Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Η «άλλη ζωή»και το νόημά της


  Ακούμε πολλές φορές σε διάφορα κηρύγματα να τονίζεται η αξία μιας «άλλης ζωής». Ποιά είναι αυτή η «άλλη ζωή» και πιο είναι το νόημα της;
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «άλλη ζωή». Η ζωή είναι  μία, αυτή που χάρισε ο Θεός στον κόσμο και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Η πτώση, βέβαια, του ανθρώπου και η παρεμβολή του θανάτου δημιούργησε ένα χάσμα, ένα χώρισμα στη ζωή. Έτσι, ο θάνατος σημαδεύει χαρακτηριστικά τη ζωή σε δύο φάσεις: στην προ του θανάτου  και την μετά θάνατον. Φυσικά, η προ του θανάτου ζωή είναι η ζωή, όπως την γνωρίζουμε, με τις χαρές, αλλά και τις λύπες και τον θάνατο. Η μετά θάνατο και ειδικότερα, η μετά την κοινή ανάσταση ζωή είναι η οριστική και αιώνια φάση της ζωής. Είναι η φάση προς την οποία κατευθύνεται ο άνθρωπος και ο κόσμος και προς την οποία προσβλέπει με ελπίδα ο χριστιανός. «Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».
Αυτή είναι η «άλλη ζωή». Είναι μια κηρυγματική ορολογία που αναφέρεται στην αιώνια φάση της ζωής, που θα είναι η τέλεια μορφή της ζωής που θα χαρίσει ο Θεός στον άνθρωπο και τη δημιουργία Του.

          π. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...