Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MAX FM ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ


   Συνέντευξη παρεχώρησε σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Ξανάλατο ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος σχετικώς με το θέμα των κωδωνοκρουσιών. Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος τόνισε ότι οι καμπάνες είναι οι φωνές των Αγγέλων που προσκαλούν τους πιστούς για τη λατρεία του ζώντος Αληθινού Τριαδικού μας Θεού. Είναι το προσκλητήριον δια να εισέλθωμεν οι πιστοι στην Κιβωτό της χάριτος δια να σωθούμε από τον κατακλυσμό της αμαρτίας & να αγιασθούμε δια της συμμετοχής μας στα Ιερά Μυστήρια.
 

   Οι καμπάνες είναι συνδεδεμένες με τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας δι'αυτό αν ενθυμείσθε στα παλαιότερα χρόνια μόλις σήμαιναν οι καμπάνες για Όρθρο, Θεία Λειτουργία ή Εσπερινό, οι πιστοί άφηναν τις εργασίες τους, οι άνδρες έβγαζαν το καπέλο τους και έκαναν το σημείον του τιμίου σταυρού (τούτο γίνεται και σήμερα από κατηχημένους και ευσεβείς Χριστιανούς). Στο ερώτημα αν γίνει νόμος του κράτους η απάντηση ήταν " υπάρχουν και καταψύκτες " . Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε με άλλα σοβαρότερα θέματα όπως η κρίση, η φτώχεια και η ανεργία που μαστίζουν τη χώρα μας, τη πόλη μας, τη γειτονιά μας; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι καταφεύγουν στη Μητρόπολη και στις ενορίες ζητώντας λιγά χρήματα και λίγα τρόφιμα για την επιβίωση τους; Ας αφήσουμε λοιπόν το θέμα των κωδώνων και ας ασχοληθούμε με θέματα ζωτικής σημασίας. Πώς είναι δυνατόν, κύριε Ξανάλατε, κάποιος να ευτυχεί όταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας πεινάει, πάσχει και υποφέρει; 
  Ο δημοσιογράφος κ. Ξανάλατος ευχαρίστησε τον π. Χρύσανθο γι'αυτή την επικοινωνία, υποσχόμενος ότι θα επανέλθουμε επί του θέματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...