Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Του Παναγιώτη Τελεβάντου




Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” τις ακόλουθες λακωνικές- πλην κρυσταλλίνης διαυγείας- δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το θέμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου:

“Το θέμα της εν λόγω Μονής έχει πλέον κλείσει για το Οικουμενικό Πατριαρχείο διά της αποστολής Εξαρχείας στην Ιερά Κοινότητα.
Η εφαρμογή της αποφάσεως υπόκειται στην Εξουσία του Ελληνικού Κράτους.
Ευχόμεθα η εκτέλεσις της αποφάσεως να υλοποιηθεί εν ειρήνη''.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Άγιον Όρος μετά την ένταση που επικράτησε την περασμένη Δευτέρα όταν μοναχοί της Παλαιάς Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου.”

Το θέμα επομένως είναι κλειστό για το Πατριαρχείο, για τα 19 μοναστήρια του Αγίου Ορους, για την κανονική αδελφότητα της Ι. Μονής Εσφιγμένου, αλλά και για την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ελπίδα του Πατριαρχείου, αλλά και όλων όσων πονούν την Εκκλησία, είναι η εφαρμογή των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων να γίνει -κατά την διάκριση της Ελληνικής Πολιτείας- ειρηνικά, για να αποφευχθεί περαιτέρω σκανδαλισμός του κόσμου και διασυρμός του Αγίου Ορους, της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της εμπερίστατης πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...