Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Μαΐου 25, 2015

Διαπληκτισμός στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου για το προσκύνημα στην Παναγία-Για ποιαν είπε παπάς: Θα την πάρω με τις κλωτσιές!


Διαπληκτισμός στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου για το προσκύνημα στην Παναγία-Για ποιαν είπε παπάς: Θα την πάρω με τις κλωτσιές!

Σκηνές απείρου κάλλους πριν από λίγες ώρες στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκαμε αφορμή το προσκύνημα στην Παναγία Ιεροσολυμίτισσα! 
Πιστοί που επιχείρησαν καθυστερημένα να προσκυνήσουν διαπληκτίστηκαν με υπαλλήλους του ναού των Αγίων Αναργύρων. Τα πράγματα έχουν ως εξής και η μαρτυρία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση μιας και αυτόπτης μάρτυρας υπήρξε συνεργάτης του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline για κακή τύχη των ανευθυνοπεύθυνων του ναού. 
Λίγο μετά τις 8 και ενώ είχε παρέλθει το "επισκεπτήριο" για το προσκύνημα πιστοί εισέρχονταν ακόμη στο ναό για να προλάβουν να προσκυνήσουν. Υπεύθυνος του ναού ζήτησε να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι για να κλείσει η εκκλησία όπου φιλοξενείται η εικόνα και τότε μια εκ των πιστών τον κατηγόρησε για εμπόριο (η ειρωνεία είναι πως τον κατηγόρησε για εμπόριο στον ναό των Αγίων Αναργύρων!!!!). Ο υπεύθυνος θίχτηκε και σαν αφεντικό και σε καμία περίπτωση όπως αρμόζει σε εργαζόμενο σε ναό έσπευσε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στην εν λόγω κυρία και να "διατάξει" το κλείσιμο του ναου. Μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε μια άλλη ¨ευσεβεστάτη" κυρία του ναού που με ένα πανέρι άνθη στο χέρι μοίραζε κατηγορίες παντού!"Τώρα ήρθατε να προσκυνήσετε την Παναγία;", "τόσην ώρα πίνατε καφέ και τώρα το θυμηθήκατε;" έκραζε η "κριτής των παντων" μαντάμ! 
Το κορυφαίο όμως ήταν η αντίδραση ιερωμένου. Ένας ευστραφής ιερέας σχεδόν ξαπλωμένος στο παγκάκι έξω από το ναό απείλησε "να πάρει με τις κλωτσιές" την κυρία που μίλησε για εμπόριο όταν τον πληροφόρησαν για το τι είπε! 
Μετά μας φταίει ο Φίλης και ο κάθε Φίλης;;;; Ουαι Φαρισαίοι!!!!!!! 
Για την ιστορία η εικόνα θα παραμείνει μέχρι την άλλη Κυριακή.
 το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...