Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Άλλα αντί άλλων η Αρχιεπισκοπή... Εν μέσω "Gay pride" τα έβαλε με την... γιόγκα


Το ακούσαμε και αυτό! 
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η εκκλησία μας ακόμα ποιος ξέρει; 
Εδώ ταιριάζει απόλυτα το ρητό του φιλόσοφου λαού μας "Εδώ ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν"
Την επόμενη ημέρα του ''Gay Pride'' περίμενα και εγώ να ακούσω μια ανακοίνωση, ένα από αυτά εκείνα μωρέ, τα συλλαλητήρια που έκανε εκείνος, ο πως τον λέγανε...., ο τελευταίος ιεράρχης...., "Χριστόδουλος" νομίζω...; Για τα καυτά προβλήματα της Ελλάδας, εθνικά, κοινωνικά, του μνημονίου εν έτη 2015 εκείνοι οι "Μπαγάσιδες" τι σκέφτηκαν! Να βγάλουν ανακοίνωση για να...
 μην κάνουν γιόγκα οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι !  Άκουσον, άκουσον! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα η οποία εορτάζεται στις 21 Ιουνίου, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί πως «δεν είναι γυμναστική». Θεωρεί την γιόγκα θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουισμού και άρα «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών» έτσι, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση,

Παρατίθεται η ανακοίνωση:
«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως "Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα", η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η "Γιόγκα" αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί "είδος γυ­μνα­στι­κής”.
»Ως εκ τούτου η "Γιόγκα" τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω η να γελάσω....  - Γιώργος Παπαγεωργίου
το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...