Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Στο νοσοκομείο Κορυδαλλού έχουν αφεθεί άνθρωποι να πεθάνουν

Σήμερα  θα εξεταστεί η πειθαρχική δίωξη του κρατούμενου, που "τόλμησε" να δημοσιεύσει φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Κίνημα συμπαράστασης την ώρα που η Πολιτεία κωφεύει 

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις σε κοινωνία και διαδίκτυο,  για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Οι κρατούμενοι συμπληρώνουν 3 εβδομάδες απεργίας πείνας για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, καθώς 220 άνθρωποι στοιβάζονται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες σε έναν χώρο που με το ζόρι επαρκεί για 60, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται και οι πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους.
Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, θα συγκληθεί το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής για να εξετάσει την πειθαρχική δίωξη του κρατούμενου, που...τόλμησε να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες και να δείξει τι πραγματικά συμβαίνει στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
Διότι το πρόβλημα για την ελληνική Πολιτεία δεν είναι αν έχουν αφεθεί άνθρωποι να πεθάνουν στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, αλλά αν θα μαθευτεί το τι συμβαίνει εκεί.
Έτσι, η αρμόδια εισαγγελέας της φυλακής, πιστή στο γράμμα του νόμου, το μόνο μέτρο που πήρε ήταν  η άσκηση  πειθαρχικής δίωξης σε κρατούμενο ο οποίος δημοσίευσε,  μέσω κινητού τηλεφώνου, η χρήση του οποίου είναι απαγορευμένη στις φυλακές,  τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν.
 
 







Μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων έχουν  ζητήσει να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης,  δηλώνοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους κρατούμενους του ΝΚΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επισημάνει ήδη από το 2012 ότι οι συνθήκες που επικρατούν εκεί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και παραβιάζουν τα δικαιώματα των ασθενών κρατουμένων, ενώ έχει ζητήσει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανθρωπιστική μεταχείριση των βαριά ασθενών και των οροθετικών.
 






Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με νομοθεσία του 1940, ενώ η ένταξή του στο ΕΣΥ, που προβλέφθηκε με νόμο το 2009, παραμένει ακόμα στα χαρτιά.
Οι συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο ΝΚΚ είναι πραγματικότητα επίσης για πολλές ελληνικές φυλακές. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε πρόσφατα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ σχετικά με την απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, κρίνοντας ότι οι συνθήκες κράτησης στη φυλακή της Λάρισας αποτελούν τέτοια μεταχείριση.
Επιπλέον το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...