Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κοντά στον Ελληνικό λαό



Έκκληση για την οικονομική υποστήριξη του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού και την άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς τους αδελφούς μας της Ελλάδος απηύθυνε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με ειδική εγκύκλιό του εξ ονόματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου προς το πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η οικονομική κρίση πού έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει βαθειά την Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια.
Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο πού έχει να παρουσιασθεί στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ακόμη ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τον έρανο πρέπει να είναι άμεση και γενναιόδωρη και προσθέτει:
«Ενήμεροι της σκληρής αυτής πραγματικότητος, οφείλουμε να ανταποκριθούμε προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας μέσω αξίων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία, οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ανάγκες».
Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή ειδικό ταμείο με την επωνυμία «Ταμείο Αρωγής για το Ελληνικό Λαό» και οι εισφορές πρέπει να αποστέλλονται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, 8 East 79th Street, New York, NY 10075 με την ένδειξη: Relief Fund for the People of Greece.
Επιπλέον, η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, έχει ήδη απευθύνει προς τις τοπικές οργανώσεις και τα μέλη της παρόμοια έκκληση.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
"Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι
φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με
Ματθ. 25:35 – Κυριακή της Απόκρεω"
Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,
Εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, απευθύνω σε σας, τα πιστά μέλη της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή την εγκάρδια έκκληση για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα.
Η οικονομική κρίση που έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει βαθειά την Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια.
Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο που έχει να παρουσιασθή στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ενήμεροι της σκληρής αυτής πραγματικότητος, οφείλουμε να ανταποκριθούμε προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας μέσω αξίων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία, οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ανάγκες.
Καθώς πλησιάζει η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, και θα κληθούμε από την Εκκλησία να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, εύχομαι ο κάθε Χριστιανός να απαντήση γενναιόδωρα σ’ αυτή την ιδιαίτερη έκκληση προσφέροντας στο Relief Fund for the People of Greece της Αρχιεπισκοπής.
Ευχόμενος και προσευχόμενος πατρικά για σας και τις οικογένειές σας ώστε  αυτή η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής να είναι πληρέστερη πνευματικών ανταμοιβών λόγω της αγάπης και γενναιοδωρίας σας, διατελώ.
Με πατρική αγάπη
† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...