Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

Τον Σεραφείμ Πειραιώς έβαλε στο στόχαστρο ο Βαρθολομαίος



Είναι θλιβερό ολόκληρος Πατριάρχης...
να σπεύδει να υπερασπίσει τον πάπα και την αίρεσή του και να ζητάει επιτακτικά την τιμωρία του Πειραιώς, επειδή τόλμησε και αναθεμάτισε τους αιρετικούς. Λέει στην επιστολή του ο Βαρθολομαίος, ότι δεν συνάδουν με το Ορθόδοξο ήθος οι αφορισμοί. Να μας πει τότε, γιατί ο ίδιος έκανε ακριβώς, αυτό που κατηγορεί, στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Τέτοια υποκρισία (σε εμάς) και δουλοπρέπεια (στον πάπα) φοβάμαι πως δεν έχει ξαναγίνει από κανένα Πατριάρχη στην Ιστορία της Νέας Ρώμης.
Επειδή η ιστορία κάνει κύκλους, θα του θυμίσω, τότε που ο προτελευταίος αυτοκράτορας Ιωάννης Παλαιολόγος και ο Πατριάρχης Ιωσήφ βρέθηκαν σε εκείνη την σύνοδο για την ένωση με τους παπικούς, όπου και οι τελευταίοι ζήτησαν από τον Πατριάρχη να προσκυνήσει και να φιλήσει την παντόφλα του ποντίφικα!
Δεν θέλω να σκεφτώ, τί θα έκανε ο Βαρθολομαίος, αν σήμερα οι παπικοί ζητούσαν το ίδιο από αυτόν. Γ.Θ  



ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
από agioritikovima.gr 
Επιστολή προς Ιερώνυμο
 Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υπογραμμίζοντας ότι ενέργειες ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος δυναμιτίζουν την ενότητα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Βαρθολομαίος ζητά από την Ιερά Σύνοδο να αποδοκιμάσει τα «αναθέματα» του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται σε περιστατικά κατά τα οποία «εκφράζονται θέσεις και εκτιμήσεις και απόψεις ήκιστα συμβιβαζόμεναι προς το Ορθόδοξον ήθος και έθος, προκαλούσαι ευρυτέραν απορίαν, εγκυμονούσαι δε και κινδύνους και απροβλέπτους συνεπείας δια την ενότητα αυτής ταύτης της καθ' Υμάς Εκκλησίας, αλλά και της Αγίας ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας εν τω συνόλω αυτής».


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρεται και στα «αναθέματα» του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ζητώντας εν Συνόδω να αποδοκιμαστούν τέτοιες πρακτικές ώστε να μην κινδυνεύσει η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

«Αι κινήσεις και εκδηλώσεις αύται, περιωρισμέναι και αμελητέαι ίσως κατ' αρχήν, έλαβον προσφάτως απαραδέκτους διαστάσεις, ως συνέβη, μεταξύ άλλων, και εν τινι Ιερά Μητροπόλει της Αγιωτάτης Υμών Εκκλησίας εν οργανωθείση υπό του οικείου Μητροπολίτου λαϊκή συνάξει, ου μην αλλά και κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής της Ορθοδοξίας δια της εκφωνήσεως υπό του ιδίου Μητροπολίτου 'αναθεματισμών' κατά ετεροδόξων και αλλοθρήσκων, ως και πάντων των μετεχόντων εις την λεγομένην Οικουμενικήν Κίνησιν» αναφέρει.

Ο κ. Βαρθολομαίος ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο: «Τοποθετηθήτε συνοδικώς επί τούτω και απορρίψητε και καταδικάσητε ταύτας επισήμως ως ανεδαφικάς και επικινδύνους, λάβητε δε και ως εκκλησιαστικόν σώμα τας προσήκουσας αποφάσεις προς ευρυτέραν καταδίκην και απόρριψιν των ενεργειών τούτων και των εκφραζομένων αστηρίκτων εν πολλοίς, ανορθοδόξων και ερχομένων εις αντίθεσιν προς τας συνοδικάς αποφάσεις των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών θέσεων των εν λόγω ομάδων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...