Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

“Ιωάνν. γ’ 20 Πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς͵ ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ· 3.21 ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς͵ ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα ὅτι ἐν θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.”
Του Θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη
====================

Πολλοί σήμερα εξευτελίζουν ένα ένδοξο και ιστορικό λαό, με την λεγομένη κρίση “χρέους”.

Το ανακύψαν πρόβλημα έχει τη αιτία του και στο εσωτερικό στους “Μασκοφόρους εξουσιαστές” και στο εξωτερικό σε κέντρα εχθρικά και σε οικονομικά μονοπώλια πού απομυζούν τεχνηέντως τα αγαθά των λαών.

Κατ’ ουσίαν το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά βαθειά πολιτικό ή θα έλεγα υπαρξιακά θρησκευτικό και πνευματικό.
  1. Ποια είναι η αλήθεια για το λεγόμενο “Ελληνικό χρέος”
Για το θέμα λοιπόν του λεγομένου “Ελληνικού χρέους” ανακύπτουν μερικά αδυσώπητα ερωτήματα:
Πόσα χρήματα πραγματικά είναι αυτό το αρχικό χρέος;
Πόσα χρήματα είναι τα λεγόμενα “πανωτόκια”; Προφανώς ξεπούλησαν αυτοί τα “πνευματικά πρωτοτόκια”, ως Ευρωπαίοι Χριστιανοί και περιφέρουν τα πανωτόκια της αδικίας.!
Πόσα χρήματα είναι χρήματα κερδοσκοπικών κινήσεων;
Πόσα χρήματα προέρχονται από τα λεγόμενα τοξικά ομόλογα και τα περίφημα παράγωγα;
Πόσα χρήματα αποτελούν τραπεζικά προϊόντα, και δομημένα ομόλογα, δηλ. φούσκες αέρος χωρίς πραγματική βάση; Χρήματα κλεμμένα με μαεστρικό και γκανγκστερικό τρόπο, από ιδιωτικούς σατανικούς και εγκληματικούς οικονομικούς κολοσσούς;
Οφείλουν λοιπόν οι ντόπιοι “Μασκοφόροι εξουσιασταί” να ξεκαθαρίσουν τα προηγούμενα ερωτήματα. Να επιτρέψουν στο λαό να μάθει την αλήθεια.
Αλλά επειδή από κακούς καλό δεν βγαίνει, οφείλουν οι υγιείς δυνάμεις του Ελληνισμού, να δώσουν την αλήθεια στην δημοσιότητα. Καθηγητές έντιμοι, πολιτικοί πού δεν διεφθάρησαν και επιχειρηματίες πού έχουν συνείδηση, πρέπει να μιλήσουν και να δώσουν στο φώς την αλήθεια.
  1. Ζητάμε μόνο τρία νούμερα: Πόσα πήραμε, πόσα δώσαμε και πόσα χρωστάμε!
Ζητάμε τρία νούμερα:
Το ποσό πού πήραμε στο χέρι: Μήπως μόνο 50 δίς Ευρώ;
Το ποσό πού πληρώσαμε μέχρι σήμερα: Μήπως τόσο πολλά δηλ. 450 δις Ευρώ;
Το ποσό πού μας λένε ότι χρωστάμε (;;;) σήμερα: Μήπως 340 δις. Ευρώ;
Επιπροσθέτως θέτουμε μία ακόμη ερώτηση επάνω στό τραπέζι της αληθείας:
Γιατί η Γερμανία δανείζεται μόνο με 1% και εμείς με το πενταπλάσιο 5%;
Γιατί οι Τράπεζες δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα μόνο με 1% και μετά τα ίδια χρήματα δανείζουν σε μας με τον πενταπλάσιο τόκο του 5%.;
Είναι προφανές ότι αυτοί είναι μεγάλοι οικονομικοί σφαγείς και απατεώνες!!! Και μήπως και μείς καταντήσαμε οι μεγάλοι αφελείς;;;
Επί πλέον, να μας επιστραφούν, ότι μπορούν να μας επιστρέψουν, δηλαδή, τις καταγεγραμμένες οικονομικές ή πολιτιστικές οφειλές (μνημεία)!!!
Παράδειγμα: Πόσα μας χρωστάνε οι Γερμανοί κατακτητές μας από τις οφειλές του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, χωρίς να υπολογίσουμε τις σφαγές 900.000 (εννιακοσίων χιλιάδων) τουλάχιστον, Ελλήνων πατέρων και αδελφών μα, πού ΔΕΝ ξεχρεώνονται με τίποτα, μήπως μόνο για την οικονομική καταστροφή πού επέφεραν στον τόπο μας, πάνω από 500 δις ευρώ, όπως τα υπολογίζουν οι δικοί τους οικονομολόγοι; Και μπορεί οι ψευτοηγετίσκοι μας, για τα δικά τους καταχθόνια συμφέροντα να τους χαρίζονται, αλλά τα χρέη τους παραμένουν ΧΡΕΗ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ!!!
  1. Τα τρία φίλτρα πού κακοποιούν την αλήθεια
Δυστυχώς, κατά την εποχή μας υπάρχουν τρία φίλτρα πού κακοποιούν την αλήθεια στη δημόσια ζωή.
Τά διαπλεκόμενα.
Η διαφήμιση.
Η κομματική γραμμή.
Και η προβολή της αλήθειας που θέλει ο αναγνώστης ή ο τηλεθεατής.
Οι Αρχαίοι Έλληνες τόνιζαν την απλότητα και καθαρότητα της αληθείας. “Ἁπλοῦς ὁ μῦθος τῆς ἀληθείας, ἔφη” (Εὐριπίδους “Φοίνισσαι”).
  1. Καλό τυρί σε σκυλίσιο τομάρι (τουλούμι)
Πολλοί διατείνονται ότι υπάρχουν και καλοί πολιτικοί και καλοί επιχειρηματίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά! Υπάρχει ένα αλλά.! Βρίσκονται μέσα σε βρώμικο περιβάλλον και δεν έχουν την θέληση ή την δύναμη να διαχωρίσουν την θέση τους και να μιλήσουν.
Πολλάκις γι’ αυτούς λένε ότι είναι “καλό τυρί (φέτα) σε σκυλίσιο τομάρι”, δηλαδή ως άτομα έχουν όλες τις καλές προθέσεις, αλλά βρίσκονται σε πλήρως διεφθαρμένο σύστημα και γι’ αυτό έχασαν κάθε γνησιότητα και καθαρότητα. Έχασαν την φρεσκάδα της αληθείας. Έχασαν την ελευθερία και την βούλησή τους.
  1. Ο καλός φοβάται το ψέμα ο κακός την αλήθεια

