Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Η ΑΠΕΛΠΙΣ ‘’ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ’’, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι συναρτούν το καλύτερο αύριο, τόσο για το μεταναστευτικό πρόβλημα γενικότερα, όσο και για την συνεπακόλουθη κατάσταση στη Λέσβο λόγω του προσφυγικού προβλήματος ειδικότερα, με την ‘’εντυπωσιακή’’ από κοσμική άποψη, επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

Τέτοιες προσδοκίες είχαν και κάποιοι από την επίσκεψη του προηγούμενου Πάπα στην Κύπρο, ότι θα γίνει δήθεν αρωγός η επίσκεψή του, για επίλυση του προβλήματος τη κατοχής.  Το αποτέλεσμα;  Είδαν ακόμα πιο καθαρά το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και του Ερτογάν.
Το πλήθος των δημοσιογράφων έχουν καταγράψει λεπτό προς λεπτό την αρωγή του Πάπα Φραγκίσκου, στους πρόσφυγες, μιας αρωγής όμως που δεν συνοδεύτηκε έστω και από μικρό μέρος του πλεονάσματος του Βατικάνειου πλούτου.
Με λύπη έβλεπες πλακάτ να αναγράφουν το ποιητικό ομοιοκατάληκτο «Pope is our hope» (Ο Πάπας είναι η ελπίδα μας).  Δεν χρειάζεται να αναφέρομε ότι καμιά αναφορά δεν γίνεται για τους δύο συνοδεύοντες αυτόν, κανονικούς Ιεράρχες της Εκκλησίας.  Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι το επίκεντρο της δημοσιότητας είναι ο της Ρώμης ‘’αλάθητος’’;   Αντί να ελπίζουν «καλώς και σοφώς εις τον Θεόν» κατά τον Άγιον Ισαάκ τον Σύρον, τρέφουν μάταιες ελπίδες στον εκτός Εκκλησίας Πάπα.
Όταν θα παρέλθουν οι μέρες τούτες, θα αντιληφθούν και το ποιόν των προσδοκώμενων καρπών της ‘’εντυπωσιακής’’ αυτής επίσκεψης και θα ομολογήσουν ότι ‘’εποιήσαν ουδέν’’.   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου