Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Μαύρη Μαγεία και Αίμα: Μια Εβδομάδα με τους Γιατρούς-Μάγους στη Σιέρα Λεόνε

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο VICE UK.
Πρόσφατα πέρασα μια εβδομάδα μαζί με τους γιατρούς στα νοσοκομεία στη Σιέρα Λεόνε. Κάθε ένας από τους ανθρώπους που φωτογράφισα είναι μέλος του National Council of Traditional Healers (Εθνικό Συμβούλιο Παραδοσιακών Θεραπευτών), οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό μαύρης μαγείας και ιατρικών βοτάνων για να θεραπεύσουν τις αρρώστιες. Ενώ οι περισσότεροι λένε ότι σκοπός τους είναι να γιατρεύουν τους ανθρώπους, υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι μπορούν να καταραστούν -ακόμα και να σκοτώσουν- τους εχθρούς τους. Υπάρχουν φορές που επικαλούνται ακόμα και τον διάβολο κατά την διάρκεια των τελετών τους, ώστε να τους βοηθήσει.
Ο Δρ. Tarawallie, πρόεδρος του Συμβουλίου, είπε ότι «πολλές φορές μιλάω με τον διάβολο το βράδυ, για να με βοηθήσει στη δουλειά μου. Έχουμε τη δύναμη να σκοτώσουμε – υπάρχει ένα ξόρκι με νερό σε μια κούπα. Το πρόσωπο του εχθρού φαίνεται στην κούπα και μόλις το χτυπήσεις εκείνο εξαφανίζεται και το νερό γίνεται κόκκινο. Τότε αυτό το άτομο θα πεθάνει».
Οι γιατροί-μάγοι είναι πολύ διαδεδομένοι στη Σιέρα Λεόνε και τους επισκέπτονται από πολιτικούς και ιερείς μέχρι γιατροί και αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...