Είναι γνωστόν ότι, “Ο καλός φοβάται το ψέμα, ενώ ο κακός την αλήθεια. Ὁ καλός φοβάται το άδικο, ο κακός τρέμει το δίκαιο”.
Εμείς φοβούμεθα τις πλεκτάνες των “Γραβατωμένων Ξένων” και των “Ντόπιων υποχειρίων” τους, ενώ εκείνοι απεχθάνονται την σώζουσα αλήθεια πού θα αποκαλύψει τα εγκλήματά τους κατά των λαών της γής!
Εμείς πρέπει να τρέχουμε για να βρούμε την αλήθεια. Το γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ μεγάλη και ότι δεν θα ξέρουμε, πιθανώς, πώς να τη διαχειριστούμε! Υπάρχει όμως, ο τρόπος: Να την βρούμε και να την τοποθετήσουμε στη ζυγαριά του Θεού και στην κρίση του λαού.
Οφείλουμε να έχουμε πάθος του για την αλήθεια, έστω και εάν μας απειλούν με πάθη και πόνους γι’ αυτήν την αλήθεια!!!
Το πιστεύουμε πώς η αλήθεια γυμνή, είναι αλήθεια πάνοπλη και ανίκητη. Και το φώς της, όσους δεν τους φωτίζει τους τυφλώνει. Δεν γνωρίζουν τι να κάνουν και πώς να προφυλαχτούν. Πέφτουν στους λάκκους πού οι ίδιοι έσκαψαν για τους άλλους. “Ψαλμ. ζ’ 15 ἰδοὺ ὠδίνησεν ἀδικίαν͵ συνέλαβεν πόνον καὶ ἔτεκεν ἀνομίαν· 7.16 λάκκον ὤρυξεν καὶ ἀνέσκαψεν αὐτὸν καὶ ἐμπεσεῖται εἰς βόθρον͵ ὃν εἰργάσατο·”
  1. Τελευταία προσφορά
Το Γένος κάνει μία τελευταία προσφορά, δίνει μια τελευταία ευκαιρία προς τους διαπλεκομένους και καταχωνιαστές των εθνοκτόνων εγκλημάτων: Να μετανοήσουν ειλικρινά και να σταματήσουν να λένε ψέμματα στο λαό και αυτός θα δείξει έλεος και επιείκια.
Γιατί ἡ αλήθεια δεν κρίνει κανένα χωρίς αγάπη και η αγάπη δεν δέχεται κανέναν χωρίς την αλήθεια.
Και να γνωρίζουν ότι ο Ορθόδοξος λαός θα πολεμήσει για την αλήθεια γιατί με την οικονομική υποδούλωση στην πραγματικότητα προωθείται και η πνευματική υποδούλωση. Η απομάκρυνση της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως από το Γένος των Ρωμιών.
Γι’ αυτό το λόγο, “Εἰ δέ που τὴν εὐσέβειαν παραβλαπτομένην ἴδοις͵ μὴ προτίμα τὴν ὁμόνοιαν, τῆς ἀληθείας͵ ἀλλ΄ ἵστασο γενναίως ἕως θανάτου·” (Ἰωάννου Χρυσοστόμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...