Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν· μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν, καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Κυριακή, Απριλίου 28, 2013

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ...ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ, Ο μ. ΓΡΑΤΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΘΕΡΜΟΣ Του Παναγιώτη Τελεβάντου



===================

“Κουνιέται η κανδήλα της σκήτης της Αγίας Αννας. Μυροβλύζει το Αξιον Εστίν. Οι στόλοι και οι στρατοί μαζεύονται γύρω από τη Μυτιλήνη. Οι Ρώσοι θα μας χαρίσουν την Κωνσταντινούπολη, όταν την πάρουν από τους Τούρκους, οι οποίοι θα ηττηθούν στον πόλεμο, όπως προφήτευσε ο Γέροντας Παίσιος. Ολα θα γίνουν πριν το Πάσχα. Τις καυμένες τις Τουρκάλες τις μανάδες - μου το είπε κι αυτό!!! - που θα χάσουν τόσα παιδιά με το φοβερό πόλεμο που θα ξεσπάσει! Το επιβεβαιώνει και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ - και όχι μόνον - ότι βρισκόμαστε μπροστά σε καταλυτικές εξελίξεις. Θα πέσει μεγάλη πείνα. Οι Αγιορείτες μαζεύουν λάδι και αλεύρι.”

Αυτά και άλλα παρόμοια άκουσα από αγαπητό που πρεσβύτερο από την Κύπρο, ο οποίος είχε την ευγένεια να μου τηλεφωνήσει για να με ενημερώσει για τις καταλυτικές εξελίξεις που θα πραγματοποιηθούν από ώρα σε ώρα.

For real!!!

Δεν σας δουλεύω!!! Ειλικρινά!!! Αυτά μου είπε!!!

Τον ρώτησα αν πραγματικά πιστεύει ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα.

“Ασφαλώς,” μου απάντησε, “αλλά είμαι ψύχραιμος, επειδή έχω εμπιστοσύνη στο Θεό.”

Ο Καθηγητής μας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών - αείμνηστος Γεώργιος Γρατσέας - όταν άκουε κάτι τέτοια έλεγε: Ο πληθυντικός αριθμός της λέξης ο ευσεβής, δεν είναι οι ευσεβείς, αλλά οι ευσεΒΙΔΕΣ!!!

Και όχι τίποτα άλλο! Κάτι τέτοια τηλεφωνήματα είναι που δεν μου αφήνουν χρόνο να απαντήσω το άρθρο του π. Βασίλειου Θερμού “Ελεος πατέρες και αδελφοί!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το «Ελληνικά και Ορθόδοξα» απεχθάνεται τις γκρίνιες τις ύβρεις και τα φραγγολεβέντικα (greeklish).
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
1) Ο σχολιασμός και οι απόψεις είναι ελεύθερες πλην όμως να είναι κόσμιες .
2) Προτιμούμε τα ελληνικά αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ότι γλώσσα θέλετε αρκεί το γραπτό σας να είναι τεκμηριωμένο.
3) Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
4) Κανένα σχόλιο δεν διαγράφεται εκτός από τα spam και τα υβριστικά

  Ἕκαστον μέλος τῆς ἁγίας σου σαρκός ἀτιμίαν δι' ἡμᾶς ὑπέμεινε τὰς ἀκάνθας ἡ κεφαλή ἡ ὄψις τὰ ἐμπτύσματα αἱ σιαγόνες τὰ ῥαπίσματα τὸ στό...