Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Κυριακή Β Ματθαίου αλιείς σωτηρίας ή ολέθρου;

Χριστός (αλιείς ανθρώπων)
Ένα ακόμη απ’ τα απαγορευμένα απ’ τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κηρύγματα.
Το οποίο και αυτό μαρτυρεί ότι οι μνημονιακοί κομματάνθρωποι, που απαίτησαν την απαγόρευσή τους, τρομοκρατήθηκαν χωρίς λόγο. Και, όπως λέει και το Ευαγγέλιο, «εμίσησάν με δωρεάν»…
Γιατί βέβαια το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε την εξουσία και το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε δεν οφείλεται στα δικά μου κηρύγματα. Οφείλεται στην καταφανέστατα εγκληματική και προδοτική τους πολιτική σε βάρος της πατρίδας και του λαού μας. «Αυτών ατασθαλίησιν ώλοντο» (=χάθηκαν απ’ τις δικές τους αμαρτίες), όπως θα έλεγε και ο Όμηρος.
Κι αν όλος ο λαός έπαιρνε το μέρος του Χριστού και όχι της αντίχριστης πολιτικής, θα έπρεπε να τους υποβιβάσει ακόμη και κάτω του μηδενός. Όπως ασφαλώς θα τους υποβιβάσει και η ιστορία. Αν βέβαια καταδεχτεί να ασχοληθεί με τα άθλια και ολέθρια για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας ανοσιουργήματά τους.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του κηρύγματος της επόμενης Κυριακής (Β.΄ Ματθαίου) είναι η παρακάτω:
Και όπως πάντα σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνόλου των «απαγορευμένων» απ’ τον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας κηρυγμάτων μου:
Ευχαριστώ όσους θα μπούνε στον κόπο να τ’ ακούσουν και για όσους ενδεχομένως θέλουν να διατυπώσουν την οποιαδήποτε κριτική τους.
Διευκρινίζοντας πάντα ότι τα κηρύγματα αυτά δεν είναι ρητορικά αριστουργήματα. Αλλά προσπάθεια απλούστευσης των ευαγγελικών ή αποστολικών περικοπών, προκειμένου να γίνονται προσιτά, κατά το δυνατόν, τα μεγάλα, κάθε φορά, μηνύματά τους.
παπα-Ηλίας
https://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: papailias6391@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...