Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

Oι Τρείς Ιεράρχες πρότυπά μας ! Συλλογή υλικού ΟΜΙΛΙΩΝ -ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ για τη γιορτή


_05
Oι Τρείς Ιεράρχες πρότυπά μας!
ΣΥΛΛΟΓΗ  ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
Περιμένουμε ανάλογα και από όλους τους εκπαιδευτικούς ιστότοπους να τιμήσουν τους Αγίους τους !

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, που με τη διαχρονική διδασκαλία  και το παράδειγμά τους, εκτός των άλλων  νοηματοδοτούν και την Ελληνική Εκπαίδευση, κάθε χρόνο υποβαθμίζεται διαρκώς. Λίγοι είναι οι εκπαιδευτικοί και λίγα τα σχολεία που επιμένουν σε μια λαμπρή ανάδειξή τους. 
Η Ιστοσελίδα μας σε μια προσπάθεια να δώσει τον εορταστικό τόνο στην μεγάλη αυτή γιορτή της Παιδείας και της Εκκλησίας, συλλέγει διαρκώς υλικό για τους φιλότιμους εκπαιδευτικούς μας, που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι σχετικό στο σχολείο τους. Τα περιεχόμενα θα ανανεώνονται διαρκώς, όσο μας το επιτρέπουν οι δυνατότητές μας.

Το συνολικό υλικό βρίσκεται στην παρακάτω δ/νση URL:
και ειδικά για τα πολυμέσα :
(θα πρέπει  για λόγους δεοντολογίας, όσοι  χρησιμοποιούν το άνω υλικό, να αναφέρουν ή να παραπέμπουν βιβλιογραφικά στον αρχικό δημιουργό του υλικού, όταν αυτός αναγράφεται).

 Τέλος, ας ελπίσουμε φέτος και οι σχετικοί εκπ/κοί ιστότοποι να δώσουν την πρέπουσα σημασία στην σπουδαιότατη αυτή γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...