριστιανισμός δεν έχει «αλλά» και δεν έχει τσάτσα, μάτσα.
Ούτε μπορείς να είσαι «λίγο» Χριστιανός. Χριστιανός ή είσαι ή δεν είσαι!
Με την δύναμη του Θεού, τις πρεσβείες των Αγίων και τις ευχές των πνευματικών μας πατέρων, εμείς οι απολύτως αμαρτωλοί είμαστε Χριστιανοί και αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το δηλώνουμε, να το υπερασπιζόμαστε και να το διακηρύσσουμε, με όποιο τίμημα.
Επίσης αναγνωρίζουμε σε καθέναν το δικαίωμα να μην είναι Χριστιανός.
Εκείνο που δεν δεχόμαστε είναι η φασίζουσα και υβριστική συμπεριφορά κατά της πίστης μας και των συμβόλων της.
Γι’ αυτό λοιπόν, όσοι προσπαθείτε να μας βρίζετε με αιχμή του δόρατος την χριστιανική μας πίστη συνεχίστε να το κάνετε, γιατί στεφάνια συγκεντρώνετε για μας. Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε.
Όσες φορές όμως προσβάλετε τα ίδια τα ιερά και όσιά μας, θα μας βρίσκετε  απέναντι σας.
Άλλωστε γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι στο παιχνίδι που παίζουν τα τσιράκια της Νέας Τάξης πραγμάτων το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ο Θεός (ως μοναδική εγγύηση για την ιδιαιτερότητα του σκεπτόμενου ανθρώπου και καταφύγιο και ελπίδα για τους διαρκείς χειμώνες της καταπίεσης).

Αλλά αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση, που θα την κάνουμε την επόμενη φορά που θα μας προκαλέσετε…..
πηγή   το είδαμε εδώ
Πρωτοδημοσίευσα το κείμενο στο volosnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...