Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Απριλίου 15, 2016

Η «ευχή» του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Αρχιεπίσκοπο για τον Πάπα

iero-peiraios

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Να γευματίσουν μαζί και να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα της εκκλησιαστικής και πολιτικής επικαιρότητας είχαν την ευκαιρία χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr στο «μενού» της συζήτησης δεν περιλαμβάνονταν οι θέσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.
Ο κ. Σεραφείμ στην ανακοίνωσή του είχε καταφερθεί εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι είναι «παρακολούθημα» του Τζορτζ Σόρος και πώς μαζί του σύρονται ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος.
Ο μητροπολίτης Πειραιώς δεν επανέλαβε αυτές τις θέσεις του στον Αρχιεπίσκοπο κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Αντίθετα, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στην αποστολή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...