Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, «Δεν μπορώ να ανεχθώ την υποτίμηση της 25ης Μαρτίου»

Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εναντίον των όσων προβάλλονται για την Επανάσταση του 1821.Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα «Real news» χαρακτηρίζει «καθοδηγούμενο» το ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και δηλώνει ότι «δεν μπορώ να ανεχθώ να υποτιμούν την επανάσταση». Μεταφέρουμε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη romfea.gr
Ποια είναι η άποψη σας όσον αφορά αυτά που προβάλλονται το τελευταίο διάστημα για την Επανάσταση του 1821;
Τα όσα παρουσιάζονται δεν είναι τυχαία, είναι καθοδηγούμενα. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων τους οποίους δεν θα ήθελα να τους χαρακτηρίσω και οι οποίοι έχουν αυτά τα πιστεύω και θα ήθελαν αυτά τα ιδεώδη να τα σκορπίσουν στον κόσμο και ιδιαίτερα στη νέα γενιά...

Εγώ, ως ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που έχω μια θέση, που έχω διαβάσει αρκετά για την ιστορία του γένους μας δεν μπορώ να ανεχθώ αυτή την υποτίμηση της 25ης Μαρτίου και το κατάντημα όπως την παρουσιάζουν.

Η Εκκλησία είναι ένα θεσμός που δεν επιθυμεί να δημιουργεί ούτε οξύτητες ούτε επιθετικότητες αλλά έχει ευθύνες στην πορεία του τόπου και, επομένως όταν τα πράγματα εκτραχύνονται πέρα από εκεί που επιτρέπουν οι κόκκινες γραμμές πρέπει να λέει τις θέσεις της.

Η στάση σας αυτή είναι και μια απάντηση σε άσους ιεράρχες σάς επικρίνουν για το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνετε;
Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω χαρακτήρα. Όπως ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα είμαι, θα μιλήσω όταν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσω, αλλά θα κάνω πάντα αυτό που πρέπει να κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...