Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Πίστη κι απιστία

Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν τα λίγα χρόνια που έχει να περάσει κάθε άνθρωπος σε τούτη τη ζωή , που φεύγει τόσο γρήγορα , αν , λοιπόν αυτή η σύντομη ζωή αξίζει τόσες  φροντίδες , τόσα εγκλήματα , τόση ραδιουργία , τόση αμαρτωλή δραστηριότητα  από μέρους εκείνων που πιστεύουνε πως τελειώνουνε όλα με το θάνατο ! Θά `λεγε κανένας πως αυτοί , που χαλάνε τον κόσμο με χίλιων ειδών τρόπους , για το καλό της ανθρωπότητας , πως κάνουνε ό,τι κάνουνε για μια ζωή δίχως τέλος ! Ο Χριστιανός δίνει κάποια σημασία σε τούτη τη ζωή , επειδή απ`αυτή τη ζωή ετοιμάζεται για την άλλη , και γιατί , ζώντας με την ελπίδα της αιώνιας ζωής , χαίρεται και τούτη την πρόσκαιρη. Ο θάνατος , γι`αυτόν , δεν είναι το σβήσιμο της ψυχής , αλλά ο πηγαιμός από τη σκληρή δοκιμασία στη μακάρια ανάπαυση. '' Αμήν , αμήν λέγω υμίν , ότι ο τον λόγον μου ακούων και πιστεύων  τω πέμψαντί με , έχει ζωήν αιώνιον και εις κρίσιν ουκ έρχεται, αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν '' ( Ιω. ε΄ 24 ) .

Ω τρισανόητοι , εσείς που έχετε την ιδέα πως είσαστε κι άξιοι να γίνετε οδηγοί του κόσμου ! Για λίγα χρόνια μιας ζωής , που είναι κι αυτά γεμάτα ταραχή , ανησυχία , κι απελπισία , γεμάτα πολέμους  και εγκλήματα , γι`αυτές φτιάνετε τόσες θεωρίες , γι`αυτές πνίγετε στο αίμα την ανθρωπότητα , γι`αυτές τις λίγες στιγμές την αφιονάζετε μ`ένα πλήθος όνειρα για ευτυχία , που το τέλος τους  θα είναι το τίποτα ; Αληθινά είσαστε τρελοί , και κακοί τρελοί , σατανάδες της απάτης.
Όλοι οι άνθρωποι θα περάσουμε τον θάνατο του κορμιού , που θα πάγει ο καθένας όπου τον προόρισε ο Κύριος , κατά την πίστη και κατά τα έργα του. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος , που είναι , για τους καλούς κατά τα λόγια του Χριστού '' μετάβασις εκ του θανάτου εις την ζωήν '' . Εκείνοι όμως που θελήσανε να γίνουνε  εχθροί του Θεού , κι  είπανε πως δεν υπάρχει , και ρίξανε τους αδελφούς τους  στον Καιάδα της απελπισίας και της απιστίας , αυτοί , παρεκτός από τον πρώτο θάνατο , θα περάσουνε και τον δεύτερο θάνατο. Ναι ! Αυτόν τον δεύτερο θάνατο , που είναι ο αληθινός θάνατος , θα τον δοκιμάσουνε όσοι δεν θα βρεθούνε γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής ( Αποκαλ. κ΄, 15 και κα΄,
8 ).

                                                                                                                 Φώτιος  Κόντογλου


                                                         ΑΣΑΛΕΥΤΟ  ΘΕΜΕΛΙΟ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...