Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Απριλίου 03, 2016

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ με δηλώσεις του επιβεβαιώνει τους φόβους των ορθοδόξων ότι στην “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο” θα γίνει η αναγνώριση της εκκλησιαστικότητας των αιρετικών καθολικών και προτεσταντών!

” …Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε όλες τις άλλες Εκκλησίες, είτε είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε οι Εκκλησίες οι οποίες προήλθαν από την Μεταρρύθμιση.Πρέπει να είμαστε λογικοί σε όλα αυτά τα θέματα..” 

 Σε μια εκτενή συνέντευξη στη “Ρομφαία”, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αναδειχθεί σήμερα σε έναν εκ των κορυφαίων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, μέλος της Ιεράς Συνόδου, εκ των διοργανωτών της Μεγάλης Συνόδου, και εξ απορρήτων συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου”, με  θέμα την “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας”, η οποία ως γνωστόν έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί στην Κρήτη την Πεντηκοστή, ερωτηθείς αν ανησυχούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάποιες δηλώσεις, εκδηλώσεις, άρθρα, ανθρώπων όχι μόνο από κάποιες φονταμενταλιστές φράξιες, αλλά από σοβαρούς και νουνεχείς Θεολόγους και ιεράρχες, δήλωσε πλην άλλων επί λέξει : «Ζούμε σ’ ένα ελεύθερο κόσμο και ο καθένας έχει δυνατότητα εκφράσεως της δικής του απόψεως αρκεί να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. Τα κείμενα που έχουν εγκριθεί με ομόφωνο τρόπο, τα έχουν υπογράψει οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών και έτυχαν μιας διεργασίας στην οποία συμμετείχαν όλοι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε όλες τις άλλες Εκκλησίες, είτε είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε οι Εκκλησίες οι οποίες προήλθαν από την Μεταρρύθμιση. Πρέπει να είμαστε λογικοί σε όλα αυτά τα θέματα. Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία αποφασίσαμε από κοινού».
Ο Σεβασμιωτατος, αγνοώντας  απροκάλυπτα την ορθόδοξη εκκλησιολογία ότι Μία και Μόνη είναι η Εκκλησία του Χριστού (οι Παπικοί και Διαμαρτυρόμενοι συνιστούν αιρέσεις), επικαλείται, όχι την παραδεδομένη Πίστη και τα δόγματα της Εκκλησίας μας, αλλά τη “λογική” για να δικαιολογήσει τις εκκλησιολογικές, δογματικές και ακραιφνώς οικουμενιστικές εκτροπές, που ετοιμάζονται στην “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”. Ουσιαστικά παραδέχεται και επιβεβαιώνει τις θεολογικά τεκμηριωμένες ανησυχίες, που εκφράστηκαν από ορθοδόξους αρχιερείς, κληρικούς κ.α. στην πρόσφατη  ημερίδα.
 Το λέγει ρητά ότι είναι προσυμφωνημένη η  αναγνώριση των αιρέσεων αυτών ως “Εκκλησίες”:  “Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία αποφασίσαμε από κοινού». Αλλά, αν τα προαποφάσισαν ήδη, προς τί η “Σύνοδος”;  Προφανώς για την θεσμική επικύρωση των προαποφασισθέντων!
Και σύ λαέ της Εκκλησίας που καλείσαι νά κάνεις προσευχή για να “φωτισθούν”  οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο, ποιά είναι η θέση σου;
Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε, για την ιστορία, την απάντηση που έδωσε, ιδιογράφως μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στον ορθοδοξότατο  Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ  το 2014. Ο Κυθήρων έστειλε στον Πατριάρχη ευχές για την εορτή του, μη παραλείποντας συγχρόνως να του επισημάνει κάποιες σοβαρές οικουμενιστικές κινήσεις που την εποχή εκείνη είχε ενεργήσει. Ο Πατριάρχης, στην ευχαριστιακή του απάντηση, έγραψε ιδιοχείρως: Έχουν γνώση οι φύλακες, ιερώτατε αδελφέ. (Βλ. τις επιστολές εδώ)
Εμείς ερωτούμε:  Στους “φύλακες”, είναι και ο Γαλλίας κ. Εμμανουήλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...