Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2013

ΟΙ 3000 ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ SADAD. ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ (Φωτογραφίες σοκ)


H NEKΡΗ ΦΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΣΜΑΜ


ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ.

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Την Δευτέρα 21/10/13 εξτρεμιστές που σχετίζονται με την Al Qaida και ανήκουν στις ισλαμιστικές οργανώσεις Jabhat al Nusra, Iσλαμικό κράτος του Ιράκ κα της Ανατολής και στην ταξιαρχία Farouq εισέβαλαν από 3 κατευθύνσεις στην χριστιανική πόλη Sadad 100 χλμ. βόρεια της Δαμασκού.Oι χριστιανικές πόλεις Sadad και Hofar σην περιοχή Καλαμούν στοχοποιήθηκαν αφού βρίσκονται σε στρατηγική θέση κατά μήκος του οδικού άξονα που συνδέει τη Χομς με την Δαμασκό.Σκότωσαν πολλούς ντόπιους χριστιανούς και επιδόθηκαν σε εκτεταμένες  σφαγές πολιτών,λεηλασία,καταστροφές σε χριστιανικά μνημεία.Ο τακτικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση την επομένη και υποστηριζόμενος από τοπικές πολιτοφυλακές και αστυνομία έδωσε την δυνατότητα να εκκενωθεί η πόλη.Ήδη 12.000 την εγκατέλειψαν τις προηγούμενες ημέρες όπως μεταδίδει στο site του το l’Œuvre d’Orient και αναμεταδίδει το (La Croix 27/10/13) .Ο ανδρικός πληθυσμός,ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ασθενείς κ.α αλλά και ολόκληρες οικογένειες περίπου 3.000 ψυχές μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ασφυκτικό κλοιό των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το πρακτορείο Fides και που προέρχονται από την Συρορθόδοξη Εκκλησία περισσότεροι από 1.000 αντάρτες που στην πλειοψηφία τους σχετίζονται με ισλαμιστικές ομάδες κατέλαβαν την πόλη.Κατέλαβαν το αστυνομικό τμήμα, κυβερνητικά κτίρια,δημόσιες υποδομές,το νοσοκομείο, το ταχυδρομείο ενώ προξένησαν τον θάνατο χριστιανών και προκάλεσαν καταστροφές σε διάφορες εκκλησίες.Ο άμαχος πληθυσμός ξεκίνησε την έξοδό του κατευθυνόμενος προς την Χομς και τ’ αεροδρόμιο της Δαμασκού.Δραματική έκκλιση απευθύνει ο συρορθόδοξος τιτουλάριος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Χομς και Χάμα Silwanos Boutros Alnemeh για την τύχη των πολιτών που έχουν παγιδευθεί στα χωριά Sadad και Hofar.

Aφγανικής καταγωγής ανθρωποειδή φωτογραφίζουν τα θύματα στη Sadad
Aφγανικής καταγωγής ανθρωποειδή φωτογραφίζουν τα θύματα στη Sadad

 «Απευθύνω έκκληση στ’ όνομα των αθώων ανδρών,γυναικών και παιδιών,νεαρών και κοριστσιών.Ο παγιδευμένος πληθυσμός ανέρχεται σε 3000.Οι δυνάμεις που κατέλαβαν τους απαγορεύουν να βγούν από τα σπίτια τους…εδώ και 4 ημέρες αυτός ο εγκλωβισμένος πληθυσμός είναι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς νερό και χωρίς  δίκτυο επικοινωνίας.Δεν διαθέτουν ούτε τη στοιχειώδη τροφή και ανάμεσά τους υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν γάλα και ασθενείς που παραμένουν χωρίς το παραμικρό φάρμακο

Προς όλες τις Οργανώσεις και σ΄όλα τα παιδιά των Εκκλησιών μας που είναι διάσπαρτα σ’ολόκληρον τον κόσμο σας ικετεύουμε για άμεση βοήθεια και δραστήρια υποστήριξη.

Βοηθήστε μας ο λαός μας δεν θα το ξεχάσει….Διαδώστε αυτήν την κλήση σε blogs και sites, μεταδόστε την σ’ εφημερίδες και περιοδικά και στα άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας…. »

πηγές: aleteia 26/10/2013, orontes, la croix, l’ orient le jour και διάφορα αραβόφωνα μέσα

είναι σκυλιά του Άσσαντ
είναι σκυλιά του Άσσαντ
θύμα
τα στιγμιότυπα των ένδοξων αποκεφαλισμών τους σε αμάχους
τα στιγμιότυπα των ένδοξων αποκεφαλισμών τους σε αμάχους

σφαγιασμός σε άμαχους άνδρες πολίτες που έμειναν πίσω για προστασία της πόλης
σφαγιασμός σε άμαχους άνδρες πολίτες που έμειναν πίσω για προστασία της πόλης

Ο ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Ο ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
η απομαγνητοφώνηση των ευχαριστιών τους στον Αλλαχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...