Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 04, 2013

Παλικάρια Του Χριστού



πηγή /αντιγραφή

Δεν φοβήθηκαν ούτε την υπερδύναμη, ούτε τους άρχοντες του κόσμου τούτου. Μισήθηκαν, αλλά και αγαπήθηκαν. 


Ταπεινώθηκαν, συκοφαντήθηκαν, βασανίστηκαν και όταν θανατώθηκαν έσκισαν τον Ουρανό με την άνοδό τους στον Παράδεισο, στην Αληθινή Ζωή, στην Πραγματική Φωτεινή Πατρίδα. 


Δώδεκα αγράμματοι άνθρωποι άλλαξαν ολόκληρο τον πλανήτη και μέχρι σήμερα ο αντίλαλος της φωνής τους αναπλάθει ψυχές, ελέγχει, σκορπάει το Φως.
Δώδεκα αγράμματοι, που ξεκινήσαν για την καλή Αποστολή και έγιναν οι Απόστολοι του Θεού και ο τρόμος των δαιμόνων.

Κάποτε δώδεκα άνθρωποι άλλαξαν ολόκληρο τον πλανήτη και εμείς σήμερα δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε την πόλη μας, ούτε τη γειτονιά μας... και κυρίως ούτε τους εαυτούς μας. 


Άλλοι μέσα από το λόγο και από τη γνώση και άλλοι μέσα από το σιωπηλό παράδειγμα και την προσευχή, έγιναν Ισαπόστολοι και μιμητές της Χάρης τουςστην πάροδο των Αιώνων. 


Την Ευχή τους να έχουμε και να αξιωθούμε να τους δούμε από κοντά στην Φωτεινή Πατρίδα. 


Σχόλιο: Βλέπετε ότι στην εικόνα οι πολεμιστές κρατούν σταυρό (πνευματικό όπλο), το σταυρό της αυτοθυσίας τους, όχι σπαθί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...