Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 27, 2012

ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ;;;- ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ



ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Αδελφοί μου, βλέπετε το Χριστό; Απορείτε και μένετε βουβοί; Γιατί; Δεν τον βλέπετε το Χριστό; Εγώ τον βλέπω. Απορείτε περισσότερο με αυτό που λέω; Σας βεβαιώνω ότι τον βλέπω και εξηγώ πως.

Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του μακαριστού γέροντος Παϊσίου, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών αξιώθηκε να δει οφθαλμοφανώς το Χριστό, ο οποίος του είπε: «Εγώ ειμί η Ανάστασις και η Ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται». 
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του μακαριστού γέροντος Πορφυρίου, ο οποίος μια Μεγάλη Πέμπτη βράδυ στην ακολουθία των Παθών, διαβάζοντας τη φράση: «ηλί, ηλί λιμά σαβαχθανί» είδε μπροστά του τον Εσταυρωμένο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ανάγνωση του Ευαγγελίου από τα δάκρυα κατανύξεως που του χάρισε ο Χριστός.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, ο οποίος πέρασε στη ζωή του φοβερές δοκιμασίες και πειρασμούς, αλλά είχε και μεγάλες αποκαλύψεις και θεοφάνειες. Μια φορά είδε μπροστά του την Παναγία να κρατά τον Χριστό στην αγκαλιά της ως βρέφος και ο Χριστός άπλωσε το χεράκι του και τον χάιδεψε στο πρόσωπο.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του μακαριστού πατρός Αρτεμίου του Γρηγοριάτου, ο οποίος υπέφερε από καρκίνο του στομάχου. Κάποτε σαν άνθρωπος κουράστηκε και αγκομαχώντας σήκωνε το σταυρό του. Τότε εμφανίστηκε μπροστά του ο Χριστός και δείχνοντας τις πληγές από τα χέρια και το σώμα Του, του είπε: «Αρτέμιε, βλέπεις τι υπέμεινα εγώ από αγάπη για σένα; Κι εσύ δεν υπομένεις αυτό το λίγο από αγάπη σε μένα;». Αυτό το γεγονός στήριξε πάρα πολύ τον πατέρα Αρτέμιο και σήκωνε το σταυρό που επέτρεπε η αγάπη του Χριστού με ανδρεία και δοξολογία.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια πολλών αγίων μαρτύρων στους οποίους εμφανίστηκε ο Χριστός όταν τα μαρτύρια ήταν φρικτά και δυσβάστακτα και τους ενεθάρρυνε λέγοντας: «Μη φοβείσθε. Θαρσείτε, εγώ είμαι μαζί σας». Έτσι ατρόμητοι οι μάρτυρες υπέμεναν τα φοβερά μαρτύρια και τον υπέρ Χριστού θάνατο.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του Αγίου Νικολάου, ο οποίος στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο χαστούκισε τον αιρεσιάρχη Άρειο, που ηρνείτο ότι ο Χριστός είναι Θεός αληθινός και ομοούσιος με τον Πατέρα. Τότε επειδή απηγορεύετο να χαστουκίσει κάποιος πολίτης έναν άλλο πολίτη μπροστά στο βασιλιά, τον έκλεισαν στην φυλακή. Εκεί τον επισκέφτηκαν ο Χριστός και η Παναγία και ο Χριστός του είπε: «Νικόλαε, γιατί βρίσκεσαι εδώ;» και ο άγιος απήντησε: «Για την αγάπη Σου, Κύριε μου». Και ο Χριστός του χάρισε ένα Ευαγγέλιο, η δε Παναγία ένα ωμοφόριο. Αυτό ήταν επιβράβευση για την δικαία ιερά οργή και αγανάκτησή του.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια των Αγίων Αποστόλων, οι οποίοι τρία χρόνια περίπου ήταν μαζί Του και είδαν πολλά θαύματα. Τον είδαν και μετά την Ανάστασί Του πολλές φορές και υπέμειναν για την αγάπη Του μαρτύρια, βάσανα και τέλος μαρτυρικό θάνατο.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος όταν εβάπτισε το Χριστό στον Ιορδάνη ποταμό είδε το Άγιο Πνεύμα σαν περιστέρι να στέκεται και να μένει πάνω στο κεφάλι του Χριστού και άκουσε τη φωνή του Ουρανίου Πατρός που είπε: «ούτος εστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα» (Ματθ.γ΄17).
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια της Υπεραγίας Αειπαρθένου Θεοτόκου της οποίας η καρδιά γέμιζε χαρά και αγαλλίαση βλέποντας το Πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου και Υιού της. Βέβαια πέρασε τη φοβερά λύπη να τον δει καρφωμένο πάνω στο σταυρό, όμως μετά την Ανάστασί Του η χαρά και η αγαλλίασή της έγινε τρισμέγιστη βλέποντας Τον Αναστημένο και Ένδοξο.
Βλέπω το Χριστό με τα μάτια των πνευματοφόρων και πνευματοκινήτων προφητών, οι οποίοι με τις καταπληκτικές προφητείες τους ζωγραφίζουν με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της ζωής του Θεανθρώπου Ιησού. 
Μετά από αυτά επιτρέψατε μου να επαναλάβω την αρχική μου ερώτηση. Αδελφοί μου, βλέπετε το Χριστό; Πιστεύω ότι τώρα θα απαντήσετε: Βεβαίως βλέπομε το Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...