Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2011

Άνθιμος: "Δεν θα πεθάνουμε από την πείνα, αυτό έγινε μια φορά"

 

0-000antimos«Προσέχετε του πειρασμούς…. Πειρασμό περνάμε και τώρα με την λεγόμενη οικονομική κρίση, και αντί να δούμε πως θα την ξεπεράσουμε εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας», τόνισε από άμβωνος ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.
Ο κ. Άνθιμος  πρόσθεσε: «Σκοπός είναι να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις, εμείς ο λαός και να κάνουμε τέτοια έργα ώστε να είναι αντίσταση στους πειρασμούς που μας απειλούν.»
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε για τις αποστάσεις που κράτησε η Άγκελα Μέρκελ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάνοντας λόγος για μεγάλο πειρασμό.
«Ποιος ξέρει ποιοι προσευχήθηκαν όμως…. Κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν για την δέηση που κάναμε, αλλά εγώ απαντώ: «Μην ειρωνεύεστε ανθρώπους που προσεύχονται, κάνετε αμάρτημα μεγάλο απέναντι του Θεού». Εγώ δεν λέω ότι έγινε από εμάς, μπορεί να έγινε από την προσευχή ενός παιδιού», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος για την αλλαγή που έγινε τελικά και η διάσκεψη θα γίνει πάλι την Πέμπτη.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «όλα αυτά είναι πειρασμοί, ο διάβολος χορεύει μέσα στο κόσμο. Όμως όλα νικιούνται με την προσευχή, παντού και πάντα να προσευχόμαστε.»
«Δεν θα πεθάνουμε από την πείνα, αυτό έγινε μια φορά! Θα είναι ντροπή για την Ευρώπη να αφήσει μια χώρα, για να συμβεί αυτή η συμφορά», πρόσθεσε επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...